Bisikletçiler İçin En İyi Android Uygulamaları

Bisiklet, günümüzün yükselen ulaşım araçlarından birisi. Özellikle trafiğin iyice çekilmez olduğu şu dönemde insanlar çözümü motor ve bisiklet gibi araçlarda arıyorlar. Hem çevreye zararsız olması hem trafik sorununu çözmesi hem de sağlığımız açısından fa

Bisikletçiler İçin En İyi Android Uygulamaları

Bisiklet, günümüzün yükselen ulaşım araçlarından birisi. Özellikle trafiğin iyice çekilmez olduğu şu dönemde insanlar çözümü motor ve bisiklet gibi araçlarda arıyorlar. Hem çevreye zararsız olması hem trafik sorununu çözmesi hem de sağlığımız açısından faydalı olması sebebiyle de bu durum aslında çok güzel.

Hepimiz hayatımızın bir döneminde, özellikle çocukluk çağlarında bisiklete binmişizdir Fakat bazıları var ki, onlar için bisiklete binmek bir tutku. Kilometrelerce yorulmadan bisikletle yolculuk yapanlar, hatta ülke ülke gezenler bile var. Bu yüzden de mobil geliştiriciler onları düşünerek pek çok uygulama geliştiriyorlar.

Bugün de Tamindir ekibi olarak siz bisiklet tutkunları için kullanabileceğiniz en iyi Android uygulamalarını derledik. Bisiklet kullananların artması dileğimizle, listemize göz atmanızı tavsiye ederiz.

Bike Gear Calculator

İlk uygulamamız olan Bike Gear Calculator, bisikletinizin zincirini istediğiniz gibi ölçüp ayarlamak için kullanabileceğiniz bir uygulama. Biraz teknik bilgi gerektiriyormuş gibi görünse de aslında kullanması basit ve eğlenceli.

Uygulama ile hangi ayarda zincir ile ne kadar pedal çevirmeye ne kadar mesafe gideceğiniz gibi hesaplamaları yapabilirsiniz. Örneğin sürekli gittiğiniz yolu kısaltmak için nasıl bir zincire ihtiyacınız olduğunu hesaplayabilirsiniz.

Türkçe desteği olmaması sebebiyle biraz teknik İngilizce kelime bilgisi gerektirse de bir sözlük yardımıyla uygulamayı kolayca kullanabilir ve bisikletinizden optimum performansı alabilirsiniz.

Bike Repair

Bike Repair uygulaması listemizdeki tek ücretli uygulama. Fakat vereceğiniz cüzi bir miktar ile daha sonra zaman ve para tasarrufu yapabilirsiniz. Çünkü bisikletinizin tamiri için tamirciye gitmenize gerek kalmaz.

Bisikletinizde herhangi bir sorun olduğunda kendiniz çözmek istiyorsanız bu uygulamayı faydalı bulacaksınız. Lastik patlaması, zincirin kırılması, vites değiştirme sorunları gibi kendi başınıza çözebilirsiniz.

Uygulamada 58 adet fotoğraflı rehber var ve bu rehberlerde fotoğraflı olarak nasıl tamir edeceğiniz yazıyor. Üstelik uygulamadaki pek çok çözüm için özel araç gerekmiyor.

Bisikletli Ulaşım Haritası

Listemizdeki tamamen Türkçe olan uygulamalardan birisi Bisikletli Ulaşım Haritası, Türkiye'de faaliyet gösteren Bisikletli Ulaşım Platformu tarafından geliştirilmiş. Uygulama kullanıcıların verdiği destek ve katkıyla hazırlanmış.

Uygulama, özellikle bisikletinizle uzun yolculuk ve gezilere çıkmayı seviyorsanız çok işinize yarayacaktır. Uygulamada bisiklet yolları, tamirciler, kiralık bisiklet yerleri, park noktaları gibi bilgielere ulaşabiliyorsunuz.

Tehlikeli mazgalların nerede olduğunu göstermesine kadar pek çok faydalı bilginin bulunduğu uygulamaya isterseniz siz de katkıda bulunabilirsiniz.

