Bebekler İçin Android Oyunları

Teknolojinin günbegün gelişmesi sadece yetişkinlere değil, bebek ve çocuklara da yarıyor. Tabii yeni çocuk sahibi olmuş anne babaları da unutmamak lazım. Eskiden bebekleri oyalamak ve eğlendirmek bu kadar kolay değildi. Artık herkesin cebinde bir akıllı t

Bebekler İçin Android Oyunları

Teknolojinin günbegün gelişmesi sadece yetişkinlere değil, bebek ve çocuklara da yarıyor. Tabii yeni çocuk sahibi olmuş anne babaları da unutmamak lazım. Eskiden bebekleri oyalamak ve eğlendirmek bu kadar kolay değildi. Artık herkesin cebinde bir akıllı telefon ya da tablet bulunmakta ve bu da bazı durumlarda çok işe yarıyor. Örneğin gece uyumayan bebeğinizi uyutmak ya da kalabalık bir ortamda ağlayan bebeğinizi sakinleştirmek artık mobil uygulamalarla çok daha kolay.

Artık uygulama marketlerinde o kadar çok ve o kadar çeşitli uygulama var ki. Üstelik bu sayı her gün daha da artıyor. Fakat bebek ve çocuklara uygun oyunlar ve uygulamaları bulmak o kadar da kolay değil. Çünkü bebeklerin oynayacağı oyunların, eğlendirmekle birlikte aynı zamanda zihinsel yeteneklerini geliştirmeye yoğunlaşmış olması gerekiyor. Üstelik rahatsız edici ve şiddet içeren görüntüler ve sesler de olmamalı.

İşte bu sebeplerden bu tür uygulamaları arayıp bulmak zor olabiliyor. Bu yüzden sizler için bu tür uygulamaları derledik. Tabi bu uygulamaları kullanırken dikkatli olmanızda fayda var. Çünkü çocuğunuzu oyalamak adına onu ihmal etmemeli ve onunla vakit geçirmeye özen göstermelisiniz.

Şimdi geçelim birbirinden eğlenceli ve eğitici oyunların bulunduğu listemize.

PicsArt for Kids

Bebeklerin en sevdiği aktivitelerden birisi de boyama kitaplarıdır. Artık bunu sadece gerçek kalem ve kitapla değil, Android cihazlarınızdaki çeşit çeşit uygulamayla da yapabilmekteler.

Uygulamada çeşit çeşit resim bulunmakta. Bu resimleri, tıpkı bir boyama kitabı gibi, çocuğunuz değişik renklerle boyayabilir. Basit şekillerden karmaşık resimlere farklı çizimler var.

Uygulamanın en güzel özelliği ise 10 parmağa kadar dokunmayı desteklemesi. Çünkü bebeklerin henüz el koordinatları o kadar gelişmemiş olduğu için birden çok parmakla dokunma olasılıkları çok yüksek.


Talking Tom Cat 2

Uygulama marketlerinde en çok indirilen ve en popüler uygulamalardan bir tanesi olan Talking Tom Cat, konuşan kedi olarak bilinen çok eğlenceli bir uygulama. Sanal bir kediyi konuşturduğunuz uygulama, bebekleri ve çocukları uzun süre meşgul edebilir.

Uygulamada bu kedi sizin söylediklerinizi komik bir sesle tekrar ediyor ve ortaya çok eğlenceli bir ortam çıkıyor. Siz güldükçe gülüşünüzü dahi tekrar eden ve daha çok gülmenize sebep olan uygulamayı bebekler çok sevecek.

Ayrıca kediyi sevebiliyor, okşayabiliyor, şımartabiliyor ve bazen de kızdırabiliyorsunuz. Kıyafetlerini ve aksesuarlarını da özelleştirebildiğiniz uygulamayı denemenizi tavsiye ederim.

Coloring Book

Android telefon ve tabletlerinizde çocuklarınızın oynayabileceği uygulamalardan bir tanesi Coloring Book. Yüksek kalite görselleri ve çocukların öğrenme yeteneklerini artırması ile öne çıkan bu uygulamaya göz atmalısınız.

