Espor'a Nereden ve Nasıl Başlanır?

Hazırladığımız bu blog, espora yeni gönül verenlerin atmaları gereken ilk adımları işaret ediyor.

espora-nereden-baslanir

Espor etkinlikleri, günümüzde oyun camiasının odak noktalarından bir tanesi. Halihazırda milyonlarca oyuncunun içerisinde bulunduğu bu kitleye, gün be gün yeni oyuncular katılıyor. Espor işine yeni girenler ise nereden başlamaları gerektiğini ve ortamı nasıl takip edeceklerini tam anlamıyla bilemiyorlar. Hazırladığımız bu blog, espor işine yeni yeni gönül verenlerin atmaları gereken ilk adımları işaret ediyor.

İçindekiler [Gizle]

Espor oyunu olarak sayabileceğimiz herhangi bir oyuna yeni girdiyseniz, bu oyunlar için yapılan etkinlikleri ve oyunu iyi oynayan oyuncuları takip etmek son derece önemli. Bu stratejiyle kendi oyununuzu geliştirebileceğiniz gibi, yeni şeyler öğrenmeniz de mümkün. Örneğin; bir FPS oyununda el bombası ya da sis atacağınız yeni yerleri böylelikle keşfedebilir, MOBA oyunlarında ise yeni taktikler keşfedebilirsiniz. Bunların haricindeki tüm tavisyeleri de aşağıdan öğrenebilirsiniz.

espora-nereden-baslanir1

İnternet Sitelerini Takip Edin

Oynadığınız oyuna dair espor haberleri yapan internet sitelerini mutlaka takip edin. Böylece ortama dair güncel bilgilere hemen ulaşmış olursunuz. Yapılmak üzere olan turnuvaları bu yolla öğrenebileceğiniz gibi sizin de katılma imkanınız olan etkinlikleri, haber siteleri aracılığıyla öğrenebilirsiniz.

espora-nereden-baslanir2

Canlı Yayınları İzleyin

Günümüzde internetin sağladığı en önemli olaylardan bir tanesi canlı yayınlar. Böylece eskiden olduğu gibi oldukça meşakkatli olan maç izleme olayını, tek tıkla gerçekleştirebilirsiniz. Her izlediğiniz yeni bir maç ya da yayın, sizin oyununuza büyük katkılar sağlayabilir. Öyle ki; bu yolla yeni taktikler ve oyun tarzları öğrenebilirsiniz. Öğrendiğiniz yeni bilgiler ise sizi birkaç adım öne taşıyabilir. Bu sebeple izlediğiniz maçlar ve yayınlar sırasında not tutmak ya da yapılanlara daha dikkatli bakmak da faydalı olabilir.

espora-nereden-baslanir3

Bol Antrenman Yapın

Espor ya da elektronik sporlar tabirinin içinde spor teriminin geçmesinin nedenlerinden bir tanesi, espor oyuncularının birçok spor dalından fazla antrenman yapması gerekliliğinden kaynaklanıyor. Koreli üst düzey StarCraft oyuncularının hergün 15 saatten fazla oyun oynadığının altını çizerek, her espor oyununda da yaklaşık antrenman sayısının bu seviyelerde olduğunu belirtelim. Zaten oynadığınızda oyunda en iyisi olabilmek için de -eğer olağan üstü bir yeteneğiniz yoksa- çok uzun süreler o oyunu oynamanız gerektiğiniz söylemeye bile gerek yok.

espora-nereden-baslanir4

Yeni Arkadaşlar Edinin

Oynadığınız oyuna birlikte başladığınız arkadaşlarınızın yanı sıra başka arkadaşlar da edinmek önemlidir. Hem onlardan yeni şeyler öğrenirsiniz hem de oyunda kaldığınız süre uzar. Unutmayın ki her espor oyununda yaptığınız antrenmanların uzunluğuna göre yetenekleriniz de gelişecektir. Ayrıca yeni arkadaşlar, oyundan kopma arzunuzu azaltarak ve sizi motive edebilir.

espora-nereden-baslanir5

Etik Değerlerden Kopmayın

Her spor dalında olduğu gibi elektronik sporlarda da etik değerler, bir sporcunun saygıdeğer olması için vazgeçilmez bir kavram. Küfür etmemek bu etik değerlerin başında geldiği gibi, kendi takım arkadaşlarınıza ve rakiplerinize olan saygı da son derece önemli. Ne kadar iyi bir sporcu olursanız, o kadar iyi oyun oynacağınızı üstüne basa basa hatırlatırız.

Espor Gerçekten Bir Spor mu?
OYUN

Espor Gerçekten Bir Spor mu?

Son 10 yılda popülaritesi en çok artan sporlardan biri olan espor oyuncuları ve sporcuları büyülemeye devam ediyor. Spor tarihinde görülmemiş meblağlarda para ödül veren, aynı anda milyonlarca kişi tarafından seyredilen espor ile alakalı oldukça fazla şey yazılıp çiziliyor.

Espora nereden ve nasıl başlanır sorusuna cevap aradığımız yazımızın sonuna geldik. Umuyoruz ki sizler için faydalı olmuştur. Siz esporcu olmak ister misiniz? Aşağıda bulunan yorumlar kısmında düşüncelerinizi bizimle paylaşmayı unutmayın. Bunun gibi içeriklere, güncel oyun ve teknoloji haberlerine anında ulaşmak için Tamindir'i takipte kalmayı unutmayın.

YORUMLAR