Dünyada 2014 İnternet Kullanımına Dair İstatistikler Yayınlandı

Yayınlanan son istatistikler internet kullanımının mobil cihazlara doğru kaydığını bizlere gösteriyor.

Dünyada 2014 İnternet Kullanımına Dair İstatistikler Yayınlandı

Forbes ve Statista tarafından dünya internet kullanım istatistikleri için hazırlanan infografik ortaya çıktı ve bizlere küresel eğilimler konusunda oldukça yeterli bilgiler veriyor denilebilir. Zaman zaman yayınlanan bu veriler sayesinde global bazda internet kullanımına dair oldukça detaylı sonuçlara ulaşmak mümkün. Lafı çok uzatmadan infografik üzerinde yer alan bilgileri kısaca bir özetleyelim.

Grafikte 2005 yılında 1 milyon civarlarında olan internet kullanıcı sayısının aradan geçen 9 yılda 3 milyona dayandığını görebiliyoruz. Dünyanın yüzde 40'ını içerisine alan bu kullanıcı adedi, internetin yayılımının hızlanarak devam ettiğini bizlere gösteriyor. Zira 2005 senesindeki 1 milyonluk kullanıcı adedi dünya nüfusunun 1/6'sı ediyordu ancak şimdi 2.5/6'sına denk geldiğini söyleyebiliriz.

Küresel internet kullanıcılarının yüzde 41'i Asya ülkelerinden gelirken bunu yüzde 26 ile Avrupa ve yüzde 14 ile Kuzey Amerika kıtası takip ediyor.

Harcanan veri trafiği ise internet videolarının ne kadar popüler olduğunu yeniden gözler önüne seriyor. Ayda 113 petabaytlık veri transferi online oyunlar nedeniyle gerçekleşirken, 6.784 petabayt dosya paylaşımları, 13.430 petabayt web, e-mail ve veri transferleri, 62.972 petabaytlık aylık veri transferi ise internet videoları izlemekten dolayı ortaya çıkıyor. Beklentilere göre 2018 yılında aylık 83.299 petabaytlık bir veri transferinin gerçekleşeceği tahmin ediliyor.

Kuzey Amerika kıtasındaki internet trafiğinin yüzde 31.62'si direkt olarak Netflix izlemek için kullanılıyor ve gerçek zamanlı eğlence sektörü tüm trafiği yüzde 59'unu işgal ediyor. Bunu takip eden diğer kategoriler ise Netflix'in yanına bile yaklaşamıyor.

İnternet hızları karşılaştırmasında ise Güney Kore ve Japonya liderliği koruyorlar. Bu ülkeleri Hong Kong, İsviçre, Hollanda ve Letonya takip ediyor. İlk 10 içerisinde Türkiye ya da ABD bulunmuyor.

İnfografiğin en ilgi çekici verisi ise mobil internet kullanımı oldu. Zira tüm küresel internet kullanımının yüzde 73.4'ü mobil cihazlardan gerçekleştiriliyor. 2017 yılında bunun yüzde 90'ları bulması bekleniyor. Özellikle mobil yönündeki eğilim geçen yıla oranla Güney Amerika ve Afrika kıtalarında en yüksek artışı göstermiş.

Kullanıcıların mobilde en çok ilgilendikleri konu yüzde 32 ile oyun oynamak ve yüzde 28 ile sosyal ağları takip etmek olarak ortaya çıkıyor. Sosyal ağlar içerisinde Facebook'un oldukça yüksek bir kullanıma sahip olduğunu da kolaylıkla görebiliyoruz.

Grafiğin tümünü aşağıda görebilirsiniz. Üzerine tıklayarak büyük halini görüntülemeyi unutmayın.

Kaynak: Statista

iCloud Hacklendi!

YORUMLAR