E-Bordro Nedir? E-Bordro Çıktısı Nasıl Alınır?

İnternet ortamından maaş bordrosu almayı ve e-bordro kavramıyla ilgili merakınızı giderecek güzel bir rehber hazırladık.

E-Bordro Nedir? E-Bordro Çıktısı Nasıl Alınır?

Kamu personelleri ve işçilerin aldıkları maaşları gösterir belge olan maaş bordrosu, pek çok bürokratik işlemin vazgeçilmez evrakları arasında yer alıyor. E-Devlet kapısından maaş bordrosunun nasıl alınacağı ve e-bordro ile ilgili sizler için güzel bir rehber hazırladık.

Maaş Bordrosu Nedir, Ne İşe Yarar?

Maaş bordrosu işverenin çalışanına ödediği maaşı detaylı bir şekilde gösteren belgedir. Çeşitli bürokrasik işlemlerde aylık gelirimizi resmileştiren bir evrak sayıldığı için sıklıkla ihtiyaç duyduğumuz belgeler arasındaki yerini hep korur. E-Devlet kapısında yapılan yeniliklerin akabinde maaş bordrosu da artık saniyeler içinde asli surette alınabiliyor.

E-Bordronun Normal Bordrodan Farkı Ne, İkisi de Aynı Geçerliliğe Sahip Mi?

İşverenden (çalışılan kamu kurumundan) temin edilebilen belgeyi ifade eden maaş bordrosuyla e-bordro arasında esasen pek bir fark yok. E-Bordro elekronik ortamdan alınabilmesi nedeniyle daha pratik bir yöntem. Ayrıca üzerinde doğrulama barkodlarıyla sunulduğu için "asıl-suret" ilişkisi açısından da sorun çıkarmıyor.

E-Devlet Kapısından E-Bordro Nasıl Alınır?

Öncelikle e-devlet kapısına giriş yapıyoruz. Farklı giriş yöntemleri bulunmakta. E-Devlet şifresi ve İnternet Bankacılığı kanalı ile giriş yöntemi en çok kullanılanlar arasında.

Ardından arama alanına bordro yazalım ve ilgili bağlantıya tıklayalım.

Ve karşımıza böyle bir ekran gelecek. Gerekli seçimleri yaptıktan sonra Sorgula ifadesine tıklayarak bordromuzu alabiliriz!

ÖNEMLİ NOT: Sistem şu an sadece kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan memurlar için (657 sayılı kanuna tabii olanlar) e-bordro verebilmektedir.

E-Devlet Şifrenizi Vermeden Bilgilerinizi Nasıl Paylaşırsınız?

YORUMLAR