Çalışanlar için Yararlı Android Wear Uygulamaları

Çalışanlar için en iyi Android Wear uygulamalarını bir araya topladık.

Çalışanlar için Yararlı Android Wear Uygulamaları

LG G Watch, Samsung Gear Live ve yakında vitrinleri süsleyecek Moto 360. Eğer bu 3 akıllı saatten birini satın aldıysanız ve de hangi uygulamaları yükleyeceğinize karar veremiyorsanız, bu blog yazımızı kesinlikle incelemelisiniz. Yepyeni akıllı saatinizi daha verimli kullanmanızı sağlayan uygulamalara göz atıyoruz.

Akıllı saatler… Özelliklerini keşfetmeye, yararını anlamaya çalıştığımız çiçeği burnunda bir teknoloji. Şu anda en çok konuşulan akıllı cihazlar arasında yer alıyorlar. Onları bu kadar popüler yapan ise tasarımları değil, yetenekleri. Akıllı saatlerde kullanılan teknoloji o kadar gelişti ki, akıllı telefonunuzda yaptığınız hemen her şeyi saatinizde de yapabiliyorsunuz. Fotoğraf ve video çekmek, mesajlara ve e-postalara göz atmak, gelen çağrıları yanıtlamak ve daha onlarca eylem… Her ne kadar kullanım süreleri henüz etkileyici düzeyde olmasa da bu saatlerin oldukça faydalı olacağı, önümüzdeki birkaç sene içerisinde de klasik saatlerin yerini alacağı bir gerçek.

Peki gücünü Google’ın Android Wear işletim sisteminden alan yepyeni, tasarımı ile çevrenizdekileri etkileyecek bir akıllı saat almaya karar verdiniz ve aldınız. Cihazınızı şık kutusundan çıkardınız. Peki son model akıllı saatinizin akıllı telefonunuza bağımlı olduğunu, bu bağı nasıl kuracağınızı biliyor musunuz? Ya gün boyunca kolunuzdan ayırmayacağınız saatinize hangi uygulamaları yüklemeniz gerektiğini? Bu blog yazımızda bu soruların yanıtını bulacaksınız.

Google’ın yeni nesil giyilebilir cihazlar için tasarladığı Android Wear işletim sistemi üzerinde çalışan akıllı saat kullanıcılarından biriyseniz öncelikle akıllı saatinizi akıllı telefonunuza bağlamanız gerekiyor. Bu işlem sandığınız kadar zor değil ve uzun bir zamana ihtiyacınız yok. Google’ın resmi Android Wear uygulaması ile sadece birkaç dakika içerisinde mobil cihazınızı akıllı saatinizle eşleştirebilirsiniz. Android Wear’lı akıllı saatinizin bluetooth bağlantısının açık olduğundan emin olduktan sonra tek yapmanız gereken uygulamayı açmak ve otomatik olarak karşınıza çıkan listeden Android giyilebilir cihazınızı seçmek. Eğer birden fazla akıllı saatiniz varsa, uygulamada hepsini görebilir ve kolaylıkla yönetebilirsiniz. Bu resmi uygulama cihazlarınızı yapılandırmanın haricinde sesli komut tercihlerini kontrol etme, bildirim ayarlarını ayarlama gibi fonksiyonlara da sahip.

Android Wear uygulaması sayesinde akıllı saatinizi akıllı telefonunuza bağlama işlemini tamamladıktan sonra uygulamalarla doldurmaya başlayabilirsiniz. Lafı daha fazla uzatmadan, Android akıllı telefonların yanı sıra yeni nesil akıllı saatinizde de kullanabileceğiniz, özellikle çalışanlara fayda sağlayacak tamamen ücretsiz uygulamalara geçiyoruz:

Google Keep:

Yapılacaklar listesi hazırlamak, aklınıza o anda gelen bir şeyi kaydetmek veya önemli belgelerinizin bir kopyasını almak istediğinizde ihtiyaç duyacağınız bir uygulama olan Google Keep, çalışma esnasında veya işinizden evinize dönerken fazlasıyla işinize yarayacak. Yoğun bir gün geçerseniz dahi yapmanız gerekenleri kaçırmaz, aniden not almanız gerektiğinde notunuzu sesli komutunuzla kaydedebilir, hatta önemli dokümanlarınızın fotoğrafını çekerek not olarak ekleyebilirsiniz. Keep’i alışveriş listesi hazırlamak için de kullanabilirsiniz. Markete girdiğinizde telefonunuzu çıkarmak yerine sadece saatinize bakarak listenizi tamamlayabilirsiniz. Uygulamanın konuma dayalı hatırlatıcı özelliği sayesinde de markete gittiğinizde alışveriş listeniz otomatik olarak ekranınıza yansıdığından listenizi bulmak için zaman kaybetmezsiniz. Tabii ki Google Keep ile aldığınız tüm notları dilediğiniz şekilde düzenlemeniz, arayarak istediğiniz nota ulaşmanız da mümkün. Google’ın çapraz platform destekli not alma uygulaması Keep, akıllı saat ve telefonların dışında bilgisayarlarda da kullanılabiliyor.

