Bayram Trafiğinden Korkmayın, İşte Eve Dönüşünüzü Kolaylaştıracak Uygulamalar

Bayram trafiğinde bazı uygulamalar kullanarak alternatif yolları bulabilmek, trafik yoğunluğunu önceden saptayabilmek mümkün.

Bayram Trafiğinden Korkmayın, İşte Eve Dönüşünüzü Kolaylaştıracak Uygulamalar

Bayram tatillerinde yaşanan tek yönlü trafik keşmekeşi artık Türkiye’nin bir “Bayram Geleneği” gibi. Uzun süren tatil süresini en iyi şekilde değerlendirmek isteyen tatilciler aynı anda yollara dökülüyor ve bu da doğal olarak trafiğe neden oluyor. Ancak bazı uygulamalar kullanarak alternatif yolları bulabilmek, trafik yoğunluğunu önceden saptayabilmek mümkün.

Aslında trafik sorunu bayramda her ne kadar katlanarak büyüse de, bu uygulamaları her zaman kullanmak trafik sıkışıklıklarını ve alternatif çözümleri değerlendirebilmek için son derece kullanışlı olabiliyorlar.

Yandex.Haritalar

Yandex Haritalar uygulaması Türkiye üzerindeki il ve ilçelerin, hatta kasabaların bile detaylarını verebiliyor. Etrafınızda bulunan dinlenme yerleri, eczane ya da benzin istasyonu gibi önemli noktaları rahatlıkla saptamak mümkün olabiliyor. Yandex Haritalar uygulaması detaylı uydu görüntüsü sunabiliyor ve gerçek zamanlı trafik akışını kolaylıkla takip etmenizi sağlıyor. Böylelikle alternatif yolları da saptayabiliyorsunuz.

Yandex.Haritalar widgeti

Yandex.Haritalar widgeti, uygulamayı çalıştırmaya gerek kalmaksızın trafik durumunu gerçek zamanlı olarak öğrenmenize olanak sağlıyor. İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa'da yollar üzerindeki trafik durumu puanlama yaparak değerlendirir ve son derece kolay kullanımıyla sürücüye destek verebilir.  

Yandex.Navigasyon

Yandex.Navigasyon, anlık trafik durumunu göz önünde bulundurarak yön tarifi yapan ve trafik durumuna göre alternatif yollar çizen ücretsiz bir navigasyon uygulaması. Bu özelliği ile sürücüyü trafikten uzak tutabiliyor. Yandex.Navigasyon sürücüleri en boş ve hızlı gidebilecekleri yollara yönlendirebiliyor ve kapalı yollar ve trafik yoğunluğu hakkında bilgiler verebiliyor. 

İBB Cep trafik

İBB Cep trafik, kalabalık İstanbul trafiğinden hızla çıkmanızı sağlayabilecek en kararlı uygulamalardan biri. Şehirde bulunan CCTV kameralarıyla da bağlantısı olan İBB Cep Trafik uygulaması en güncel, gerçek zamanlı şehir trafiği hakkında bilgi almanızı ve bu duruma göre alternatif yollar belirlemenizi sağlıyor. İBB Cep Trafik ile sadece trafik bilgisini ve görüntülerini canlı olarak izleme imkanı değil, kazalarla ilgili bilgilere ve kamera ile hız tespiti yapılan bölgelere de ulaşabilmeniz mümkün olabiliyor. İBB Cep Trafik uygulamasında haritaya “zoom” yaparsanız daha fazla kamera takip edebiliyorsunuz.

ABB Trafik

Bayram trafiğinde aynı İstanbul gibi Ankara'dan çıkmak veya şehre giriş yapmak da sıkıntılı olabilir. Aynı İBB Trafik uygulamasının sağladığı olanakları Ankara Belediyesi de sunuyor. Gün içerisinde trafiğin ne kadar yoğun olduğunu canlı olarak gösteren uygulama gideceğiniz yere ulaşmanızda da yardımcı olabilir.

