Dünya Günü

Google anasayfalarını bugün süsleyen doodle 22 Nisan Dünya Günü'nü konu alıyor. İlk olarak 1969 yılında San Francisco'da düzenlenen Ulusal UNESCO Dünya Konferansında dünyamızın güzelliğini, yaşamı ve karşı karşıya kaldığı tehditlere dikkat çekmek amacıyla

Dünya Günü

Google anasayfalarını bugün süsleyen doodle 22 Nisan Dünya Günü'nü konu alıyor. İlk olarak 1969 yılında San Francisco'da düzenlenen Ulusal UNESCO Dünya Konferansında dünyamızın güzelliğini, yaşamı ve karşı karşıya kaldığı tehditlere dikkat çekmek amacıyla düzenlenmesi gereken bir gün olarak ortaya atılan Dünya Günü, John McConnell tarafından ortaya atılan bir fikirdir. 

Dünya Günü kutlamaları için John McConnel ekinoks yani gece ve gündüzün eşit olduğu zamanı (21 Mart) önermiştir. Daha sonra Wisconsin Senatörü Gaylord Nelson ve Denis Hayes aracılığıyla çevre problemlerine tepki olarak 22 Nisan 1970 ilk Dünya Günü kutlamaları olarak tarihe geçmiştir. 20 milyona yakın insanın katıldığı kutlamalar, konferans ve sempozyumlar düzenlenerek ABD'nin Temiz Su Yasaları ve Temiz Hava Yasası'nın hazırlanmasına sebep olmuştur.

1990 yılında uluslararası düzeyde kutlanmaya başlayan Dünya Günü günümzde 175'den fazla ülkede kutlanmaya başlanmıştır.  

Dünya Günü için dünden bugüne... 

YORUMLAR