Basit Mekanizmalar, Doğal Olaylar ve Formüller Nasıl Çalışıyor? İşte Animasyonları

Bazı doğal olaylarının, basit makinelerin ya da formüllerin nasıl çalıştığını anlatan bazı GIF animasyonları sizinle paylaşmak istedik.

Basit Mekanizmalar, Doğal Olaylar ve Formüller Nasıl Çalışıyor? İşte Animasyonları

Hayatımızın içinden birçok mekanik cihaz, formül ve doğal rutin olaylar geçiyor. Onları kullanırken nasıl çalıştıklarını çok da merak etmiyoruz. Çok aklımıza düşerse internetten nasıl çalıştıklarını ya da işlevsel mekaniklerini sorguladığımız bu basit makinelerin, doğal bazı olguların ya da formüllerin nasıl çalıştığını anlatan bazı GIF animasyonları sizinle paylaşmak istedik.

Bazılarını görmeye çok alıştığımız mekanik cihazlar ve okul hayatımızda sıkça karşılaştığımız formüllerin ya da doğal olayların temel algoritmalarını animasyonlarla açıklamak, işleyiş mantıklarını daha hızlı kavramamıza yardımcı olabilir diye düşündük.

Kapı anahtarı nasıl çalışır?

Her gün kullandığımız anahtarlarımız kapıları nasıl açıyor? Sandığımız kadar komplike mekanikleri olmadığı bu animasyonda kolayca anlaşılabiliyor.

Köpekler nasıl su içiyorlar

İnsanın en iyi dostu olarak tanımlanan köpekler su içerken dillerini kullanıyorlar. Ancak bu o kadar da basit bir hareket değil. Bunun bile bir disiplini var.

Tabanca nasıl çalışıyor?

Tabancaların mekaniklerinin büyüleyici ve son derece zeki bir düzenek olduğunu söylesek çok da abartmış olmayız.

Pisagor teorisi algoritması

Pisagor teoremini; "bir dik üçgende dik kenarın yani hipotenüsün bir kenarını oluşturduğu karenin alanı diğer iki dik kenarın birer kenar olarak oluşturdukları karelerin alanları toplamına eşittir", şeklinde biliyoruz. Ancak görsel olarak kavramak daha kolay sanki.

Güneş sistemi uzayda nasıl hareket ediyor?

Gezegenler Güneş'in etrafında dönüyorlar bunu biliyoruz. Peki, Güneş ve sistemdeki gezegenlerin tamamı uzayda nasıl yol alıyor dersiniz.

Fermuar nasıl çalışır?

Yine günlük basit mekaniklerden birinin çalışma sistemini açıklayan bu animasyon da aslında fermuarın çok da basit bir yapısı olmadığını ortaya koymuyor mu sizce.

Vantilatör nasıl çalışıyor?

Yazın en yakın dostumuz gibi yanımızdan ayırmadığımız, sağa ve sola dönen vantilatörlerinde oldukça basit ama işlevsel bir çalışma mantığı var.

Yıldırım atmosferde nasıl bir şekil çiziyor?

Bunu anlayabilmek için son derece yavaş çekim olarak hazırlanmış bir GIF izlemek yeterli olabilir.

Bonus GIF: Gökyüzünden kafanıza bir köpek balığı düşse ne yaparsınız?

Kablosuz Şarj Teknolojisi Nereden Çıktı, Nasıl Çalışıyor, İşimize Yarıyor mu?

Reklam Çerezleri Hayatımızı Nasıl Takip Ediyor? Ne İstediğimizi Nasıl Biliyor?

YORUMLAR