Bu Küçük Ok Facebook Deneyiminizi Nasıl Değiştiriyor?

Facebook'un küçük ama bir o kadar işlevsel bu butonu açıldığında işinize yarayacak pek çok eylemi barındırıyor.

Bu Küçük Ok Facebook Deneyiminizi Nasıl Değiştiriyor?

Sosyal ağlar kullanıcıların en az uyarıcı ve çabayla eğlenebilecekleri gibi tasarlanmış görünse de, ufak tefek ayrıntılarla aslında dikkatli kullanıcıların burada geçirdiği vakti aslında verimli hale getirebiliyor. Facebook'un küçük ama bir o kadar işlevsel bu butonu açıldığında işinize yarayacak pek çok eylemi barındırıyor.

Daha önce bir blog yazımızda Facebook'un paylaşım kaydetme özelliğini bu butondan bulacağınızı yazmıştık. Aşağıya açılır bir menüye sahip ok, bunula birlikte paylaşımı yapan kişi ve paylaşımın kendisiyle ilgili gerçekleştirebileceğiniz eylemlere kolay erişim sağlıyor.

Haber Kaynağı akışınızda gördüğünüz bir paylaşımı gizlemek isterseniz ilk sıradaki “Bunu görmek istemiyorum” seçeneğine tıklamanız yeterli. Eğer yanlışlıkla tıklarsanız Geri Al tuşuna basabilir, yaptığınızdan pişman değilseniz nedenini belirtmek için neden görmek istemediğinizi işaretleyebilirsiniz.

Haber Kaynağı akışınızı fazla işgal ettiğiniz kişilerin gönderilerini görmek istemiyorsanız yine bu ok altında yer alan “Takibi Bırak” seçeneğiyle sayfadan ayrılmadan işinizi halledebiliyorsunuz. Son anda fikir değiştirirseniz yine Geri Al tuşunu kullanabilirsiniz.

Bir gönderinin aldığı yorumları daha sonra merak edeceğinizi düşünüyorsanız, Bildirimler Al seçeneğine tıkladığınızda iletiye her yorum gelişinde size de bildirim gönderiliyor.

Bu açılır menünün en güzel seçeneklerinden biri bize göre içeriği daha sonra okumak için kaydetmenize yarayan “... içeriğini kaydet” özelliği. Kaydederek biriktirdiğiniz içerikleri daha sonra sol menüdeki Kaydedilenler sekmesinden görebilirsiniz.

Bunların yanında gönderiyi sitenize gömmek, Spam olarak işaretlemek isterseniz bu menüden kolayca yapabilirsiniz. İleride daha pek çok eylemin ekleneceğine inandığımız butonun özelleştirilebilir yapılırsa kullanıcılara kendi deneyimlerini daha da iyileştirme olanağı vereceğini düşünüyoruz.

Facebook Paylaşım Kaydetme Özelliği Nasıl Kullanılır?

Verimliliğinizi Artıracak Android Uygulamaları

YORUMLAR