Daha Önce Hiç Duymadığınız Windows 10 Özellikleri

Windows 10'un belki de dikkatinizi çekmeyen önemli birkaç özelliğini bir araya getirerek bu blogumuzda paylaşıyoruz.

Daha Önce Hiç Duymadığınız Windows 10 Özellikleri

Windows 10’a geçip geçmediğinizi bilmiyorum ancak kafanızın bir köşesinde bunu düşünüyor olmanız kuvvetle muhtemel. Windows 10 hakkında tüm özelliklerini anlattığımız onlarca yazı okumuş ancak hala karar verememişseniz. Size belki de henüz dikkatinizi çekmemiş ya da hiç duymadığınız birkaç özelliğinden daha bahsetmek istiyorum. Belki bu özellikler fikrinizi değiştirmenize yardımcı olabilir.

Windows 10 Hakkında Merak Ettiğiniz Her Şey Burada! blog yazımız 29 Temmuz’dan itibaren servis edilen yeni işletim sistemi hakkında şimdiye kadar yayınlanan en geniş yazı oldu. Ancak orada bahsetmediğimiz bazı eksantrik özellikleri de bir araya toplamak istedim.

Belli Ayarları İşaretlemek ve Sabitlemek

Windows 10’un arama özellikleri oldukça gelişmiş ve kullanıcı dostu olarak hazırlanmış. Hep alıştığımız Denetim Masasını bu buraya yazmak ve sağ tıklayarak görev çubuğuna ya da “Başlat” menüsüne eklemek mümkün. Bu da hem zaman kazandırıyor hem de doğrunda erişim için Görev Çubuğu ve Başlat menüsünü daha işlevsel kılabiliyor.

Başlat Menüsü Karolarını Kişiselleştirmek

Başlat menüsü boyutlarını değiştirmek, daha geniş bir menüye sahip olmak da mümkün. Bunun için yapmanız gereken tek şey menünün sağınsan ya da sağ alt köşesinden menüyü sürüklemek. Ekran çözünürlüğünüze göre Başlat menüsü genişleyip uzayabiliyor. Ayrıca Başlat menü karolarının da boyları değişebiliyor ve bunlara animasyonlar uygulanabiliyor. 

Yeni depolama analiz, kontol ve takibi

Ayarlar penceresinde Sistem karosunu tıkladığımızda karşımıza gelen Sistem menüsünde Depolama seçeneklerini seçerek her bir sabit sürücümüzde hangi verilerin ne kadar yer kapladığını net bir şekilde görmek ve buradan doğrudan istemediklerimizi hemen kaldırabilmemiz artık Windows 10 ile mümkün olabiliyor. 

Başlat Menüsünden tam kontrol olanağı

İstediğimiz her uygulamanın nasıl bir yerde görünmesini sağlamanın dışında Başlat menüsünden uygulamaları kaldırmak son derece kullanışlı bir seçenek. Windows 10 tek bir sağ tıklamayla her uygulamayı kontrol edebilmemizi sağlıyor.

CMD diyalog kutusu seçenekleri

CMD diyalog kutusu (Komut İstemi Penceresi) artık çok daha fazla seçeneğe sahip. Eskiden bu seçenekler neredeyse yok denecek kadar azdı. Windows 10 hem pencerenin görünüşünü, hem de yapacağı işlevleri ayarlamamız için bize fırsat verebiliyor. 

Windows 10 Güncellemesi Sonrası Disk Temizleme ve Yer Kazanma Yöntemi

Windows 10 Hakkında Merak Ettiğiniz Her Şey Burada!

YORUMLAR