Engelsiz Bilişim 2012 Sempozyumu

5-7 Eylül tarihleri arasında Manisa'da düzenlenen Engelsiz Bilişim 2012 Sempozyumu açılış konuşmaları ile başladı ve akademisyenler, STK temsilcileri, devlet görevlileri ve özel sektör katılımcılarıyla devam ediyor.

Engelsiz Bilişim 2012 Sempozyumu

Türkiye Engelsiz Bilişim Platformu’nun düzenlediği Engelsiz Bilişim 2012 Sempozyumu 5 Eylül 2012’de başladı ve 3 gün boyunca çeşitli kamu, STK ve özel kuruluşlardan gelen 40’dan fazla konuşmacı ve yüzlerce dinleyici ile devam edecek.

Sempozyuma Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, Belediye Başkan Yardımcısı Nursel Ustamehmetoğlu, İl Genel Meclisi Başkanı Hayrullah Solmaz, İl Emniyet Müdürü Yunus Çetin, daire müdürleri, mülki amirler, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, akademisyenler ve engelliler katılım gösterdi.

Sempozyum Manisa Valiliği, Celal Bayar Üniversitesi ve Manisa Belediyesi’nin de katkılarıyla düzenleniyor. Tamindir ekibi olarak biz de Engelsiz Bilişim 2012 Sempozyumu’na katılım gösterdik ve sizlere sempozyumdan görüntüler, yapılan konuşmalar ve birkaç ropörtaj ile bilgi vereceğiz.

Sempozyum 5 Eylül 2012’de açılış paneli ile başladı ve aşağıdaki isimler bilişimde engelli vatandaşlarımızın karşılaştıkları sorunlar ve bu sorunlara karşı üretilen/üretilebilecek çözümler konusunda izleyicileri bilgilendirdiler.

Oturum Başkanı

Prof. Dr. Ali Ekrem ÖZKUL YÖK Özürlü Öğrenci Komisyonu Üyesi

Konuşmacılar:

Gönül GÜLER , Tuncay SÜRÜCÜ – BTK Tüketici Hakları Daire Başkanlığı

Levent KARADAĞ – Türkiye Bilişim Derneği İstanbul Şube Başkanı

Hasan ÖZDEMİR - Microsoft Türkiye Yazılım Uzmanı

Yusuf ANDİÇ – TİEV Genel Başkanı

Yücel YAŞAR – Türk Telekom Batı 1 Bölge Müdürü

Mustafa Özhan KALAÇ - CBÜ Öğretim Görevlisi, Türkiye Engelsiz Bilişim Platformu Koordinatörü

Celal Bayar Üniversitesi Öğretim Görevlisi ve Türkiye Engelsiz Bilişim Platformu Koordinatörü Mustafa Özhan KALAÇ sempozyumun organizatörüydü ve uzun yıllardır bu alandaki çalışmaları ile biliniyor. Son yıllarda bu konuda yapılan çalışmaların önemine değinen ve bilişimin engelli vatandaşlarımız için nasıl bir çıkar yolu olabileceğine değinen Mustafa Özhan KALAÇ’la gerçekleştirdiğimiz ropörtajı izlemelisiniz.

Engelsiz Bilişim Platformu'ndan Mustafa Özhan Kalaç ile Ropörtajımız
Tamindir TV

Engelsiz Bilişim Platformu'ndan Mustafa Özhan Kalaç ile Ropörtajımız

Celal Bayar Üniversitesi Öğretim Görevlisi ve Engelsiz Bilişim Platformu üyesi Mustafa Özhan Kalaç, engellilerin bilişim dünyasına adaptasyonuna dair yapılabilecekleri ve Engelsiz Bilişim 2012 Sempozyumu'nun amaçlarını bize anlattı.

Açılış konuşmaları sırasında özellikle görme engelli Hasan ÖZDEMİR’in azim ve emek vererek programlama sektörüne girişi ve böylece Microsoft’ta yazılım uzmanı olması dikkatleri üzerine çekti.

Görme engellilerin de gerekli yardımcı yazılımlar, emek ve inançla hareket etmeleri durumunda başaramayacakları bir iş olmadığına bizleri inandıran Hasan ÖZDEMİR açılış konuşmalarının ardından yarım saat süresince Visual Basic kullanarak basit bir tarih gösterme programı yazdı ve izleyenleri hızı ve bilgisiyle etkiledi.

Kendisiyle gerçekleştirdiğimiz ufak bir ropörtajı aşağıda görebilirsiniz.

Microsoft Türkiye Yazılım Uzmanı Hasan Özdemir ile Röportajımız
YAZILIM

Microsoft Türkiye Yazılım Uzmanı Hasan Özdemir ile Röportajımız

Microsoft Türkiye bünyesinde Yazılım Uzmanı olarak görevini sürdüren Hasan Özdemir, görme engelli olmasına rağmen başarılı ve hızlı bir şekilde programlama yeteneklerini kullanarak yazılımlar hazırlayabiliyor.