CycleDroid

CycleDroid, Android telefon ve tabletlerinizi bisikletler için özel olarak tasarlanmış bir cep bilgisayarına dönüştürüyor. GPS ile yolculuklarınızı takip edebileceğiniz gibi hız, mesafe, zaman gibi bilgilere de erişebilirsiniz.

Ayrıca spor amaçlı bisiklete biniyorsanız, ne kadar kalori yaktığınızı da görebilirsiniz. Rotanızı kaydedebilir ve Facebook'tan paylaşabilirsiniz. Daha sonra bu bilgileri istatistik olarak da görüntüleyebilirsiniz.

Uygulama bütün bilgileri CSV formatında kaydediyor ve diğer cihazlarınızla da senkronize ediyor. Bu sayede bilgilerinize nerede olursanız olsun erişebiliyorsunuz.

Endomondo

Aslında genel olarak bir spor takip uygulaması olan Endomondo ile bisikletinizle çıktığınız gezilerin takibini tutabilirsiniz. Bu uygulama özellikle bisikleti spor amaçlı kullananlar için diyebilirim.

Zaman, hız, mesafe ve irtifa bilgilerini gösterdiği gibi bütün aktivitelerinizin istatistiksel olarak bilgisini tutar ve kaydını yapar. GPS ile de haritada nerelere gittiğinizi görebilirsiniz.

Uygulamaya Facebook ile giriş yapabilir ve diğer cihazlarınızla senkronize edebilirsiniz. Yine rekorlarınızı arkadaşlarınızla paylaşabilir ve ortak rotalar oluşturabilirsiniz.

HIIT Interval Training Timer

Bisikletle çıktığınız egzersiz aktivitelerinde kullanabileceğiniz bir diğer uygulama ise HIIT Interval Training Timer. Aslında temel olarak bir zaman tutma uygulaması diyebileceğimiz bu uygulamanın pek çok başka özelliği de var.

Hem ev hem de dışarıda yaptığınız spor aktivitelerinde kullanabileceğiniz bu uygulama, bisiklete binerken ulaşmak istediğiniz bir süre, ya da mesafe varsa bunu başarmanıza yardımcı olacak.

Uygulama ile egzersizlerinizin tur sayısını, tur süresini, dinlenme süresini ve bunun gibi bilgileri ayarlayabilir, egzersizlerinizin kaydını tutabilir, internetten beğendiğiniz egzersiz zamanlamalarını indirebilirsiniz.

Map My Ride

Pek çok spor başarılı spor uygulaması geliştirmiş olan MapMyFitness firmasının bisikletçiler için geliştirdiği Map My Ride uygulamasını da beğeneceğinizi düşünüyorum.

Bisikletinizle gittiğiniz yolculukların takibini yapabileceğiniz bu uygulama ile rotanızın GPS ile takibini yapabilir ve kaydını tutabilirsiniz. Ayrıca rotalarınızı paylaşabilir veya arkadaşlarınızdan yeni rotalar alabilirsiniz.

Yine uygulamada hız, mesafe ölçme, genel istatistik tutma, gıda, diyet ve kilo takibi, gezi esnasında gerçek zamanlı istatistikler gibi özellikler de mevcuttur.

Runkeeper

Android cihazlarınızda kullanabileceğiniz en iyi spor takip uygulamalarından biri olan ve benim de aktif olarak kullandığım Runkeeper da her bisikletçinin cep telefonunda bulunması gereken uygulamalardan bir tanesi.

Her tür spor aktivitenizi takip edebileceğiniz Runkeeper ile bisikletinizle çıktığınız gezilerin GPS yardımıyla haritasını çıkarabilir ve takibini tutabilirsiniz. Yine bu uygulama da size gittiğiniz mesafe, harcadığınız zaman ve kalori gibi bilgileri de sunar.

Uygulama ile kendinize hedefler koyabilir ve bunları gerçekleştirmeye çalışabilirsiniz. Eğer kendi rekorunuzu kırarsanız uygulama size bunu bildirir. Böylece motivasyonunuzu da sürekli yüksek tutmuş olursunuz.