CloudMagic:

Kişilerle kolaylıkla iletişime geçmemize ve ivedilikle haberleşmemize yardımcı olan e-postalar iş hayatının vazgeçilmezleri arasındadır. Akıllı telefonlarımız sayesinde de iş hayatının önemli parçası olan e-postaları nerede olursak olalım okuyabilir ve cevaplayabiliriz. Peki e-postalarınızı telefonunuzu açmadan, akıllı saatinizden okuyabileceğinizi söylesem. Android Wear’lı akıllı saatlerle de uyumlu olan CloudMagic, bunu yapabilen en başarılı uygulama. Gmail, Exchange, Outlook, Office 365, Google Apps, Yahoo ve herhangi bir IMAP hesabıyla sorunsuzca çalışıyor ve aynı anda 5 e-posta hesabını yönetme izni veren uygulama tek bir gelen kutusu kullanıyor. Tüm e-postalarınızı tek bir yerde görebiliyor, e-postalarınızı okumak için hesaplarınız arasında geçiş yapmanız gerekmiyor. Yeni bir e-posta aldığınızda push bildirim gönderen uygulama cihazınızın bataryasını da koruyan bir yapıya sahip. Önemli e-postalar için hatırlatıcı ekleme, parola koyma, akıllı arama özelliklerine sahip olan CloudMagic, akıllı saatiniz için kesinlikle en iyi e-posta uygulaması.

Hangouts:

Dünyanın diğer bir ucunda yaşayan sevdiklerimizle veya iş arkadaşlarımızla ücretsiz olarak hem yazılı hem de görüntülü sohbet etmemizi sağlayan Hangouts, Android Wear’lı akıllı saatlerde de kullanılabiliyor. Sizinle sohbet etmek isteyen kişiye yanıtınızı sadece sesinizi kullanarak veriyorsunuz. Konuşmanız bittiğinde mesajınız karşı tarafa otomatik olarak gönderiliyor. Oldukça pratik ve hızlı bir mesajlaşma uygulaması olan Hangouts, gönderdiğiniz ve aldığınız son 20 mesajı görmenize de izin veriyor. Tabii ki söz konusu saat olduğundan uygulamanın yeni bir sohbet başlatma, grup sohbete yapma ve sohbete kişi ekleme, görüntülü konuşma, multimedya mesajı gönderme, durum paylaşma gibi can alıcı özelliklerini kullanamıyorsunuz.

MediSafe:

Onca işin gücün arasında ilaç saatinizi kolaylıkla kaçırabilir, sağlığınıza riske atabilirsiniz. Özellikle her gün kullanmanız gereken bir ilacınız varsa, MediSafe, akıllı saatinizde kesinlikle bulundurmanız gereken bir uygulama. Gün içerisinde alacağınız ilaçları uygulamaya ekleyebilir, belirlediğiniz zaman hatırlatılmasını isteyebilirsiniz. Kullanımı da son derece basit ve eğlenceli. Bileğinizi soldan sağa döndürerek veya hatırlatmanın üzerine dokunarak ilacı aldığınızı belirtebilirsiniz. Uygulama bu yolla o gün ilacınızı alıp almadığınızı kontrol ediyor ve kullanım istatistiklerini sunuyor. Zamanında almadığınız veya vaktinde aldığınız tüm ilaçları görebiliyorsunuz. Basit kullanımlı hızlı ve modern arayüzü ile de dikkat çeken MediSafe sayesinde ne kadar yoğun çalışırsanız çalışın ilaç saatinizi kaçırmayacaksınız.

Google Haritalar:

200’den fazla ülke ve bölgenin haritasını çıkararak aradığınız yere kolaylıkla ulaşmanız için yol tarifinde bulunan popüler navigasyon uygulaması olan Google Haritalar da Android Wear’lı akıllı saatlerle uyumlu hale getirilen uygulamalar arasında. Konum arama, navigasyonu başlatma, adım adım yön tarifi alma özelliklerini kullanabilirsiniz. Akıllı saatlerde de başarılı bir şekilde çalışan uygulama dönüşlerde titreşim fonksiyonunu da sahip. Haritalar uygulamasını akıllı saatinize yükleyerek, tamamen yabancısı olduğunuz bir şehirde etkinlik alanını kolaylıkla bulabilirsiniz.

Android Wear için Geliştirilen İlk Oyun; Flopsy Droid

Android Wear, Artık Akıllı Telefonlarımızın Kameralarını Kontrol Edebilecek

Android Wear Mini Launcher ile Tüm Uygulamalar Tek Bir Yerde

YORUMLAR