Bağımlılık Yapma Garantili Mobil Oyunlar

Mobil cihazlarınız üzerinde oynayabileceğiniz bağımlılık yaratan oyunları listemizde bulabilirsiniz.

bagimlilik-yapma-garantili-mobil-oyunlar-01

Akıllı telefonlara olan bağlılığımız her geçen gün artıyor. Hatta bu bağlılık ne yazık ki yerini zaman zaman bağımlılığa kadar götürebiliyor ve bireylerin sosyal hatta özel yaşamlarını negatif yönde etkileyebiliyor. Bu durumun baş mimarları arasında hiç şüphesiz ki mobil oyunlar var.

El konsolların yerini alan ve hatta yavaş yavaş "ben mobil oyun oynamam" diyen "hardcore gamer"ları dahi kendi eksenlerine alan bu oyunlar yüzünden günümüzün büyük bir kısmını ufak dokunmatik ekranlara kilitlenmiş halde geçiriyoruz.

En İyi Mobil Multiplayer Oyunlar - 2024
OYUN

En İyi Mobil Multiplayer Oyunlar - 2024

Yazımızda kalabalık arkadaş topluluklarında oynanabilecek mobil multiplayer oyunlar listesini hazırladık. Günümüzde teknolojinin gelişmesiyle birlikte mobil platformlara çok sayıda multiplayer oyunlar sunuldu.

Günlük hayatında toplu taşıma araçlarını kullanan veya yorucu bir günün sonundaki ihtiyaç giderme sürecini dünyanın en keyifli aktivitesine dönüştürme niyetinde olan kişilerin hoşuna gideceğini düşündüğümüz bu oyunlar, ne yazık ki oynayanları kendilerine bağımlı hale getirmek gibi kötü bir özelliğe sahipler!

İsterseniz vakit kaybetmeden bağımlılık yaratıcı bu oyunlara göz atmaya başlayalım.

Bağımlılık Yapan Mobil Oyunlar

  • Angry Birds
  • Candy Crush
  • Subway Surfers
  • Sonic Dash
  • Magic: The Gathering Arena
  • Marvel Snap
  • Plants vs. Zombies
  • Fortnite
  • Clash of Clans
  • PUBG Mobile
  • Vampire Survivors

Video Oyunlarının Bağımlılık Yapmasının 6 Psikolojik Nedeni
OYUN

Video Oyunlarının Bağımlılık Yapmasının 6 Psikolojik Nedeni

Video oyun bağımlılığı, bilgisayar, konsol veya mobil cihazlarda uzun süre boyunca video oyunu oynanmasıyla ortaya çıkan bir bağımlılık türüdür.

Angry Birds

Bir mobil oyun klasiği olan Angry Bird, dokunmatik telefonların popülerleştiği ilk dönemde her telefonda olan oldukça keyifli ve bağımlılık yapıcı bir oyundu. Günümüzde pek çok farklı varyasyonu ile hala hayatımızda olan bu yapım son derece bağımlılık yapıcı bir oyun döngüsüne sahip.

Her yaşa ve her oyuncu türüne hitap eden bu oyuna bir kez girdiniz mi çıkmanız çok zor. Kolay ve eğlenceli yapısından ötürü sizi hiç sıkmayan bu oyunu uzun saatler boyunca oynayabilirisiniz.

Candy Crush

Oyun dünyasının sahibine en çok kazandıran yapımlarından biri olan Candy Crush’ı duymayan yoktur herhalde. Hem görsel hem de işitsel öğeleri kullanarak çok tatmin edici bir oyun olan Candy Crush aşırı basit ama bir o kadar da eğlenceli bir oyun olduğu için herkes tarafından oynanabiliyor. Özellikle orta yaşlarının sonlarına doğru gelen kişiler bu oyunun asıl bağımlılarıdır diyebiliriz.

Subway Surfers

Belki de en çok taklit edilen oyun olan Subway Surfers ekrana konsantre olmanız ve dikkatli oynamanız gereken bir oyun. Sürekli hızlanan oyun yapısı ve nereden ne çıkacağı belli olmayan oyun döngüsünden ötürü sürekli tetikte olmanız gereken bu oyunu oynarken saatlerin nasıl geçtiğini fark edemeyeceksiniz.

Subway Surfers günümüzde öyle bir yere geldi ki, normalde sıkıcı olabilecek sosyal medya gönderilerini bile eğlenceli ve dinlenebilir bir hale getiriyor. Instagram’da ya da TikTok’ta sadece konuşan bir kişi dikkatleri çekmek için Subway Surfers oyunundan bir kesit koyuyor ve saniyeler içerisinde izleyici ekrana kilitlendiği için arkadan gelen sesin tamamını dinleyebilecek sabrı gösterebiliyor.

