Birçok Google Ürününün Yaşamı Sona Eriyor

Google, gelecekte ümit vermeyen bazı servislerini kapatma kararı aldı.

Birçok Google Ürününün Yaşamı Sona Eriyor

Google son dönemlerde birçok yeni hizmet sunmaya ve bunların yanı sıra yeni hizmet ürünleri ortaya koymaya başladı. Ancak konunun diğer tarafından bazı hizmet ürünlerinin de fişini çekiyor.  Google tarafından geleceğinin olduğu düşünülmeyen ya da gereksiz ve başka bir hizmetin hâlihazırda benzer özelliğinin olduğu ürünlerin artık yaşamayacağı açıklandı.

Yenilikçi ve kimi zaman da çağımızın kısmen önünde diyebileceğimiz ürünler ortaya koymak adına yoğun bir çaba gösteren Google, gerçekçiliği de elden bırakmıyor. Zira dev şirket, gelecekte bir şey beklemediği ya da yeterli özelliklere sahip olmadığını düşündüğü bazı ürünlerin artık geliştirilmeyeceğini ve 2012 başlarında ürünlerin yaşamına son verileceğini bildirdi.

Google Bookmarks Lists, 19 Aralık itibariyle kullanılmayacak. Google tarafından yer imlerinin paylaşılmasına ve arkadaşlarla bu konuda etkileşim kurulmasını sağlayan servis Google tarafından öldürülecek ürünler arasında. Google Friend Connect de Google’ın kapatacağı servislerden biri. Özellikle de internet sitesi yapan uzmanların tercih etmesi beklenilen ve sitelere gömülü olarak kullanılabilen ürünün 2012 içinde kullanımına son verilecek. Google Gears, geçtiğimiz Mart ayında hakkında kararın verildiği bir başka Google servisi. Çevrimdışı tarayıcı deneyiminin bir parçası olarak düşünülen ancak beklenen verimin sağlanmadığı ürün 1 Aralık’tan sonra yerinde olmayacak. Google Wave, bu kapanan ürünler serisindeki en büyük beklentilerin kaynağı olan bir Google servisi idi. Yaklaşık bir yıl önce üzerindeki geliştirme çalışmalarına son verilen ürünün 21 Ocak 2012 itibariyle çalışmasına da son verilecek. Bu tarihten itibaren üründeki servisleri kullanamayacak olan kullanıcılar 30 Nisan’dan sonra servisin kendisini de göremeyecekler. Knol, 2007 yılından tanıtılan ve ciddi beklentilerin kaynağı olan bir projeydi. Ancak bu ürün de 30 Nisan’da tedavülden kaldırılacak olan Google servisleri arasındaki yerini aldı. Ürünün tüm olarak sona erdirilmesi ise 2012 sonlarında gerçekleşecek.

YORUMLAR