Bilgisayardan iPhone'a Müzik Nasıl Yüklenir?

Bilgisayardan iPhone'a Müzik Nasıl Yüklenir? iTunes kullanmadan iPhone ve iPad cihazlarınıza müzik aktarmak istiyorsanız, yazımızda işlemi gerçekleştirmek için ihtiyaç duyulan tüm işlemleri bulabilirsiniz.

Bilgisayardan iPhone'a Müzik Nasıl Yüklenir?

Birçok iOS kullanıcısı, dosya aktarım ve yönetim işlemleri için Apple'ın varsayılan ve resmi asistanı olan iTunes'u kullanıyor. Aslına bakarsak iTunes birçok açıdan tatmin edici özelliklere sahip. iTunes sayesinde cihazlarımızda depoladığımız bilgileri yedekleyebiliyor, dosya ve müzik aktarım işlemlerini gerçekleştirebiliyor ve uygulamalarımızı yönetebiliyoruz. Tüm bunlara bir de kullanım kolaylığı eklenince iTunes ideal bir dosya yönetim programı olarak öne çıkıyor.

Fakat bazı konularda iTunes'un yetersiz kaldığını itiraf etmek gerekiyor. Örneğin cihazınıza iTunes üzerinden bir zil sesi yüklediniz ve memnun kalmadığınız için silmek istiyorsunuz diyelim. Ne yazık ki zil sesini silmenin bir yolu yok. En azından iTunes üzerinden! Bilgisayarınızda bulunan MP3 ve MP4 dosyalarını iTunes üzerinden aktarmak sıkıntı olabiliyor. Hal böyle olunca kullanıcılar daha ileri seviye amaçları gerçekleştirebilecekleri alternatif programlara yöneliyor.

iFunBox bu konuda kullanılabilecek ideal programlardan bir tanesi. Henüz eksikleri olsa da vaat ettiği işlemleri sorunsuz bir şekilde gerçekleştiriyor ve bunları yaparken hiçbir problem yaratmıyor. iTunes gibi kısıtlayıcı bir politika izlemediği için aklımıza gelen her işlemi iFunBox üzerinden yapabiliyoruz. Fakat bu noktada kullanıcılara dikkatli olmalarını öneriyorum çünkü sistem dosyaları üzerinde yapacağınız oynamalar cihazınızın problemli çalışmasına yol açabilir. Bu yüzden bilgi sahibi olmadığınız kısımlara girmemenizi öneriyorum. Eğer bu noktaya dikkat ederseniz, geri kalan her işlemi hiçbir sorunla karşılaşmadan kolaylıkla tamamlayabilirsiniz.

Şimdi sizlere iTunes alternatifi bir program olan iFunBox'ı kullanarak, iTunes'u kullanmadan iPhone'lara müzik atma işleminin nasıl gerçekleştirileceğini anlatacağız.

1- iTunes Yükleme İşlemi 

iOS cihazlara müzik aktarabilmek için öncelikle bilgisayarımızda iTunes programının yüklü olması gerekiyor. Kullanmayacak olsak bile iTunes'a ihtiyacımız var çünkü neredeyse tüm iTunes alternatifi programlar işlevlerini yerine getirebilmeleri için Apple'ın varsayılan dosya yöneticisine ihtiyaç duyuyor ve ne yazık ki iFunBox da bir istisna değil. Zaten bir iOS kullanıcısıysanız bilgisayarınızda iTunes'un yüklü olduğunu düşünüyoruz. Yine de bilgisayarınızda iTunes yoksa hemen aşağıdaki bağlantı üzerinden indirebilirsiniz.

2- iFunBox Yükleme İşlemi

iTunes'u da yükledikten sonra onunla işimiz bitiyor. Artık Apple'ın dosya yöneticisine ihtiyaç duymadan, sadece iFunBox ile tüm dosya aktarım işlemlerini tamamlayabiliriz. Elbette öncelikle iFunBox'ı bilgisayarımıza yüklememiz gerekiyor. Basit birkaç adımdan sonra iFunBox kısa bir sürede bilgisayarımıza yükleniyor ve kullanıma hazır bir hale geliyor.

3- iFileExpress Yükleme İşlemi (iOS cihazlara yüklenecek)

Şimdi sırada iOS cihazımıza iFileExpress'i yükleme işlemi var. Tamamen ücretsiz olarak sunulan bu uygulama iFunBox'un üreticisi tarafından tasarlanmış ve bu iki program birbiriyle tamamen uyumlu bir şekilde çalışıyor.

iFileExpress sayesinde tüm medya dosyalarını kolayca yönetebilme şansına sahip oluyoruz. Uygulama MP3, MP4, JPG, GIF, PDF gibi farklı medya ve dosya türleriyle uyum içerisinde çalışabiliyor. Cihazımıza yüklediğimiz tüm dosyaları uygulama içerisinden sorunsuzca görüntüleyebiliyoruz. 

4- iFunBox Üzerinden iPhone ve iPad'lere Müzik Aktarma

Bu son adımda iFunBox'ı çalıştırmamız gerekiyor. Program açıldıktan sonra yapmamız gereken şey, açılan pencereden App File Sharing sekmesine tıklamak.

Açılan bölümden iFileExpress uygulama ikonuna çift tıklamamız gerekiyor. Uygulama ikonuna çift tıkladığımızda karşımıza docs, movie, music ve pictures ibareleri taşıyan klasörler çıkacak.

Altında music yazan klasöre girip bilgisayarımızda bulunan müzik dosyalarını içine aktarıyoruz. Kopyala-yapıştır veya sürükle-bırak metodlarıyla aktarma işlemini başlatabilirsiniz. Bu yöntemler haricinde dosya gezginini kullanarak da yükleme işlemini başlatmak mümkün.

İşlemleri tamamladıktan sonra iOS cihazımızdan iFileExpress'e girip aktardığımız müzikleri dinlemeye başlayabiliriz. 

Bu yöntem aracılığıyla sadece müzik değil aynı zamanda doküman ve video da gönderebilirsiniz. Gördüğünüz gibi işlemler bir hayli basit ve herkesin yapabileceği düzeyde. Umarız ki yazımız değerli ziyaretçilerimiz için bilgilendirici olmuştur.

YORUMLAR