Yüzlerce sayfa boyama resmi sunan uygulama ile bebeğinizi ve kendinizi eğlendirecek ve bebeğinizle güzel vakitler geçireceksiniz.

Hayvanlar, uçaklar, doğa, insanlar gibi bir çok kategori içeren uygulama hem kız hem erkek çocuklarına hitap ediyor. Ayrıca küçük detayları görüntülemek için zum özelliği de mevcut.

Baby Games

Bebek sahibi olanların çok seveceği bir başka uygulama da Baby Games. Bu uygulamada bulunan çeşitli oyunlar sayesinde bebeklerinizi hem eğlendirecek, hem meşgul edecek hem de yeni şeyler öğrenmelerini sağlayacaksınız.

Uygulamada bulunan oyunlar balon patlatma oyunu, kutudaki palyaço, köstebeğe vur, hayvan sesleri ve araba sesleri olarak sıralanabilir. El-göz koordinasyonunu da geliştirecek bu oyunlar çok eğlenceli.

1 ya da 2 yaşındaki bebeğinizi meşgul etmek ve eğlendirmek için ideal bir uygulama olan Baby Games, anne babaları çok sevindirecek.

Shapes & Colors Music Show

Popüler ve ünlü oyuncak firması olan Fisher-Price da artık çocuklar için mobil oyunlar işine al atmış. Shapes & Colors Music Show da onların geliştirdiği uygulamalardan bir tanesi.

Bu yararlı uygulama ile bebekler şekilleri ve renkleri çeşitli müzik, animasyon ve sesler sayesinde kolayca öğreniyor. Iki adet bölüm bulunan uygulamada, ikinci bölümde piyano çalma imkanı da mevcut.

Bebeğiniz, zıplayan şekiller ile çok eğlenceli vakitler geçirecek, siz de hem bebeğiniz mutlu olduğu için mutlu olacak hem de bir süre rahat edeceksiniz.

YapBoz Çocuk

Uygulama marketlerinde ne yazık ki çocuklara ve bebeklere yönelik Türk yapımı oyun çok fazla yok. YapBoz Çocuk bu yüzden seveceğiniz, çocuklarınızın da güzel vakit geçireceği bir uygulama diyebilirim.

Bu uygulama hem çocuğunuzu eğlendirmek hem el-göz koordinasyonunu geliştirmek hem de yeni şeyler öğretmek için geliştirilmiş. Sayılardan şekillere çeşitli resimler bulunmakta.

Çocuğunuzun amacı ise bu 3 x 4 parçalanmış resimleri birleştirerek gerçek resmi ortaya çıkarmak. Yani çocuğunuz hem eğlenecek hem de yeni şeyler öğrenecek.

Pepee Şarkıları

Pepee bildiğiniz gibi Türkiye'nin ilk çizgi film projesi ve yayınlanmaya başladığından beri reyting rekorları kırıyor. Bütün çocuklar da onu çok seviyor. Bu yüzden de bu uygulamayı çok seveceklerinden eminim.

Pepee Şarkıları, çizgi filmde yayınlanan şarkıları bir araya getiriyor. Çocuklarınızı gece uyutamıyor ya da gündüz eğlendiremiyorsanız bu uygulamayı denemelisiniz.

Eğer sizin çocuğunuz da Pepee'yi seviyorsa, onun için bu uygulamayı indirmenizi şiddetle tavsiye ederim.

Hayvan Sesleri – Bebekler İçin

Eskiden insanlar bebeğine hayvanların çıkardığı sesi öğretmek için çok uğraşırlardı. Artık teknolojinin gelişmesiyle bebekleri eğitmek de çok kolay bir hal aldı.

Artık eskisi kadar çok vakit harcamadan herşeyi  kolayca öğretebiliyorsunuz Hayvan Sesleri de bu amaçla geliştirilmiş bir uygulama. Çeşit çeşit hayvanın bulunduğu uygulama da hayvanın üzerine dokununca çıkardığı sesi duyabiliyorsunuz.

Bebeğinizi aynı anda eğlendirecek ve ona yeni şeyler öğretecek bir uygulama arayışındaysanız, bu uygulamayı denemelisiniz.

YORUMLAR