Büyük Boyutlu Dosyaları En Hızlı Şekilde Nasıl Gönderebilirim?

Büyük boyutlu dosyalarınızı en hızlı şekilde gönderebilmeniz için gerekli olan uygulamaları ve yöntemleri sıraladık.

Büyük Boyutlu Dosyaları En Hızlı Şekilde Nasıl Gönderebilirim?

Büyük boyutlu dosyaları başkalarıyla paylaşırken sıkıntı çektiğimiz ne yazık ki acı bir gerçek. Dosyaların boyutlarından dolayı e-posta servislerinin desteklememesi, bulut depolama alanlarına yüklerken geçen zaman ve karşıdakinin indirme süresi derken epey uğraştırıcı bir iş olabiliyor. Bizler de bu sorunu kökten çözebilmeniz için çeşitli uygulamalar ve yöntemleri sizler için paylaşıyoruz.

WeTransfer

Bu alanda öncü olan WeTransfer, dosya paylaşımı için gönderici ve alıcının uygulamayı yüklemesi şartı istemiyor. Alıcının mail adresini biliyorsanız, bu adresi girip dosyayı yükledikten sonra karşı tarafa indirme linki gönderebiliyorsunuz. Karşı taraf bağlantıya tıkladığında dosya direkt olarak indirilmeye başlıyor. WeTransfer uygulamasının ücretsiz versiyonunda maksimum dosya boyutu 2 GB, ücretli versiyonunda ise 10 GB olarak belirlenmiş.



Send Anywhere

Uygulamayı kullanabilmek için herhangi bir üyelik şartı istemeyen Send Anywhere uygulaması da tüm platformlarda çalışıyor. Dikkat edilmesi gereken önemli detaylardan biri de, dosyayı tek seferde yalnızca bir kişiye gönderebiliyor olmanız. Başka bir cihazla bağlantı kurmak için de önceki bağlantıyı kesmeniz gerekiyor. Bir başka önemli nokta ise, alınan ya da gönderilen dosyaların 10 dk sonra siliniyor olması. Bu süreyi Ayarlar kısmından değiştirebilmeniz mümkün.





Sunshine

Dosyaları herhangi bir sunucuya yüklemenize gerek bırakmayan Sunshine uygulaması, boyutu 15-20 GB olan dosyaları bile dakikalar içinde gönderebilmenizi sağlıyor. Bunun için yapılması gereken oldukça basit; dosya gönderiminin sağlanabilmesi için hem sizin hem de karşı tarafın uygulamayı yüklemiş olması gerekiyor. Android, iOS, Windows ve Mac platformlarında çalışan Sunshine uygulamasında maksimum dosya boyutu için de herhangi bir sınırlandırma getirilmemiş.


Android NFC Özelliği

Tanım olarak; Near Field Communication yani Yakın Alan İletişimi anlamına gelen NFC özelliği, Android 4.0 ve üzeri sürümlerde kullanılabiliyor. Cihazlar arasında her türlü paylaşıma izin veren bu özelliği aktif ettikten sonra paylaşılacak dosyayı seçiyorsunuz ve telefonların arka kapaklarını birbirine yaklaştırarak transfer işlemini başlatabiliyorsunuz. Bu özellik Android cihazlar arasında kullanılabiliyor, iPhone’da ise sadece Apple Pay sisteminde çalışıyor.

uTorrent

Paylaşmak istediğiniz dosyayı torrent olarak kaydettikten sonra alıcılara gönderebilirsiniz. Bu şekilde karşıdaki kişinin internet bağlantısının izin verdiği en yüksek hızda dosyayı indirmesini sağlayabilirsiniz. Bu işlemi nasıl yapacağınızı bilmiyorsanız burada anlattığımız adımları izleyebilirsiniz.




Bilgisayarlar ve Mobil Cihazlar Arasında En Hızlı Dosya Transferi Nasıl Yapılır?

İnternet Bağlantınızın Hızını Artırmak için Kullanabileceğiniz 9 Yöntem

YORUMLAR