Dropbox Depolama Alanınızı Bu Yöntemlerle Ücretsiz Olarak Artırın

Dropbox depolama alanınızı yazımızda yer verdiğimiz yöntemleri kullanarak artırabilirsiniz.

Dropbox Depolama Alanınızı Bu Yöntemlerle Ücretsiz Olarak Artırın

Dropbox'ın bulut depolama servisleri arasında ne kadar önemli bir yere sahip olduğunu sanıyoruz ki bilişim dünyasını takip eden herkes biliyordur.

Tamamen ücretsiz olarak kullanabildiğimiz Dropbox sayesinde bilgisayarlarımız ve mobil cihazlarımız üzerinde bulunan dosyaları, footğrafları, videoları ve dokümanları Dropbox hesabımız üzerinde tutabiliyor ve internet bağlantısına sahip olduğumuz sürece bu dosyalara dilediğimiz yerden erişim sağlayabiliyoruz.

Dropbox her ne kadar faydalı özelliklere sahip olsa da başlangıçta sunduğu 2GB'lık depolama alanı herkes için yeterli bir kapasite vaat etmiyor. Bireysel ihtyiaçlar için bir nebze yeterli olan bu boyut, profesyonel kullanımda sorun çıkartmaya başlıyor. Elbette ücret karşılığında depolama alanımızı epey artırabilme şansına sahibiz fakat bunu gerçekleştirebilmenin ücretsiz yolları da var.

Bu yazımızda Dropbox depolama kapasitesini ücretsiz olarak artırma yollarına değineceğiz.

1- Başlangıç Turu'na katılmak

Hediye alan boyutu: 250MB

Dropbox'a adım attığımızda karşımıza çıkan tanıtım turunu bitirmemiz durumunda 250 MB alan kazanıyoruz. Dropbox'ın temellerini öğrendiğimiz bu tur hem bilgilendirici hem de kazançlı bir deneyime dönüşecektir.

2- Sosyal hesaplarınızı bağlamak

Hediye alan boyutu: 125MB

Facebook ve Twitter hesaplarınızı bağlayarak 125'er MB hediye alan elde etme şansınız var.

Buna ek olarak eğer Dropbox'ı Twitter'dan takip ederseniz bir 125MB hediye alan daha kazanabilirsiniz.

3- Dropbox'a geribildirimde bulunmak

Hediye alan boyutu: 125MB

Her servis ve kuruluş kullanıcılarından geribildirim toplamak ve bu bilgiler doğrultusunda hizmetlerini geliştirmek ister. Dropbox bu konuda kullanıcıları harekete geçirmek için 125MB boyutunda hediye alan sunuyor.

Dropbox'a onu neden kullandığınızı ve diğer konular hakkındaki görüşlerinizi belirtirseniz 125MB'lık ekstra depolama alanına sahip olacaksınız.

4- Arkadaşlarınızı Dropbox'a davet etmek

Hediye alan boyutu: Her arkadaş için 500 MB (Üst limit 16GB)

Dropbox depolama kapasitenizi artırmak amacıyla gerçekleştirebileceğiniz en pratik yöntemlerden birisi de arkadaşlarınızı servisi kullanmaya davet etmektir.

Dropbox'a sizin aracılığınızla katılan her arkadaşınız için 0.5MB hediye alan kazanacaksınız. Fakat üst limit 16GB olarak belirlenmiş. Yani maksimum 32 arkadaşınızı davet edebilirsiniz.

5- Email hesaplarını Mailbox ile yönetmek

Hediye alan boyutu: 1GB

Dropbox tarafından tasarlanan Mailbox uygulaması, Dropbox depolama kapasitenizi artırmak için kullanabileceğiniz bir diğer yöntem.

Hızlı, sade ve kullanışlı özellikleriyle dikkat çeken Mailbox uygulamasını email hesaplarınızı yönetmek için kullanmaya başlamanız halinde Dropbox'tan 1GB'lık hediye depolama alanı kazancaksınız. Mailbox uygulamasını aşağıda yer alan linkler aracılığıyla sitemizden indirebilirsiniz.

6- Carousel uygulamasını kullanmak

Hediye alan boyutu: 3GB

Eğer bulut depolama servisini kullanmanızın temel sebebi fotoğraflarınızı arşivlemekse Carousel'i mutlaka kullanmalısınız. Carousel, fotoğraflarımızı dilediğimiz gibi düzenlememize olanak sağlayan, pratik, işlevsel ve şık bir albüm uygulaması.

Fakat bu uygulamayı kullanmanın avantajlı bir yanı daha var. Carousel uygulamasını kullanmaya başlayan herkes 3GB'lık Dropbox depolama alanı kazanıyor.

7- Dropbox'ı Samsung cihazlarda kullanmak

Biraz tuhaf gelebilir fakat Dropbox servisini Samsung cihazlarda kullanmak çok daha avantajlı. Samsung sahibi Dropbox kullanıcıları 2 sene süresince 48GB'lık depolama alanı kullanmaya hak kazanıyor.

Söz konusu 2 senelik süre bitince kullanıcılar tekrar varsayılan depolama alanı boyutuna geri dönüyorlar.

8- Dropbox'ı HTC cihazlarda kullanmak

Samsung kadar olmasa da Dropbox'ı HTC cihazlarda kullanmak da epey avantajlı. HTC sahibi Dropbox kullanıcıları, 23GB'lık ücretsiz depolama alanını 2 sene boyunca diledikleri gibi kullanabiliyorlar.

Akıllı Telefonlarda Çok Yakında Göreceğimiz 3 Muhteşem Teknoloji

Facebook’da Çalışmak mı? İşte Çalışanların Yaşadığı 15 Korkunç İş Tecrübesi

YORUMLAR