Türkiye Bilişim Derneği (TBD) İstanbul Şube Başkanı Levent KARADAĞ ise kamu, sivil toplum kuruluşları ve özel sektör arasındaki engelsiz bilişim için gerçekleştirilmesi gereken adımlar konusunda bizleri bilgilendirdi ve bu üç oyuncunun koordine bir şekilde hareket etmesi gerektiğini belirterek ortak çalışmanın önemine değindi.

Özellikle devamlılık konusunda sorunların yaşandığını belirten Levent KARADAĞ ile gerçekleştirdiğimiz ropörtajı da kaçırmayın.

TBD İstanbul Şube Başkanı Levent Karadağ ile Ropörtajımız
Tamindir TV

TBD İstanbul Şube Başkanı Levent Karadağ ile Ropörtajımız

Türkiye Bilişim Derneği İstanbul Şube Başkanı Levent Karadağ'ı Manisa'da düzenlenen Engelsiz Bilişim 2012 Sempozyumu'nda yakaladık ve engelli vatandaşlarımızın bilişime entegrasyonu için yapılması gerekenler hakkında kendisinden bilgiler aldık.

Açılış konuşmalarının ardından Bilişim ve İstihdam, İşitme Engelliler ve Bilişim gibi farklı konulara da değinilen Engelsiz Bilişim 2012 Sempozyumu’nun tümünü Tamindir üzerinden izleyebileceksiniz. Görüntüler elimize geçtikçe bu blogumuz içerisine eklemeye devam edeceğiz.

Engelsiz Bilişim 2012 Sempozyumu Açılış Konuşmaları
Tamindir TV

Engelsiz Bilişim 2012 Sempozyumu Açılış Konuşmaları

Manisa'da Celal Bayar Üniversitesi, Engelsiz Bilişim Platformu ve Manisa Belediyesi'nin destekleriyle hazırlanan Engelsiz Bilişim 2012 Sempozyumu'nun açılış konuşmalarında  Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, Belediye BaşkanYardımcısı Nursel Ustamehmetoğlu, İl Genel Meclisi Başkanı Hayrullah Solmaz, İl Emniyet Müdürü Yunus Çetin, daire müdürleri, mülki amirler, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, akademisyenler ve engelliler katılım gösterdi.

Engelsiz Bilişim 2012 Sempozyumu Açılış Paneli
Tamindir TV

Engelsiz Bilişim 2012 Sempozyumu Açılış Paneli

Manisa'da Celal Bayar Üniversitesi, Engelsiz Bilişim Platformu ve Manisa Belediyesi'nin destekleriyle hazırlananEngelsiz Bilişim 2012 Sempozyumu'nun açılış panelinde yer alan konuşmacılar hem kendi deneyimlerinden hem de gelecek planlarından bahsettiler.

 

Engelsiz Bilişim 2012 Sempozyumu Hasan ÖZDEMİR’le Yazılım Geliştirme Uygulaması
Tamindir TV

Engelsiz Bilişim 2012 Sempozyumu Hasan ÖZDEMİR’le Yazılım Geliştirme Uygulaması

Doğuştan görme engelli olmasına rağmen Microsoft Türkiye bünyesinde Yazılım Uzmanı görevine gelebilen ve tamamen sesli yardımcı programlar kullanarak Visual Basic'te program yazabilen Hasan Özdemir bu yeteneği ve derin bilgisiyle Engelsiz Bilişim 2012 Sempozyumu'nda izleyicileri oldukça etkiledi.

Engelsiz Bilişim 2012 Sempozyumu YGA Hayal Ortağı Projesi
Tamindir TV

Engelsiz Bilişim 2012 Sempozyumu YGA Hayal Ortağı Projesi

Oldukça aktif ve genç bir sivil toplum kuruluşu olan Young Guru Academy'nin hazırladığı Hayal Ortağı projesiyle görme engelli vatandaşlarımızın da güncel haberlerden, köşe yazılarından ve hayattan geri kalmamaları sağlanıyor.

Engelsiz Bilişim 2012 Sempozyumu Bilişim ve İstihdam
Tamindir TV

Engelsiz Bilişim 2012 Sempozyumu Bilişim ve İstihdam

Engelli vatandaşlarımızın istihdamda ve kariyerde diğer vatandaşlarımızdan herhangi bir eksiğinin olmadığının ve doğru koşullar oluşturulduğunda onların da ekonomiye çok büyük katkılarının olabileceğinden bahsedilen Engelsiz Bilişim 2012 Sempozyumu'nda ayrıca işverenlerin dikkat etmesi gereken noktalara da değinildi.

Engelsiz Bilişim 2012 Sempozyumu İşitme Engelliler ve Bilişim
Tamindir TV

Engelsiz Bilişim 2012 Sempozyumu İşitme Engelliler ve Bilişim

İşitme engelli vatandaşlarımızın ülkemizde yaşadığı sorunlara değinilen ve çalışmalardan bahsedilen bu oturum Engelsiz Bilişim 2012 Sempozyumu'nda gerçekleştirildi ve mevcut çalışmaların yetersizliği ile yapılması gerekenler irdelendi.

YORUMLAR