e-Devlet Hakkında Merak Ettikleriniz

e-Devlet Kapısı hakkında merak ettiğiniz tüm soruların yanıtını, makalemizde bulabilirsiniz.

e-Devlet Hakkında Merak Ettikleriniz

Devlet tarafından verilen hizmetlerin elektronik ortamda sunularak, işlemleri daha hızlı gerçekleştirmemizi sağlayan e-Devlet Kapısı hakkında merak ettiğiniz her şeyi sizler için anlatıyoruz.

e-Devlet Nedir?

e-Devlet, devletin vermiş olduğu hizmetleri elektronik ortamda sunarak daha kaliteli, hızlı ve kesintisiz bir şekilde işlemlerinizi gerçekleştirmemizi sağlayan bir kamu hizmetidir. Pek çok kuruma ait işlemi, devlet dairelerine gidip sıra beklemeden evinizden kolayca halledebilmeniz mümkün.

e-Devlet Şifresi Nasıl Alınır?

e-Devlet şifrenizi, PTT müdürlükleri ve yetkili şubelerine üzerinde fotoğrafınızın ve T.C. kimlik numaranızın bulunduğu kimliğinizle bizzat başvuru yaparak alabilirsiniz. Yurtdışında yaşıyorsanız, yine aynı şekilde kimliğinizle konsolosluklara başvurarak temin edebilirsiniz. 1.Derece yakını olsanız bile başkasının yerine e-Devlet şifresi alamazsınız.

e-Devlet Şifresi için Ücret Ödemem Gerekiyor mu?

Şifrenizi ilk aldığınızda PTT’nin işlem ücreti olan 2 TL tahsil ediliyor. Daha sonra alacağınız her şifre için de 4 TL ücret ödemeniz gerekiyor. Şifreler bir kereliğe mahsus olarak verildiğinden yıllık ücreti bulunmuyor.

e-Devlet Şifremi Nasıl Değiştiririm?

Sisteme ilk defa giriş yaptığınızda, güvenlik nedenlerinden dolayı otomatik olarak şifre değiştirme sayfasına yönlendirileceksiniz. Eğer sisteme daha önce giriş yaptıysanız, Şifre ve Güvenlik Ayarlarım sayfasına giderek şifre değişikliğini gerçekleştirebilirsiniz. Ayrıca, PTT şubelerine giderek tekrar şifre alabilirsiniz ve değişikliği gerçekleştirebilirsiniz.

e-Devlet Şifremi Unuttum, Ne Yapmalıyım?

Şifrenizi kaybettiyseniz, unuttuysanız ya da çaldırma gibi gibi durumlarla karşılaştıysanız, şifre yenileme hizmetini kullanabilirsiniz. Bunun için iletişim bilgileriniz bölümünde cep telefonu numaranızı ve e-postanızı sisteme kaydederek, doğrulamanız gerekiyor. Eğer bunları yapmadıysanız, PTT şubelerine giderek yeni bir şifre alabilirsiniz.

e-Devlet Kapısında Hangi Hizmetler Veriliyor?

e-Devlet Kapısı üzerinden; SGK hizmet dökümü, SSK prim sorgulama, askerlik işlemleri, üniversite kaydı sorgulama, hakkınızda açılan davaları görüntüleme, icra takip işlemleri ve duruşma tarihleri, bilgilendirme hizmetleri, Entegre elektronik hizmetler, Ödeme işlemleri, Kurum ve kuruluşlara kısa yollar gibi hizmetlerden faydalanabiliyorsunuz. Kurumlar arasında bilgi ve belge paylaşımını da e-Devlet kapısı üzerindeki hizmetler ile sağlanıyor.

e-Devlet Kapısına https://www.turkiye.gov.tr/ adresinden ulaşabilir, mobil cihazlarınız için aşağıdaki bağlantıları kullanabilirsiniz.



Facebook'ta Sizi Takip Eden Şirketleri Bulup 5 Adımda Nasıl Engellersiniz

Türkiye'de Hassas Bütçeler İçin En Ucuz 5 Akıllı Telefon

YORUMLAR