Dünyanın En Hızlı 5 Arabası

İnsanlar araba üretmeye başladığından beri her zaman en iyi olmaya çalıştılar. Ama çoğu özellik ölçülemez özelliklerdi. Mesela en güzel araba dediğiniz zaman insanların zevkine göre cevaplar farklılık gösteriyor. Bu yüzden karşılaştırılabilir büyüklükler

İnsanlar araba üretmeye başladığından beri her zaman en iyi olmaya çalıştılar. Ama çoğu özellik ölçülemez özelliklerdi. Mesela en güzel araba dediğiniz zaman insanların zevkine göre cevaplar farklılık gösteriyor. Bu yüzden karşılaştırılabilir büyüklükler olması gerekiyordu. En hızlı araba hangisi sorusu buradan ortaya çıktı. Çünkü konu hız olunca mutlak bir sonuç vardı. Peki şu anda dünyadaki en hızlı beş araba hangisi? Buyrun hemen 5 numaradan başlayalım.

 

5- SSC Ultimate Aero (412 km/h)

Beşinci sırada SSC Ultimate Aero yer alıyor. Bu aracın 6,8 litrelik çift turbolu V8 motoru 2007 yılında Bugatti Veyronu geçerek 3 yıl boyunca dünyanın en hızlı arabası olarak kalmasını sağladı. 650,000 dolarlık fiyatı ile listenin normale en yakın arabalarından diyebiliriz.

4- RUF 9ff GT9-R (413 km/h)

SSC'nin ardından RUF 9ff GT9-R geliyor. Bilmeyenler için RUF'un kimin nesi olduğunu anlatayım. RUF Porsche ile anlaşmalı AMG gibi bir modifiye firması. Porsche fabrikasında RUF'un istediği şekilde üretimini yapıp RUF'a yollar ve üretim orada tamamlanır. Hal böyle olunca RUF çalışanları ellerindeki tüm imkanları kullanarak 9ff GT9-R'yi üretmişler. Bu otomobil neredeyse 1200 beygir gücünde ve bu gücü 4 litrelik 6 silindirli boxer motorundan üretiyor. Kaç tane turbo olduğunu söylememe gerek yok sanırım :) E tabi bu kadar performans beraberinde 700,000 dolarlık etiketi getiriyor.

3- Koenigsegg Agera R (418 km/h)

Geldik ünlü kuzey avrupalı üreticiye. Koenigsegg markasının olayı çılgın teknolojiler üretmek. Bunları ise engin 3D-Printer bilgilerine borçlular. Agera R 1140 beygirlik 5 litre V8 bir motora sahip. Yüksek teknoloji demişken 7 kademeli çift kavramalı bir şanzıman bu motorun gücünü tekerleklere iletiyor. Bu otomobilin en yüksek hızı kayıtlarda 418 km/h olarak geçse de Koenigsegg yetkilileri hızın aslında 439 km/h olduğunu savunuyorlar. Gelelim işin esas kısmına, aracın fiyatı 1,6 milyon dolar.

2- Bugatti Veyron Super Sport (434 km/h)

Bugatti Veyron hız rekorunu kaptırdıktan sonra bu işte bir terslik var diyerek son bir atılımı yaptı ve Bugatti Veyron Super Sport'u duyurdu. Arabanın boyasız karbon fiber üzerine turuncu boyası zaten kendini belli etse de 434 km/h'lik hız kaydı başarıyı perçinledi. 2,2 milyon dolarlık fiyat etiketi potansiyel Bugatti sahiplerini şaşırtmamış olacak ki tamamı satıldı.

1- Hennessey Venom GT (434,1 km/h)

Amerikalı ünlü yarışçı John Hennessey'in atölyesinde üretilen bu mülayim araç hayatına Lotus Elise olarak başlıyor şasi, motor ve yürüyen aksamdaki ağır işlemlerin ardından bir rokete dönüşüyor. Motor olarak ağır modifiyeli bir Corvette motoru kullanan Venom GT şu anda dünyanın en hızlı aracı. Fakat küçük bir pürüz var. Guinness rekorlar kitabına girebilmek için her denemenin aynı zamanda tam tersine de yapılması gerekiyor. Hennessey ise bu denemeyi yaptığı Kennedy Uzay Üssü'nde ikinci bir deneme izni alamadığı için rekor resmiyet kazanmadı. Ama o 1,2 milyon dolarlık fiyatı ile bizim gönüllerimizin şampiyonu.

YORUMLAR