E-Devlet Şifrenizi Vermeden Bilgilerinizi Nasıl Paylaşırsınız?

E-Devlet şifrenizi paylaşmadan bilgilerinizi istediğiniz kişi/kişilerin erişimine açma işleminin nasıl yapılacağını en sade bir biçimde sizler anlattık.

E-Devlet Şifrenizi Vermeden Bilgilerinizi Nasıl Paylaşırsınız?

Bürokratik işlemlerimizde bazen deyim yerindeyse 'bir bilenin' yardımına ihtiyaç duyuyor ve yardım istediğimiz kişinin bilgilerimizi görebilmesi adına e-devlet şifremizi paylaşabiliyoruz. Buna hiç gerek yok! E-Devlet şifrenizi paylaşmadan e-devlet kapısında bulunan bilgilerinizi istediğiniz kişi/kişilerin erişimine açma işleminin nasıl yapılacağını en açık ve en sade bir biçimde sizler anlattık.

İnternette var olan hesaplarımızı güçlü şifrelerle korumak ve şifremizi kesinlikle kimseyle paylaşmamak önemli internet güvenliği öğretilerden bir tanesi. Hele hele e-devlet kapısı şifremizi başkasıyla paylaşmak tarifi mümkün olmayan riskler taşıyor. Bu riske girmeden verilerimizin belirli bir kısmını veya tamamını istediğimiz herhangi bir kişinin erişimine açmayı aşama aşama anlatmaya çalıacağız.

Öncelikle e-Devlet kapısına giriş yapalım. Bu kapıdan içeri girebilmek için;

  • PTT'den aldığımız zarfta yer alan geçici şifre
  • Anlaşmalı banka kuruluşlarının internet şubesine erişebiliyor olmamız. (Editör Tavsiyesi)
  • Mobil İmza
  • Elektronik İmza
  • TC Kimlik Kartı

seçeneklerinden herhangi birine sahip olmamız gerekiyor.

e-Devlet kapısına giriş yaptıktan sonra sağ üst köşede ismimizin bulunduğu alana tıklayarak açılır menünün görünmesini sağlıyoruz. Ardından yine burada yer alan Bilgi Paylaşımlarım ifadesine tıklatıyoruz.

Tüm Paylaşımları Aç ifadesine tıklıyoruz.

Bu ana kadar yaptığımız işlemlerle henüz bilgilerimizi herhangi bir kişiye paylaşmış olmadık. Bilgilerinizi Paylaştığınız Kişi alanında gördüğünüz gibi 0 yazıyor. Yeni Paylaşım Ekle ifadesine tıklatarak işlemlerimize devam ediyoruz.

Bu aşamada bilgilerimizi paylaşacağımız kişinin TC Kimlik Numarasını, doğum Tarihini, hangi tarihler arasında bilgilerimizi göreceğini ve hangi alandaki bilgilerimizi görüntüleyebileceğini seçerek Yetkili Ekle ifadesine tıklıyoruz. 

İşlem bu kadar! Böylece şifremizi paylaşmadan bilgilerimizi güvenli bir şekilde paylaşmış olduk.

Devlete Borcunuz Var mı? e-Devlet Kapısından Tüm Borçlarınızı Nasıl Öğrenirsiniz?

YORUMLAR