En İyi Taşınabilir Antivirüs Programları

USB belleğinizde taşıyarak ihtiyacınız olan her an kullanabileceğiniz en iyi taşınabilir (portable) antivirüs programlarını sizler için listedik. Programlara göz atıp, kendinize en uygun olanı seçebilirsiniz.

En İyi Taşınabilir Antivirüs Programları

Antivirüs programları günümüzde bilgisayarların adeta işletim sistemi gibi zorunlu yazılımları haline geldi. Fakat yinede bilgisayarında sabit olarak kurulu antivirüs programı kullanmak istemeyen yada her istediğinde kolayca virüs taraması yapmak isteyen kullanıcılar için geliştirilen taşınabilir antivirüs programları da bulunuyor. Portable olarak adlandırılan bu programlar, herhangi bir kurulum yada yükleme işlemi olmadan virüs taramaları yaparak bilgisayarınızdaki zararlı dosyaları tespit edip silebiliyor. Bu yazımızda sizler için seçtiğimiz en iyi taşınabilir antivirüs programlarını listeledik.

Bilgisayarı antivirüs programından dolayı performans kaybeden, virüs yemeyeceğini düşünen tecrübeli bilgisayar kullanıcıları yada buna benzer örneklerle devam edebilecek kişiler antivirüs programı kullanmaya karşı olabilirler. Elbette az önce yazdığım sebepler kişiden kişiye göre haklı olabilir fakat antivirüs programları genel anlamda yararlı ve bilgisayarınızın güvenliğini sağlamaya yardım etmek amacıyla geliştirilen yazılımlar. Bir de bu programların taşınabilir versiyonları bulunuyor ki, yukarıda örnek verdiğim kişilerin en çok işine yarayacak türden. Kurulum işlemi olmadan sadece belirli zaman aralıklarında antivirüs taramaları yaparak bilgisayarınızın temiz olduğundan emin olmak ve eğer değilse temizlemek için sizler için seçtiğimiz aşağıdaki portable yani taşınabilri antivirüs programlarını kullanabilirsiniz.

1) Avira PC Cleaner

Bilgisayarınızı kötü amaçlı yazılımlardan korumak için kullanabileceğiniz bir antivirüs programı. Windows XP SP3 ve üzeri Windows işletim sistemlerini destekleyen Avira, taşınabilir bir program olup, kurulum yapmadan hızlı yada detaylı taramalar yaparak virüslerini bulmanızı ve silmenizi sağlıyor.

Avira ile virüs taraması yapabilmek için kuruluma ihtiyacınız olmamasına rağmen, virüs veritabanını indirmeniz gerkeiyor. Aksi halde güncel virüslere karşı gerekli korumayı sağlayamazsınız. Virüs veritabanı yüklemesi gerçekleştirdikten sonra hemen normal virüs tarama işlelerini başlatabiliyorsunuz.

Dönemlik taramalar yaparak eğer varsa virüsleri tespit ederek silmek istediğiniz bir program arıyorsanız, Avira PC Cleaner en iyi seçeneklerden bir tanesi diyebilirim.

2) Dr. Web CureIT

Virüs silme programı olarak nitelendirilen Dr. Web CureIT, bilgisayarınızı internetten gelen zararlı dosyalara karşı korumuyor olmasına rağmen, taşınabilir olarak kullanabileceğiniz en pratik ve güvenilir antivirüs programlarından bir tanesi.

Herhangi bir kurulum olmadan kullanabileceğiniz programın arayüzü de son derece sade ve pratik kullanıma sahip. Otomatik olarak kendini güncelleyen CureIT, bir çok zararlı virüs ve dosyayı tespit ederek bilgisayarınızdan silebiliyor. Fakat yazının başında da dediğim gibi netten gelecek tehlikelere karşı kalkan görevi görmüyor.

USB belleğe atarak dilediğiniz zaman virüs taraması yapmanızı sağlayan yazılım, diğer taşınabilir antivirüs programlarından farklı olarak, tarama yapacağınız alanı seçme özgürlüğü sunuor. Böylece gereksiz yere tüm taramaları yapmanıza gerek kalmıyor ve boşa zaman kaybı da yaşamıyorsunuz.

Eğer bu tür bir taşınabilir antivirüs programına ihtiyacınız varsa, Dr. Web CureIT'i ücretsiz olarak indirip kullanmanızı tavsiye ederim.

3) ClaimWin Free Antivirüs

Açık kaynak kodlu olarak geliştirilip, gönüllüler tarafından bu hale getirilen başarılı bir taşınabilir antivirüs programı. Tamamen ücretsiz olarak kullanabileceğiniz program, antivirüs programlarında olan standart özelliklerin hepsine sahip fakat Dr. Web CureIT gibi ClaimWin'de dışarıdan gelecek online tehlikelere karşı koruma sağlamıyor.

Eğer istediğiniz zaman bilgisayarınız üzerinde kolayca virüs taraması yapmak istiyorsanız, ClaimWin tercih edebileceğiniz programlar arasında yer alıyor. Bir tarama takvimi oluşturarak taramalarınızın düzenli yapılmasını sağlayabiliyorsunuz. Ayrıca virüs veritabanı da otomatik olarak güncelleniyor.

4) Comodo Cleaning Essentials

Geliştirmiş olduğu ücretsiz ve kaliteli programlar ile popüler olan Comodo'nun taşınabilir antivirüs programı da oldukça başarılı. İçerisinde bulundurduğu güvenlik modülü sayesinde bilgisayarınızdaki şüpheli işlemleri ve kötü amaçlı dosyaları tespit edebilen program, bulduğu zararlı dosyaları da silebiliyor.

Sunmuş olduğu virüs silme ve şüpheli işlemleri engelleme dışında sistem optimizasyonu da gerçekleştiren Comodo Cleaning Essentials, bilgisayarlarınızda kullanabileceğiniz güvenilir ve ücretsiz bir yazılım. Eğer taşınabilir bir antivirüs programı kullanmak ve böylece bilgisayarınızı fazla yormamak istiyorsanız, CCE en iyi seçeneklerden bir tanesi.

Arayüzü son derece sade geliştirilen programı kullanırken herhangi bir problem yaşamayacağınızı düşünüyorum. Ekran üzerinde taranan dosya sayısı ve bulunan tehlikeli dosya sayıları da net bir şekilde gösteriliyor. Ayrıca tarama işlemi ile ilgili diğer bilgilere de yine ana ekran üzerinden ulaşabiliyorsunuz.

5) Norton Power Eraser

Listemizde yer alan diğer taşınabilir antvirüs programlarına göre daha şık ve modern bir arayüze sahip olan ve aynı zamanda oldukça başarılı bir antivirüs programı. Sisteminizde bulduğu tehlikeli dosyaları anında silebilen Norton Power Eraser, hem amatör hem de deneyimli bilgisayar kullanıcıları için ideal bir yazılım.

Tarama işlemini tek bir tuşla başlattığınız program, tarama işleminden sonra tehlikeli dosyaları ve onlara yapılan işlemleri ekranda gösteriyor. Tarama işlemi zararlı bulunan dosyaları silerek bilgisayarınızı tehlikelerden koruyan Norton Power Eraser'da ücretsiz olarak kullanabileceğiniz taşınabilir antivirüs programları arasında yer alıyor.

Google Translate ile Görüntülerdeki Resmi Çevirme

YORUMLAR