Sonic Dash

Subway Surfers’ı taklit eden pek çok yapım olduğunu söylemiştik. Sonic Dash ise ucuz bir kopyanın ötesine geçerek Subway Surfers’tan oldukça iyi bir şekilde ilham alıp üzerine koyan bir yapım olmuş. Zaten bu tarz bir oyun Sonic markası için son derece uygun. Sonic ile sınırsız koşulara ve mücadeleci savaşlara hazır olun.

Magic: The Gathering Arena

En karmaşık kart oyunlarından biri olan Magic: The Gathering Arena’da hiçbir el diğer ele benzemiyor. En iyi kart oyunlarından biri olan Magic: The Gathering Arena’yı öğrenmek epey zor ancak sabır edip oyunu bir kez öğrenirseniz ve mantığını kavrarsanız sonsuz olasılıklar içerisinde oldukça zor bir oyun ile karşılacaksınız. Sürekli oynamak ve kazanmak için mücadele etmek isteyeceksiniz. 

Marvel Snap

Kart oyunları içerisinde oldukça farklı bir yere sahip olan Marvel Snap son derece hızlı bir yapım. Genellikle 6 turdan oluşan bu oyun çok hızlı bir şekilde oynanıyor ve sonuçlanıyor. Birkaç dakika içinde kazanıp kaybedebiliyorsunuz. Marvel dünyasından görmeye alıştığınız kahramanların kendine has kartları ile bağımlılık yapıcı bir kart oyunu sizleri bekliyor.

Plants vs. Zombies

Oldukça eski bir oyun olan Plants vs. Zombies bir dönem her telefonda bulunan bir oyundu. Strateji ve taktiğin basit bir oynanışla buluştuğu bu oyunun da pek çok kopyası çıktı. Kendinize yeni bir bağımlılık yapıcı oyun arıyorsanız ancak güncel oyunlarla aranız yoksa Plants vs. Zombies’i tekrar indirmenin tam vakti.

Fortnite

Sadece mobilde değil, bilgisayar ve konsollarda da bağımlılık yapan bir oyun olan Fortnite global bir fenomen haline geldi. Milyonlarca oyuncuya sahip bir oyun olan Fortnite’ta sürekli yeni bir şeyler oluyor. Onlarca oyun modu ve binlerce kostüme sahip olan Fortnite’da bir an bile sıkılmanız olanaksız. 

Clash of Clans

Kendi has oyuncu kadrosunu sürekli tutan Clash of Clans, mobilde köy kurma oyunları denildiği zaman akıllara gelen ilk yapımdır. Öyle ki, Clash of Clans’ın kapak fotoğrafı bile günümüz mobil oyunları için vazgeçilmez olmuştur. “Sarı tonlarında yukarı bakarken bağıran adam” görselini pek çok mobil oyunun simgesinde görmeniz çok olası.

PUBG Mobile

Özellikle de ülkemizde en çok oynanan mobil oyunlardan biri olan PUBG Mobile tekrar oynanabilirliği çok yüksek bir yapım. Arkadaşlarınızla ya da tek başınıza oldukça mücadeleci bir oyun deneyimi yaşamak istiyorsanız PUBG Mobile’dan başka bir oyun sizi tatmin etmeyecektir. Pek çok telefonu zorlayan PUBG Mobile ülkemizde son derece sevilen bir yapım.

Vampire Survivors

Bağımlılık yapıcı oyunlar teriminin sözlük karşılığı gibi bir oyun olan Vampire Survivors hem oynanışı hem de müzikleriyle sizi adeta hipnoz edecek bir yapım. Pek çok kişi grafiklerinden ötürü bu oyuna şans vermiyor ancak ön yargılarınızı yıkıp bu oyuna şans verirseniz göreceksiniz ki oyunu bırakmak mümkün değil. 

Vampire Survivors Benzeri 7 Oyun
OYUN

Vampire Survivors Benzeri 7 Oyun

Vampire Survivors piyasaya çıktığından biri yer yerinden oynadı. Grafik, hikaye, senaryo, P2W gibi şeyler konuşulurken oldukça basit bir oyun döngüsüne sahip olan Vampire Survivors yeri göğü inletti.

Sürekli artan zorluk, kendini çok tekrar etmesine rağmen sıkmayan müzikler, sürekli gelişme hissi gerçekten bu yapım belki de en bağımlılık yapıcı oyunlardan biridir. Ger bir turun 30 dakika sürdüğü bu oyunda yarım saatin ne kadar hızlı geçebileceğini de tecrübe etmiş olacaksınız.

Bağımlılık yapma garantili mobil oyunlar ile alakalı paylaşacaklarımız bu kadardı. Umuyoruz ki sizler için faydalı olmuştur. Sizin bağımlısı olduğunuz bir mobil oyun var mı? Günde kaç saat mobilde oyun oynuyorsunuz? Aşağıda bulunan yorumlar kısmında düşüncelerinizi bizimle paylaşmayı unutmayın. Bunun gibi içeriklere, güncel oyun ve teknoloji haberlerine anında ulaşmak için Tamindir’i takipte kalmayı unutmayın.

YORUMLAR