Çok Oyun Oynayanların Karşılaştığı 8 Ürkütücü Hastalık

Oyuncuların sık sık karşılaştığı en ürkünç 8 hastalığı sizler için listeledik. Erken teşhis bu hastalıklar için en önemli unsurlardan bir tanesi. Dikkat edin!

Çok Oyun Oynayanların Karşılaştığı 8 Ürkütücü Hastalık

Her ne kadar oyun oynamak çok zevkli olsa da bilgisayar ya da konsollar başında çok uzun süre kalmak sağlık açısından oldukça sağlıksız. Çok sık olmamasına rağmen zaman içerisinde oyun oynarken ölen bazı oyuncuların haberlerini de duyduk. Fakat ölüm dışında çok fazla süre oyun oynamak sağlığınızı da kalıcı şekilde bozabilir.

Özellikle ülkemizde olmak üzere oyuncular genelde çevrelerinde insanlar tarafından ya tepki görürler ya da dışlanırlar. Neden bu kadar oyun oynadıkları ya da oyun oynayarak eline ne geçirdikleri ise oyuncuların en sık karşılaştığı soruların başında geliyor. Hiç kimseye zevk, eğlence ya da keyif diyerek bu soruları atlatamayan oyuncuları çok iyi anlıyorum. Şu an olmasa da eskiden hardcore olarak nitelendirilen oyuncular grubundaydım ve günümün büyük çoğunluğunu oyun oynayarak geçiriyordum. Şimdi neden oynamıyorsunuz diyecek olursanız ne mümkün! Çalışıyorum. Fırsat buldukça oyun oynamaya devam ediyorum elbette. Fakat oyun oynamak konusunda oyuncuların dikkat etmesi gereken ciddi bir konu var. O da sağlık. Çok fazla bilgisayar ya da konsol başında geçirmek daha yetenekli bir oyuncu olmanıza, daha sağlam karakterlere sahip olmanıza ya da çeşitli oyun başarımları kazanmanıza yardımcı oluyor olsa da, sağlığınızdan yani sizden bir parça da götürebiliyor. Sizler için hazırladığımız listeye göz atarak çok fazla oyun oynamanızın sizi karşı karşıya bırakabileceği 8 ürkütücü hastalığa bir göz atmalısınız. PC, PlayStation, XBox vb. herhangi bir platformda günün büyük çoğunluğunu geçiren oyuncularda görülen bu hastalıklar cidden moral bozuyor. Gelin hep birlikte bu 8 ürkütücü hastalığı yakından tanıyalım.

1. WASD Sendromu

Listede yer alan oyuncuların sıkça karşılaştığı hastalıklar arasında en çok görülen WASD Sendromu. Nedeni ise tahmin edebileceğiniz üzere WASD tuş kombinasyonlarının oyunların hemen hemen hepsinde çok fazla kullanılıyor olması. Hastalıkta tam bu sebepten ötürü ortaya çıkıyor. Aynı parmaklarınızı sürekli bir baskı ile kullanmanız sonrası ortaya çıkan WASD Sendrom, erken teşhis edilerek tedavisi mümkün olan bir hastalık.

2. PlayStation Thumb

Sony'nin oyun konsolu PlayStation'ın kolu ile çok fazla oyun oynamanız sonucu ortaya çıkan hastalığın adı da PlayStation Thumb. Parmaklarınızın deforme olmasını sağlayan bu hastalık yine WASD Sendrom'u gibi tedavi edilebiliyor. Fakat bu hastalığı geçiren oyuncuların yüzde 80'inde psikolojik rahatsızlıklar ve intihar eğilimi de görülüyor. PlayStation kolu ile çok fazla oyun oynuyorsanız dikkat etmenizde fayda var.

3. 3D Optical Disorder (3DOD)

Günden güne artan 3 boyutlu oyunlar nedeniyle oluşan 3DOD hastalığı tamamen 3 boyutlu oyunların çok fazla oynanmasından kaynaklanıyor. Fakat çok uzun süre 3 boyutlu oyun oynamanız sonucu retinanız zarar görebiliyor. Bunun sonucunda ise retinada geçici körlük ve kızarma gibi sorunlarla karşılaşabiliyorsunuz. Süre abartıldığı taktirde ise kalıcı körlüğe kadar giden sorunlar baş gösterebiliyor.

4. Wiimote Omuz Çıkığı

PlayStation kolunda olduğu gibi Wii kolu ile de çok uzun süre oyun oynamak omuzunuzun dışarı çıkması ile birlikte görülmeye başlıyor. Bunun süreçte gerekli önlemler alınmadığında yani oyun oynama sürenizi düşürmediğiniz taktirde iskelet bozuklukları ile boğuşmaya başlıyorsunuz.

5. Karpal Tünel Sendromu

FPS ve MOBA oyun türlerini çok fazla oynayanların daha fazla karşılaştığı Karpal Tünel Sendromu bilgisayar faresinin çok fazla kullanılması ile başlıyor. Bilekten parmaklarınıza uzanan sinirlerin sıkışması sonucu ortaya çıkan hastalığın belirtileri ise karıncalanma ve uyuşma. Eğer bilgisayar ile çok fazla oyun oynadığınızı düşünüyorsanız ve elinizde yukarıda yazılı belirtiler varsa Karpal Tünel Sendromu hastalığına karşı önlemlerinizi mutlaka alarak fare kullanımını azaltmanız gerekiyor.

6. Xbox Hypertrophy

Xbox ile çok fazla oyun oynamanın ortaya çıkardığı bir diğer hastalık olan Hypertrophy, Xbox kolunu sert şekilde kullanan oyuncularda görülüyor. Eğer minik ve sevimli ellere sahipseniz bu hastalığa yakalanmanız durumudna ellerinize veda ederek yerlerine devasal bve normalden çok daha büyük ellere sahip oluyorsunuz. Zaten elleriniz büyükse fırıncı küreği gibi ellerle gezmek istemezsiniz diye düşünüyorum. Xbox oyuncuları aman dikkat!

7. Nintendo Arthritis

Nintendo kullanıcılrında görülen bu hastalık el parmaklarınızın ve eklemlerinizin şekillerinin bozulmasını sağlıyor. Eğer bu hastalığa yakalanırsanız eliniz normal halinden çok daha kötü görünmeye başlıyor. Bu nedenle parmaklarınızda ya da eklemlerinizde bir ağrı ya da benzeri bir durum tespit ederseniz derhal doktora başvurmanızı ve tedavi olmanızı tavsiye ediyoruz.

8. Atari Skinning

Atari oyuncularında görülen bu hastalıkta atari kollarında yaşayan bakterilerin önce elinize bulaşması ve sonrasında vücudunuza yayılması söz konusu. Bu hastalığa yakalanmanız durumunda bileklerinizde, parmaklarınızda ve tırnaklarınızda bozukluklar ortaya çıkıyor. Joystick olarak da adlandırılan atari kollarının kullanımı da hem daha az hem de temiz bir şekilde yapmanız bu hastalıktan korunmak için alabileceğiniz önlemler arasında.

Yukarıdaki hastalıkların hepsinin yer aldığı galeirmizi aşağıdan ziyaret edebilirsiniz.

Kızlar için Oyuncu Olmanın En Zor 5 Yanı

YORUMLAR