Daha Önce Yapamayıp iOS 8.3 ile Yapabileceğimiz Şeyler

Beklenen güncelleme iOS 8.3 ile birlikte yapabilme imkanına kavuştuğumuz işlemleri ve özellikleri sizler için inceledik.

Daha Önce Yapamayıp iOS 8.3 ile Yapabileceğimiz Şeyler

Uzun bir süredir merakla beklenen iOS 8.3 güncellemesi, bildiğiniz gibi kısa bir süre önce yayınlandı. Kapsamlı bir güncelleme paketi olma niteliği taşıyan iOS 8.3 birlikte cihazlarımıza birçok özellik geldi ve bu özelliklerin en önemlileri arasında da Siri'nin artık Türkçe dil desteğine sahip olması mevcut.

Siri'nin Türkçe anlayıp konuşabilmesi elbette ki özellikle ülkemizdeki kullanıcılar için çok önemli; fakat 8.3 güncellemesi bundan çok daha fazlasına sahip. Güncellemeye dair merak edilen konuların başında var olan hataların giderilmesi ve işin yazılımsal boyutu üzerinde yapılan performans iyileştirmelerine ek olarak iOS 8.3'ün kullanıcılara tam olarak ne sunduğu geliyor.

Tamindir ekibi olarak daha önceden yapamadığımız fakat iOS 8.3 ile birlikte yapabildiğimiz şeyleri tek tek incelemeye karar verdik. Şimdi hep birlikte bunlara bir göz atalım.

1- Yepyeni emojiler ile yaratıcılığın dibine vurabiliriz!

iOS 8.3 ile birlikte gelen en önemli özelliklerden bir tanesi de emojiler. Bu ifadelerin ne gibi bir öneme sahip olduğunu sorgulayabilirsiniz fakat bu kez gelenler adeta devrimsel özellikler taşıyorlar. Yeni eklenen ifadelerin bir kısmı farklı dinsel kimlikleri ve cinsel tercihleri öne çıkarıyorlar. Açıkçası bu adım, insanların tercihlerine saygı duyulmasının ve hiçbir kesimin görmezden gelinmemesi gerektiğinin naif bir göstergesi.

Mesajlarımıza ve yazışmalarımıza bu emojileri ekleyerek duygularımızı çok daha eğlenceli ve etkili bi şekilde karşı tarafa iletebiliriz.

2- Google'ın pek tercih edilmeyen fakat önemli bir amaca hizmet eden iki adımlı doğrulama özelliğini daha rahat kullanabiliriz

Mail, Kişiler, Takvim özelliklerine herhangi bir Google hesabı eklemek istediğimizde kullanabileceğimiz bu yöntem sayesinde çok daha güvenli bir kullanım deneyimine sahip oluyoruz. İki adımlı doğrulama pek çok kullanıcı tarafından 'rahatsız edici' bulunsa da güvenlik bakımından kritik bir öneme sahip. Bu uyuglamayla birlikte artık cihazımıza gelen kodu ilgili ekrana girmemiz bekleniyor.

Bu sayede üçüncü partilerin iznimiz dışında kişisel hesaplarımıza erişmelerinin önü kapatılıyor.

3- CarPlay destekli araçlarda bağlantı kurmak için artık kabloya ihtiyacımız yok

Bu özelliğin çok kısıtlı bir kullanıcı kitlesine hitap ettiğini kabul etmemiz gerekiyor fakat işlevsel olduğu da su götürmez bir gerçek.

Güncelleme ile birlikte, aracında CarPlay desteği sunan bir bilgi-eğlence sistemine sahip olan sürücüler iOS cihazlarını sisteme kablo olmadan da bağlayabilme imkanına sahip oldu.

4- Mesajlarımız üzerinde daha fazla kontrole sahibiz

iMessage da iOS 8.3 ile gelen yeniliklerden payını alıyor. Yeni eklenen bu özellik sayesinde tanımadığımız kişilerden gelen mesajları engelleyebilme şansına sahip oluyoruz.

Reklam amaçlı veya tanımadığımız numaralardan gelen mesajları engelleyebilmek için Ayarlar, Mesajlar, Bilinmeyen Gönderenleri Filtrele seçeneğini aktif etmemiz gerekiyor.

5- Siri ile hoparlör üzerinden aramalar gerçekleştirebiliriz

Apple'ın sesli asistanı Siri yardımıyla, rehberimizde bulunan kişileri hoparlör üzerinden görüşme yapabilecek şekilde arayabiliyoruz.

Bunu gerçekleştirebilmek için aramak istediğiniz ismi söyleyin ve "hoparlör ile" komutunu ekleyin.

Örnek: Hoparlör ile Can'ı Ara

5- Ücretsiz uygulamaları şifre yazma zahmetine girmeden indirebiliriz

iOS 8.3 sayesinde iTunes'dan uygulama indirmek istediğimiz zaman karşımıza çıkan şifre ekranını dilersek kapatabiliyoruz.

Bu özelliğin sadece ücretsiz olarak sunulan uygulamalarda geçerli olduğunu belirtmeden geçmeyelim. Ücretli olarak indirilebilen uygulamalarda şifre ekranı çıkmaya devam edecek.

Şifre sorma özelliğini kapatabilmek için; Ayarlar, iTunes ve App Store, Ücretsiz İndirmeler, Şifre Sor (kapalı olmalı)

Şayet uygulama indirmeleriniz için TouchID özelliğini kullanıyorsanız bu bölümü göremeyeceksiniz çünkü zaten sizde şifre yerine sadece parmak izi isteniyor.

6- Siri'yi cihazımız bekle modundayken de kullanabiliyoruz

Güncellemeyle birlikte gelen en önemli yeniliklerden bir tanesi de Siri'yi cihazımız bekleme modunda olsa dahi harekete geçirebiliyor oluşumuz. Normal şartlar altında Home tuşuna basılı tuttuğumuzda aktif olan Siri'yi bekleme modundayken çalıştırabilmek için "Hey Siri" dememiz yeterli. Bu özelliğin sadece cihazımız şarja bağlıyken aktif olduğunu belirtmeden geçmeyelim.

iOS için En İyi Ses Kaydetme Uygulamaları

YORUMLAR