En Kullanışlı ve Yararlı Google Chrome Eklentileri

Google Chrome ile birlikte kullanarak eğlenebileceğiniz yada işlerinizi kolaylaştırabileceğiniz en yararlı ve kullanışlı 10 eklentiyi sizin için inceledik.

En Kullanışlı ve Yararlı Google Chrome Eklentileri

Merhaba arkadaşlar. Bugünkü yazımda internet üzerinde gezinti yaparken kullandığımız en popüler tarayıcılardan biri olan Google Chrome ile birlikte kullanabileceğiniz eklentiler önereceğim. Gün geçtikçe Google Chrome, Mozilla Firefox, Internet Explorer, Opera vb. tüm tarayıcılar oldukça gelişse de üzerlerine ekleyebileceğiniz eklentiler ile kimi zaman eğlenebilir kimi zaman ise işlerinizi çok daha kolaylaştırabilirsiniz. Google internet mağazası üzerinde çok sayıda eklenti var ve bunların çoğu işinize yarayabilir ve size zaman tasarrufu sağlayabilir. Sizler için bu eklentilerin araısndan en yararlı ve kullanışlı olabilecek 10 tanesi seçtik.

Ayrıca Google Chrome için yapılan tüm eklentileri Yandex tarayıcısı ile de kullanabilirsiniz.

1) Turn Off the Lights

Chrome tarayıcısı üzerine kurulan bu eklenti, internet üzerinden izlediğiniz video veya baktığınız resimlere odaklanmanızı sağlıyor. Bunu yaparken ekranda yürütülen video ekranı dışındaki heryeri karartan eklenti sadece videoya odaklanmanızı sağlıyor. Renkli ve etkileyici özelliklere sahip eklentiyi kullanarak video ekranlarının kenarlarına ışık ekleyip parlatabilir, arkaplana otomatik olarak gelen siyah rengini değiştirebilir veya arka plana istediğiniz resmi koyabilirsiniz. Youtube ve Vimeo gibi popüler video sitelerini de destekleyen eklenti sayesinde izlediğiniz videolardan daha fazla keyif alabilirsiniz.

2) Gmail Offline

Oldukça yararlı bir e-posta eklentisi. E-posta kullanımını daha kolay ve verimli hale getirmek için tasarlanan eklenti sayesinde internet bağlantınız olmasa bile gmail hesabınıza giriş yaparak e-posta işlemleri gerçekleştirebiliyorsunuz. İnternetiniz yokken e-posta oluşturabilir, silebilir veya değiştirebilirsiniz. İnternet bağlantınız olduğu zaman, hazırladığınız e-postalar otomatik olarak yollanır ve yaptığınız değişiklikler senkronize edilir.

Sade ve şık arayüze sahip olan eklentiyi kolayca kullanarak internet bağlantınız olmasa bile e-posta işlemlerinizi gerçekleştirebiliyorsunuz.

3) Color Changer For Facebook

Facebook kullanıcıları için tasarlanmış olan Chrome eklentisi sayesinde Facebook'un görünümünü değiştirerek, kişiselleştirebilirsiniz. Gün içerisinde sürekli Facebook kullanarak klasik tasarımından sıkıldıysanız bu eklenti tam sizin için. Eklenti ile Facebook'un klasik mavi rengini sevdiğiniz başka bir renge dönüştürerek Facebook kullanırken eğlenebilirsiniz.

Facebook'un hem ön hem arkaplan renklerini değiştirebildiğiniz eklenti ile kendinize özel bir tema yaratabilirsiniz.

4) Facebook Albüm & Photo Manager

Yine Facebook kullanıcıları için hazırlanmış olan bu eklenti sayesinde Facebook hesabınızı kullanırken fotoğraflarınızı ve albümlerinizi kolayca yönetebiliyorsunuz. Eklenti ile Facebook hesabınızdaki tüm fotoğraf ve albümleri görüntüleyebilirsiniz. Ayrıca seçtiğiniz resim veya albümleri bilgisayarınıza indirerek yedekleme imkanı sunan eklenti oldukça güzel.

Eklentinin son sürümüyle birlikte gelen özellik sayesinde resimlerinizin üzerine eğlenceli ve güzel efektler de eklemek mümkün oldu. Facebook hesabınızın fotoğraf ve albüm düzenleme ve yönetim işlerinde sizi oldukça rahatlatıcak olan eklentiyi kullanmanızı tavsie ederim.

