Bir Satır Kod Yazmadan Teknoloji Üzerine Kariyer Yapmanın 5 Yolu

Programlama dillerini bilmeseniz de teknoloji şirketlerinin aradığı bir eleman olabilirsiniz, işte size kod yazmayı gerektirmeyen teknolojik iş fırsatları

Bir Satır Kod Yazmadan Teknoloji Üzerine Kariyer Yapmanın 5 Yolu

Kod yazmak herkesin yapabileceği bir iş değil. Daha matematiksel ve daha analitik düşünebilen insanların uğraşabileceği derin bir meslek dalı. Öğrenme ve uygulama aşamaları da zor ve zaman alan bir süreci gerektiriyor. Ama kod yazmayı bilmemek, teknolojik bir kariyer yapamayacaksınız anlamına da gelmiyor?

Programlama dillerini bilmeseniz bile teknoloji şirketlerinin aradığı bir eleman olabilirsiniz. Nasıl mı? İşte size birkaç örnek…

Tasarımcı

Grafik tasarımcılığı kod yazmak gibi farklı bir beceri gerektiriyor. Artistik yetenekleriniz olduğuna inanıyor ve bunları düzgün bir şekilde, gerekli araçlarla gerçek ürünler haline getirebiliyorsanız, teknoloji şirketlerinin size de ihtiyacı var. Sonuç olarak teknoloji şirketleri, ürünlerinin yüzünü kullanıcıya sunmak için bir kullanıcı ara yüzüne sahip olmak isterler. Bu noktada grafik tasarımcılar devreye girerler. Bazı grafik tasarımları çok az da olsa kod bilgisi gerektirebilir. Ancak bu gereksinim asla bir programcının bilmesi gerektiği kadar olmaz. Kullanılan grafik editörlerinde çeşitli uygulamaları daha hızlı gerçekleştirmek için kendinizi küçük kodlar öğrenerek geliştirebilir ve bir teknoloji şirketinin vaz geçilmez sanatçısı olabilirsiniz. 

Kullanıcı ara yüzü uzmanı

Görsel hafızanız kuvvetliyse, bir kullanıcının web sitelerindeki davranışlarını ve taleplerini iyi gözlemleyebiliyorsanız, işte size kod bilmenizi gerektirmeyen teknolojik bir meslek dalı daha. Bu meslek sadece psikolojik ve analitik yetenekler gerektiriyor. İnsan ve bilgisayarlar arasındaki ilişkinin detaylarını irdeleyebilme ve kullanıcı taleplerini değerlendirebilme ön görüsüne ihtiyacınız olacak. 

Proje yönetimi uzmanı

Dışarıdan müşterilere kod yazmak çok kolay görünür. Müşteriler şirketlerden istedikleri işler için sürekli değişiklikler talep ederek, programcıların işinin karışık bir hal almasına yol açabilirler. Böyle durumlarda müşterilerle ticarethane arasında bir aracıya, projeleri son haline getirebilecek bir uzmana gerek duyulabilir. Bu uzman müşterinin tam olarak ne istediğini anlayarak, programcılara bunu aktarabilecek tek kişidir. Böylelikle müşterilerin programcılara talepler yağdırmasının da önü alınabilir, süreç doğru işler. Anlatılanı anlayan, buna vizyon katabilen ve nihai kararları ifade ederek, insanları ikna eden bir kişiliğe sahipseniz, siz bir proje yönetmeni olabilir ve şirketlerin müşteriyle olan ilişkilerini, ürünlerini düzenleyebilirsiniz. 

Sistem yöneticisi

IT departmanlarının vaz geçilmezi olan sistem yöneticilerinin de kod bilmeye ihtiyaçları olmaz. Sunucuları doğru kurabilmek, iş bilgisayarlarının birbirini doğru ve sorunsuz görebilmesini sağlamak, güvenlik noktalarını belirlemek ve buna benzer lokal makine oryantasyonunu sağlayabilmek için sadece ihtiyacınız olan şey, planlı düşünebilmek ve donanımın dilinden anlayabilmek olacak. Hızlı hareket ederek teknik sorunları da hemen çözebiliyorsanız, istediğiniz her teknolojik şirkette yeriniz hazır sayılır.

Pazarlama ve satış

Son noktada duran ve şirketin gelirleri hakkında önemli kararlar verebilen bir takım elemanı olmak istemez misiniz? Ürüne inanıyor ve pazarda bunlarla ilgili satış yapabilecek stratejileri hızla geliştirebiliyorsanız, bu noktada doğru eleman sizsiniz. Bir ürünün nasıl pazarlanması gerektiğini pazarı inceleyerek yaratıcı bir şekilde programlayarak hayata geçiren bir kişiliğiniz varsa, 'ben her şeyi satarım' tadında bir felsefeye sahipseniz teknoloji şirketlerinin size ihtiyacı var. 

LinkedIn Job Search İle İş Parmaklarınızın Ucunda

YORUMLAR