Ayın En İyi iOS Uygulamaları (Şubat 2015)

2015 yılının Şubat ayı iOS kullanıcıları için epey verimli geçti ve üreticiler yine birbirinden faydalı uygulamaları hizmete sundu. Günlük hayatımızı büyük ölçüde kolaylaştıran bu uygulamalar kullanıcıların beklentilerine cevap verebilmek adına farklı öz

Ayın En İyi iOS Uygulamaları (Şubat 2015)

2015 yılının Şubat ayı iOS kullanıcıları için epey verimli geçti ve üreticiler yine birbirinden faydalı uygulamaları hizmete sundu. Günlük hayatımızı büyük ölçüde kolaylaştıran bu uygulamalar kullanıcıların beklentilerine cevap verebilmek adına farklı özellikler ile donatılmış.

Şimdi hemen 2015 Şubat aynının en iyi iOS uygulamalarına göz atalım.

1- Do Camera

IFTTT tarafından tasarlanan Do Camera, çektiğimiz fotoğraflar üzerinde tam hakimiyet kurmamızı sağlıyor. Tamamen ücretsiz olarak sunulan bu uygulama sayesinde çektiğimiz fotoğraflara farklı reçeteler belirleyerek işlemleri otomatiğe bağlayabiliyoruz.

Örneğin belirli bir tema çerçevesinde yer alan fotoğrafları otomatik olarak Facebook'a aktarabiliyor, aile ve arkadaş arasında çekildiğimiz fotoğrafları Gmail üzerinden gönderebiliyor veya çektiğimiz not ve doküman fotoğraflarını Evernote hesabımıza aktarabiliyoruz. Elbette bu reçetelerin kontrolü tamamen bizim kontrolümüz altında ve dilediğimiz gibi çeşitlendirebiliyoruz.

2- Calcbot

Akıllı hesaplama aracı olarak tanımlayabileceğimiz Calcbot ile farklı birimler arasındaki dönüşüm ve hesaplama işlemlerimizi hızlı bir şekilde tamamlayabiliyoruz. Sade ve anlaşılır arayüzüyle dikkat çeken uygulama herkes tarafından rahatlıkla kullanılabilir.

UUygulamada birçok işlevsel özellik mevcut. Toplamda 22 farklı kategori altında toplanmış 500 birime sahip olan Calcbot, öğrenciler, tasarımcılar, mimarlar ve mühendisler tarafından mutlaka kullanılması gereken uygulamalar arasında yer alıyor.

3- Cody

Tamamen ücretsiz olarak sunulan Cody spor yapmak isteyen veya hali hazırda düzenli bir spor programına sahip olan kullanıcılara hitap ediyor. Amatörleri ve profesyonelleri aynı ağda toplamasıyla dikkat çeken Cody'de farklı kişiler ile iletişim kurarak bilgi alışverişi yapabiliyoruz.

Sosyal bir ağ gibi çalışan Cody aynı zamanda harcadığımız eforu da takip ediyor. Bu sayede spor aktivitelerimiz esnasında ne kadar kalori yaktığımızı ilk başladığımız günden bu yana ne kadar gelişim kaydettiğimizi de hesaplıyor. Farklı egzersiz hareketlerini bir araya getiren Cody'de görsel içerikler sayesinde kullanıcıların hareketleri yanlış yapmalarının önüne geçiliyor.

4- Roundme

Sanal gerçeklik alanında kullanabileceğiniz en iyi uygulamalar arasında yer alan Roundme sayesinde 360 derecelik fotoğraflar çekebiliyor ve sosyal çevrmeizle paylaşabiliyoruz. Elbette diğer kullanıcıların paylaştıkları görsellere de erişim şansına sahibiz.

Roundme sayesinde fiziksel olarak bulunmadığımız mekanlarda dahi sanki oradaymış hissine kapılıyoruz. Paylaşılmış olan fotoğraflarda gezinmek için cihazımızı hareket ettirmemiz veya parmağımızı ekranda sürüklememiz yetiyor. İnteraktif bir kullanım özelliği sunduğu için Roundme'yi kullanırken hem eğlenecek hem de ilginç bir deneyim yaşayacaksınız.

5- Nutshell Camera

Hayatımızın önemli anlarını ilginç bir formatta paylaşmamıza imkan sunan Nutshell Camera tamamen ücretsiz olarak indirilebiliyor. Nutshell Camera sayesinde üç fotoğraf çekiyor, bu fotoğraflara yazılar ekliyor ve çeşitli grafiklerle renklendirerek onları animasyon haline getiriyoruz. Animasyon oluşturmak kulağa teknik bilgi gerektiren bir konu gibi gelse de Nutshell Camera'da her şey basite indirgenmiş.

Uygulama sayesinde oluşturduğumuz animasyonları topluluk içerisinde paylaşabiliyor ve diğerlerinin paylaştığı görsellere göz atabiliyoruz. İlginç bir deneyim sunan Nutshell Camera fotoğrafçılığa eğlenceli bir bakış açısı getirmek isteyen herkes tarafından denenmeli.

iOS İçin Kişisel Güvenlik ve Acil Durum Uygulamaları

YORUMLAR