Trafik Rehberi

Bayram süresince yolda yaşayabileceğiniz trafik sıkıntılarına Trafik Rehberi’de çözüm bulabilir. Yolculuğunuz esnasında trafik kurallarına kısa bir göz atma ihtiyacınız olursa, Android mobil cihazınıza yükleyebileceğiniz Trafik Rehberi uygulamasıyla bu sorunun önüne geçebilirsiniz.

Waze Social GPS

Eğer toplu halde başka araçlarla beraber bir konvoy oluşturarak seyahat ediyorsanız Waze Social GPS Traffic & Gas uygulaması bu konvoydaki araçların ya da tüm bu uygulamaya sahip sürücülerin yol tecrübelerini anında paylaşmalarını sağlayabiliyor. Topluluk tarafından oluşturulabilen gerçek zamanlı trafik tecrübenizi hemen paylaşarak tüm ağda bulunan diğer sürücülerle beraber en iyi güzergahı bulabilirsiniz. Yolculuğunuzda Waze kullanırsanız diğer sürücülere sürekli olarak trafik ve yol bilgisi vermiş oluyorsunuz. Bu da siz ve diğer sürücüler için güvenli geçişler sağlayabiliyor.

Google Maps

Elbette Google Maps olmadan trafiğe çıkmak olmaz. Google Maps, 220 ülkede hizmet veriyor. Araba, bisiklet ve yayalar için sesli GPS yönlendirmeleri yapabiliyor. Kasaba ve şehir için toplu taşıma yol tarifleri ve haritalara sahip olduğu için alternatif güzergahlara kolayca ulaşabilmenizi de sağlıyor. Konumunuzun doğruluğunu alabiliyor ve yolculuğunuzu daha güvenli hale getirebiliyorsunuz.

TomTom MyDrive

Avrupa’nın en büyük navigasyon sistemleri uygulama geliştiricilerinden biri olan TomTom’un Android ve iOS kullanıcıları için geliştirdiği ücretsiz uygulaması MyDrive, TomTom GO cihazlarıyla da uyumlu. MyDrive uygulaması, sık sık arabalarıyla seyahat eden kullanıcılar için ilaç gibi bir uygulama diyebilirim. TomTom MyDrive uygulamasıyla arabanıza binmeden trafiğin ne kadar yoğun olduğunu telefonunuzdan takip edebiliyorsunuz. Trafik bilgisi detaylı ve gerçek zamanlı olarak karşınıza çıkarılıyor. Ayrıca telefonunuzdan hedefinizi belirleyip araca bindiğinizde navigasyon cihazıyla uğraşmadan doğrudan rota bilgisi alabiliyorsunuz. Ancak şunu hatırlatmakta fayda var,  Android cihazınızda TomTom’un adım adım navigasyon özelliğinden faydalanabilmeniz için ayrıca navigasyon uygulamasını satın almanız gerekiyor.

HERE Maps

Here Maps oldukça kapsamlı bir harita uygulaması. Bayramda yurtdışı seyahati düşünüyorsanız yanınızda olması işinizi oldukça kolaylaştırabilir. HERE Maps, Nokia’nın çevrimdışı kullanılabilen popüler harita uygulaması olarak biliniyor. Dünya genelinde 100 ülkenin haritasına internet bağlantısına ihtiyaç duymadan ulaşmanıza, 40’dan fazla ülkenin de trafik akışını canlı olarak takip etmenize izin veriyor.

Sygic GPS Uygulamaları

Sygic: GPS uygulamaları mobil cihazda yer alan GPS donanımını kullanarak harita desteği ile gidilecek yeri tarif edebilen yön bulma uygulamaları olarak oldukça popülerler. Türkiye'de kullanmak için kurulumlarının ardından Türkiye harita paketini uygulamalara indirmek gerekiyor. 3 boyutlu olarak haritalandırılmış yolları ekrana taşıyan uygulamaların en önemli özelliklerinden biri TomTom haritalarını da destekliyor olması.

Gezginler İçin Android Uygulamaları

Android İçin Seyahat ve Şehir Rehberi Uygulamaları

Android İçin Trafik Ve Yol Durumu Uygulamaları

Sürücüler İçin Android Uygulamaları

YORUMLAR