Runtastic Mountain Bike

Sadece dağ bisikletçileri düşünülerek geliştirilmiş olan Runtastic Mountain Bike, bisikletiyle maceralara çıkmayı ve off-road gezilere çıkmayı sevenlerin beğeneceğini düşündüğüm bir diğer uygulamadır.

Runtastic zaten bu alanda kendini kanıtlamış başarılı bir spor uygulama geliştiricisi olduğundan gönül rahatlığıyla indirebilirsiniz. Ücretsiz versiyonunda bazı kısıtlamalar olsa da beğenirseniz ücretli versiyonu da indirebilirsiniz.

Uygulamanın çevrim dışı haritalar, tempo, hız takibi, haritalar, gerçek zamanlı istatistikler, otomatik duraklama algılayıcı, sesli bildirimler, müzik dinleme gibi pek çok özelliği mevcuttur.

Runtastic Road Bike

Yukarıda bahsettiğim Runtastic Mountain Bike benzeri olan uygulama yine başarılı spor uygulamaları geliştiricisi Runtastic tarafından yol bisikletçilerine özel olarak geliştirilmiş bir uygulamadır.

Benzer şekilde ücretsiz versiyonunda kısıtlamalar olan uygulamayı deneyip beğenirseniz ücretli versiyona yükseltebilirsiniz. İster hobi ister profesyonel olarak bisiklet kullanın, uygulama çok işinize yarayacaktır.

Uygulamanın GPS ile yol takibi, kalori, mesafe, zaman, yükselme ve tempo takibi, rota arama, hava durumu bilgisi, sesli motivasyon mesajları, geçmiş istatistikleri gibi pek çok özelliği bulunmakta.

Speedview

Eğer bisikletinizde, bisikletinizi kullanırken o anki hızınızı öğrenmek için basit bir uygulamaya ihtiyaç duyuyorsanız SpeedView işinizi görecektir.

Karmaşık uygulamalar yerine basit bir uygulama arıyorsanız, bisikletinize ekstra bir ekipman satın almak istemiyor ve onun yerine akıllı cihazınızdan faydalanmak istiyorsanız SpeedView tam size göre diyebilirim.

SpeedView GPS donanımınızı kullanarak anlık hızınızı size sunar. İnternet bağlantısına dahi ihtiyaç duymadığınız bu uygulama aynı zamanda ne kadar mesafe aldığınızı da gösterir.

Strava

Bisiklet kullanıcıları arasında çok popüler olan Strava uygulamasını da  Android cihazlarınızda ücretsiz olarak kullanabilirsiniz. İlk başta sadece bisikletçiler hedef alınarak geliştirilen uygulamaya daha sonra koşucular da dahil edilmiş.

Bu uygulama ile bisikletinize binerken hızınızı, maksimum hızınızı, kalan mesafeyi, aldığınız mesafeyi ve bulunduğunuz yerin rakımını öğrenebilirsiniz. Bunlar için uygulamanın tek ihtiyacı ise GPS bağlantısı.

Uygulama aynı zamanda o anki konumunuzu Google Haritalar üzerinden alır ve aynı güzergahta arkadaşınız varsa tespit edip size bildirir.

WindGuru

Bisikletçiler için en büyük engellerden bir tanesi de rüzgardır. Genel olarak hava durumunu diğer başka uygulamalardan da takip edebilirsiniz, fakat WindGuru rüzgar durumunu takip edip size bildiren bir uygulamadır.

Uygulamayı kullanması da gayet basit diyebilirim. Tek yapmanız gereken hangi bölgede nerenin rüzgar durumunu görmek istiyorsanız, bölge, ülke ve şehir seçmek.

Uygulama size rüzgar esiş yönü, şiddeti, dalga boyu, akıntı durumları ve basınç gibi bilgileri sunar. Buna göre size sunulan istatistiği inceleyebilirsiniz.

YORUMLAR