Değiştirmeniz Gereken 5 Önemli WhatsApp Ayarı

WhatsApp deneyimini iyileştirmek için kullanabileceğiniz önemli ayarları derledik.

degistirmeniz-gereken-ayarlari

Mesajlaşma uygulamaları denince akla ilk gelen seçeneklerden olan WhatsApp an itibariyle milyonlarca kullanıcıya sahip devasa bir platform. Hatta pek çok kullanıcı yeni bir akıllı telefon aldıkları zaman ilk iş olarak cihazlarına WhatsApp'ı yüklüyor. 

Eğer siz de WhatsApp kervanına sürekli katılan devasa kullanıcı kitlesinin içinde yer alıyorsanız pratik bir şekilde gerçekleştirebileceğiniz birkaç ayar ile mesajlaşma deneyiminizi bir üst kademeye taşıyabilirsiniz. Son derece basit adımlardan oluşan bu ayarlar, hem güvenliğinizi hem de kullanım alışkanlıklarınızı çok daha iyi bir seviyeye getirecek.

Dilerseniz hemen bahsettiğimiz ayarlara göz atalım.

1- Gelen Medya Dosyalarını Saklamayın

WhatsApp'ta varsayılan ayarlar arasında sunulan bu özellik zaman zaman güvenlik sorunlarına yol açabiliyor. WhatsApp üzerinden bize gönderilen herhangi bir görüntü ne yazık ki otomatik olarak albümlerimize kaydediliyor. Şayet başkası tarafından görülmesini istemediğimiz bir görüntüyse ve silmeyi unutmuşsak başımızı ciddi bir şekilde derde sokabilir.

Neyse ki bu durumun önüne geçmek mümkün. Üstelik çok basit bir ayar sayesinde!

degistirmeniz-gereken-ayarlari1

WhatsApp üzerinden gelen fotoğrafların otomatik olarak kaydedilmesini engellemek için;

WhatsApp > Sağ üstteki 3 nokta > Ayarlar > Depolama ve veriler > Medyayı otomatik indir (kapatın)

Mobil veri, Wi-Fi ve Dolaşımdayken şeklinde 3 farklı seçeneğin her birine girin ve tikleri kaldırın.

Bu işlemden sonra gelen görüntüler sadece mesajlaşma penceresinde duracak, albümünüze kaydedilmeyecek.

2- Mesaj Önizlemelerini Kapalı Tutun

Bir başka güvenlik açığı yaratan özellik olan mesaj önizleme, gelen mesajları bildirim olarak ekranın üst kısmında olarak gösteriyor. Yanımızda birisi varsa ve şayet onun görmesini istemediğimiz bir mesaj alırsak bu özellik gizliliğimizi riske atabilir ve beklenmedik problemler yaratabilir.

degistirmeniz-gereken-ayarlari2

Peki mesaj önizleme özelliğini nasıl kapatıyoruz?

WhatsApp > Sağ üstteki 3 nokta > Ayarlar > Gizlilik > Parmak izi kilidi > Kilidi parmak iziyle aç (açık tutun)

Parmak izinizi ayarladıktan sonra "Bildirimlerde içeriği göster" kısmını kapalı tutun.

Bu işlemden sonra gelen mesajların hiçbiri önizleme olarak gösterilmeyecek.

3- Konum Servislerini Açık Tutun

Konum servisleri gereksiz uygulamalar için açık tutulursa cihazın bataryasını negatif yönde etkiliyor ve aşırı pil tüketimine sebep oluyor. Fakat WhatsApp kesinlikle bu uygulamalardan bir tanesi değil. Bu yüzden WhatsApp için konum servislerini daima açık tutmanızı öneriyoruz. Bu özellik sayesinde o anki konumunuzu mesajlaştığınız kişilerle paylaşabilirsiniz.

degistirmeniz-gereken-ayarlari3

WhatsApp'ta konum servislerini açmak için;

WhatsApp > Sağ üstteki 3 nokta > Ayarlar > Gizlilik > Canlı Konum

Buraya ilk kez giriş yapıyorsanız eğer 3 seçenek çıkacak. Kullanırken açık konuma getirin ve çıkın.

4- Son Görülme Zamanını Kapalı Tutun

Gizliliği riske atan başka bir unsur olan son görülme zamanı, neyse ki kullanıcı tarafından kapatılabiliyor. Bu özellik sayesinde listemizdeki diğer kullanıcılar en son zaman aktif olduğumuzu görebiliyorlar. Elbette biz de diğerlerinin en son ne zaman aktif olduklarını görebiliyoruz. Genel olarak gizliliği ve güvenliği tehdit eden bir özellik olarak niteleyebiliriz.

degistirmeniz-gereken-ayarlari4

WhatsApp'ta son görülme zamanını kapatmak için aşağıdaki adımları izlemek yetiyor.

WhatsApp > Sağ üstteki 3 nokta > Ayarlar > Gizlilik > Son görülme ve çevrimiçi> Hiç kimse

5- Otomatik Sohbet Yedekleme

WhatsApp'ın en faydalı özelliklerinden bir tanesi de bu. Sohbet yedekleme özelliği sayesinde kişilerimizle gerçekleştirdiğimiz sohbetler belirli aralıklarla yedekleniyor ve bu şekilde silinseler bile ulaşılabilir oluyorlar. Yedeklenen sohbetler iCloud hesabımız üzerinde depolanıyor.

degistirmeniz-gereken-ayarlari5

WhatsApp > Sağ üstteki 3 nokta > Ayarlar > Sohbetler > Sohbet Yedeği

Bu ayarı gerçekleştirdikten sonra sohbetleriniz sizin belirlediğiniz aralıklarda yedeklenecektir. İnce ayarlamalar yaparak kendi ihtiyaçlarınıza göre sohbet geçmişinizi yedekleyebilirsiniz.

Değiştirmeniz gereken 5 önemli WhatsApp ayarını paylaştığımız yazımızın sonuna geldik. Umuyoruz ki sizler için faydalı olmuştur. Aşağıda bulunan yorumlar kısmında düşüncelerinizi bizimle paylaşmayı unutmayın. Bunun gibi içeriklere, güncel oyun ve teknoloji haberlerine anında ulaşmak için Tamindir'i takipte kalmayı unutmayın.

YORUMLAR