Bunları Kim Alıyor Diyeceğiniz Birbirinden İlginç 10 Telefon

Birbirinden ilginç telefonlara baktıkça "bunları kim alıyor" diyeceğiniz blog yazımızı keşfetmeye hazır mısınız?

Bunları Kim Alıyor Diyeceğiniz Birbirinden İlginç 10 Telefon

Akıllı telefon şirketleri arasındaki rekabet gün geçtikçe artıyor ve bu ortamda bazı üreticiler ilginç cihazlar üretebiliyor. Rekabet için değil de sadece adım gözüksün diyen bazı şirketler bu listemizi hazırlamamıza yardımcı oldular. Bu blog yazımızda sizlere şirketlerin bir anda gaza gelmesiyle ürettikleri birbirinden ilginç telefonları tanıtacağız. Bu arada telefonlar satılmayınca müzeye kaldırıldılar galiba.

1) Runcible

Firefox OS işletim sistemiyle çalışan bu cihazın aslında çok fazla bir özelliği bulunmuyor. Doğadaki uyumu bozmaması için özenle tasarlanan Runcible ile arama yapabiliyor olmanız bile yeterli görülüyor. Telefonun ekranı yukarıdaki resimde gördüğünüz gibi yuvarlak. Bu da Runcible'ı diğer tüm telefonlardan ayırıyor. Eylül ayında tanıtılması beklenen bu telefonun 399 dolarlık bir fiyat etiketi olacak. Evet yanlış duymadınız telefon yeni üretiliyor.

2) Solarin

Solarin ismini taşıyan bu telefon güvenlik konusunda oldukça iddialı. Android işletim sistemiyle çalışan bu telefon tamamıyla para ile uğraşanlar için üretilmiş. Solarin'i kullanıyorsanız herhangi bir olumsuz durumda tek bir tuş ile birlikte tüm bilgilerinizi gizleyebilmeniz mümkün. Oldukça şık bir tasarımı olan Solarin'in daha başka bir özelliği bulunmuyor. Fiyatının ise biraz yüksek olduğunu söyleyebiliriz. Buradan hakkında daha çok bilgi alabilirsiniz

3) Zanco

Zanco akıllı telefon piyasasını biraz yanlış anlamış gibi görünüyor. Çünkü anahtar büyüklüğünde tasarladığı bu telefonları pazarda pek fazla ilgi görmemiş. Tamamıyla Çin malı olan bu telefon oldukça kalitesiz ve özellikleri yok denecek kadar kötü. İşin ilginç yanı şirketin bu telefonları hala ürettiği söylenmekte.

4) Pantone 107SH

Android işletim sistemi ile çalışan Pantone 107SH telefonu, radyasyon tarama özelliğiyle ön plana çıkıyor. Özellikle Japonya'da olan radyasyon artışından sonra şirket bu ürünü ile çok fazla satış yapacağını düşünmüş. Ama eminiz satış rakamları çok fazla artmamıştır. Ama telefonun özelliklerini merak edenler varsa hemen açıklayalım. Pantone 107SH, 1 GB RAM ve 4 GB ROM'a sahip. Ek olarak ise 5 MP kamerası ve 8 tane de renk seçeneği bulunuyor.

5) Akyumen Holophone

Projeksiyon olabilme özelliğiyle ön plana çıkmış olan Akyumen Holofone, birbirinden kuvvetli lambaları ile HDML çıkışına imkan sağlıyor. Akyumen Holophone bu aralar hala üzerinde çalışılan bir telefon. Bu arada projeksiyonu telefonla birleştirmenin oldukça güzel bir düşünce olduğunu söylemeden geçmeyelim. 

6) Freedom 251

En ucuz telefonu ben üretirim diyen bir şirket Freedom 251'i geliştirdi. Bu heves sonunu hüzne bıraktı. Çünkü oldukça düşük özelliklere sahip ve kalitesiz plastikten üretilen bu telefon beklenen ilgiyi görmedi. Bu arada telefonun fiyatı 4 dolar olarak belirlenmişti.

7) Vertu Signature Touch

Fiyatıyla dudakları uçuklatan Vertu Signature Touch telefonu, zengin iş adamları için geliştirilmiş. Tasarımıyla ışıldayan bu telefonun teknik özellikleri de oldukça iyi. El yapımı olan bu telefon Android işletim sistemi, 21 MP kamera ve 5.2 inç ekran boyutuna sahip.

8) Project Ara

Google'ın bir projesi olan bu telefon modeli üzerinde çalışmalar devam ediyor. Project Ara telefonu modüler olarak tasarlanabilen akıllı cihaz modeli olmaz özelliğine sahip. 20'den fazla şekilde yeniden tasarlanabilen bu telefonun ne zaman piyasa çıkacağı bilinmiyor.

9) Digno Rafre

Suya dayanıklı telefon üretmek günümüzde şirketlerin vazgeçilmez özelliklerinden birisi oldu. Fakat bu konuyu abartan bir şirket yıkanabilen Digno Rafre'ı üretti. Özellikle banyoda fotoğraf çekinmek isteyenlerin ve telefonunu sürekli su içerisinde tutmak isteyenlerin alması beklenen Digno Rafre'ı, biz fazla abartılı bulduk. Eğer çok titiz biriyseniz her gün eve geldiğinizde Digno Rafre'ı  satın alıp yıkayabilirsiniz.

10) NoPhone

NoPhone, hiçbir özelliği olmayan ve hatta telefon bile denmeyecek bir cihaz. Aslında anlatacak pek bir şey yok çünkü telefonda hiçbir özellik bulunmuyor. 10 dolardan başlayan NoPhone modeli parası arttıkça sahte tuşlar ile düzenlenebiliyor. İşin ilginç yanı bu telefon çok ciddi miktarlarda satış yaptı.

Türk Kullanıcıların Akıllı Telefon ile İmtihanı: Son İstatistikler

Akıllı Telefonunuzu Satmadan Önce Mutlaka Yapmanız Gerekenler

YORUMLAR