5) Docs PDF/PowerPoint Viewer

Google tarafından tasarlanan eklenti ile Chrome tarayıcınız üzerinde PDF dosyalarını, PowerPoint sunumlarınızı veya dökümanlarınızı görüntüleyebilirsiniz. Bir çok formatı desteklemesi sayesinde oldukça etkili bir görüntüleme eklentisi olan  Docs PDF/PowerPoint Viewer'ı evinizdeki veya iş yerinizdeki bilgisayarınıza indirerek kullanabilirsiniz.

Google Chrome'un kendine ait olan PDF görüntüleycisi ile karıştırmamanız gereken eklentiyi alternatif PDF, PowerPoint yada döküman görüntüleyicisi olarak kullanabilirsiniz.

6) Bitly

Chrome tarayıcınız üzerinde gezdiğiniz siteleri kaydederek paylaşırken kullanabileceğiniz kısa linkleri hızlı ve kolayca oluşturan eklenti gayet başarılı.

Linklerinizi organize etmek, tıklanma sayılarını görmek veya Facebook, Twitter ve mail yoluyla paylaşmak için kullanabileceğiniz eklenti beraberinde pek çok özellik getiriyor. Kısaltılmış linklerin düzenlemesi, internet sayfalarınız hızlıca kaydedip kısa link oluşturma, önizleme ile paylaşımda bulunacağınız linklerin Facebook ve Twitter üzerindeki görünümlerini önceden görebilmek, linkleriniz belirli tıklanma rakamına ulaştığında bildirim gönderme bu özelliklerden bazıları.

Linklerinizi kısaltarak aynı zamanda kontrolünü sağlayabildiğimiz eklenti ile işleriniz oldukça rahatlayacaktır.

7) goo.gl URL Shortener

URL'lerinizi hızlıca kısaltabilmek için kullanabileceğiniz eklenti URL kısaltma işlemlerini Google'ın kendi servisi goo.gl'yi kullanarak gerçekleştiriyor. Chrome tarayıcı üzerinden URL kısaltma işlemlerini hızlıca yapabilmeniz için tasarlanan eklenti oldukça etkili ve başarılı.

Eklentiyi kullanarak kısaltmış olduğunuz URL'lerinizi Facebook, Gmail, Twitter, Tumblr ve desteklenen diğer yüzlerce site üzerinden paylaşımda bulunabilirsiniz.

8) Google Mail Checker

Başarılı mail eklentilerinden biri olan Google Mail Checker ile Gmail hesabınızı entegre edebiliyorsunuz. Yükleme ve kurulum işleminden sonra tarayıcınızın sağ üst bölümüne gelen ikon sayesinde Gmail hesabıza gelen yeni mailleri görebilirsiniz. Eklenti sayesinde sürekli tarayıcınız üzerinden mail sayfasına girmeye gerek kalmadan yeni e-postanızın olup olmadığını görebiliyorsunuz. Ayrıca ikona tıkladığınızda sizi Gmail hesabınıza yönlendiren eklenti gayet başarılı ve kolaylık sağlıyor.

Gün içerisinde işi gereği sürekli e-posta alan kişilerin tercih edebilceği bir eklenti olan  Google Mail Checker ile yeni gelen e-postalarınızı rahatça görüntüleyebilirsiniz.

9) Photo Zoom For Facebook

Kullanıcısı sayısı yüksek olan Facebook eklentilerinden biri olan Photo Zoom For Facebook, ismindenden anlaşıldığı gibi Facebook üzerindeki resimlere tıklama gereği kalmadan fare imlecini üzerlerine götürdüğünüzde resimleri daha büyük görmenizi sağlıyor.

Eski ismi FB Photo Zoom olan eklenti sayesinde arkadaşlarınızın profil resimlerini, albümlerini ve zaman tüneli resimlerini daha büyük şekilde görüntüleyebilirsiniz. Facebook kullanıcılarının hoşuna gidebilecek olan bu uygulama oldukça başarılı diyebilirim.

10) Chrome LastPass

Online parola yöneticisi LastPass'ın Google Chrome için özel olarak üretilen eklentisiyle Chrome tarayıcınız üzerinden girdiğiniz sitelerin kullanıcı adı ve şifrelerini aklınızda tutmanıza gerek kalmıyor. Kullanıcı adı ve şifreleri sizin için kaydeden eklenti ile sadece eklentinin kendi şifresini bilmeniz yeterli oluyor.

Şifrelerinizi kaydedip saklamak dışında, şifrelerinizi sizin adınıza yenileyerek daha güçlü ve karmaşık şifreler oluşturabilen uygulama sayesinde internette kendinizi güvende hissedebilirsiniz.

Reklamları Değiştiren ''Ads Not by This Site'' Problemi ve Çözümü

YORUMLAR