AVG Protection (Internet Security) Yükleme Rehberi

AVG Antivirüs Protection programının indirilip kurulmasından lisans kodu etkinleştirme işlemine kadar detaylı şekilde anlattık.

AVG Protection (Internet Security) Yükleme Rehberi

Yıllardır bilgisayarımızı virüslerden korumamıza yardımcı olan AVG Antivirüs Protection ve AVG Internet Security programları, sınırsız sayıda cihaz üzerinde kullanımı ve gelişmiş özellikleri ile son versiyonuyla da kullanıcıları mest ediyor.

Bu yazımda sizlere programları nasıl yükleyebileceğinizden lisansınızı nasıl aktif edebileceğinize kadar farklı ve yapmanız gereken işlemleri detaylı olarak anlatacağım. Eğer AVG Protection veya Internet Security için lisans satın aldıysanız ya da herhangi bir kampanya ile bu kodu hediye olarak kazandıysanız program içerisinde aktivasyon işlemi yapamıyorsunuz. Bu nedenle web sitesi üzerinden gerekli aktivasyonu yapmanız gerekiyor.

Birden fazla cihaz üzerinde kullanabileceğiniz AVG Antivirüs Protection programının tüm cihazlarınız üzerindeki yönetimini çok daha kolay sağlayabilmeniz adına öncelikle bir AVG hesabına ihtiyacınız var. "AVG MyAccount" olarak oluşturacağınız AVG hesabı sayesinde AVG programı ve programları ile ilgili tüm işlemleri hem çok kolay hem de pratik bir şekilde web sitesi ve program üzerinden kontrol edebiliyorsunuz. Fakat hesaptan da önce programa sahip olmalısınız. Adım adım anlatacağım AVG Antivirüs Protection Kurulum Rehberi'nin ilk adımıyla hemen başlayalım.

1. AVG Antivirüs Protection ve AVG Internet Security İndirme

Bilgisayarınızı virüslerden korumak istiyorsanız ve bu konuda güvenebileceğiniz bir antivirüs yazılımı arıyorsanız AVG Antivirüs Protection veya AVG Internet Security işinizi görecektir. Ücretsiz ve Pro versiyon olmak üzere iki farklı sürüme sahip olan yazılımın ücretsiz versiyonu standart bilgisayar kullanıcıları için oldukça yeterli. Fakat bilgisayarlarınız ya da mobil cihazlarınız üzerinde çok daha fazla işlem yapıyor ve çok fzla kullanıyorsanız ücretli olan Pro versiyonu satın alarak yararlanmanızı tavsiye ediyoruz.

AVG Antivirüs Protection ve AVG Internet Security programlarını alttaki indirme bağlantısını kullanarak ücretsiz olarak hemen indirebilirsiniz.

2. AVG Hesap Oluşturma (AVG MyAccount)

Programı indirip bilgisayarınıza kurduktan sonra AVG hesabı açabilmek için buraya tıklayarak AVG'nin web sitesine gitmeniz gerekiyor.

Sayfaya giriş yaptığınızda yukarıdaki görselde de gördüğünüz üzere sağ üstte yer alan "AVG MyAccount Oturumu Aç" yazısına tıklamalısınız. Bu sayfa sizi hesap girişi ya da hesap açma ekranına götürüyor.

Üstteki gördüğünüz bağlantıya da tıkladıktan sonra sizden hesabınız için kullanacağınız e-posta adresi ve şifre istenecektir. Burada şifreye dikkat etmeniz gerekiyor. Şifrenizin içerisinde en az bir büyük harf ve bir küçük harf ile birlikte rakam da olması gerekiyor.

Yukarıdaki görseldeki şekilde tüm bilgileri girip alttaki yeşil renkli "Hesabı Oluştur" tuşuna tıklayarak hesap oluşturma işlemini tamamlayabilirsiniz. Bu tuşa tıkladıktan sonra hesabınızı aktifleştirmebilmeniz için sizden e-posta onayı isteniyor. Girdiğiniz e-posra adresinizin gelen kutusuna giderek AVG'den gelen hesap onaylama e-posta'sına girip gerekli bağlantıya tıklamanız sonucunda hesabınız hazır olacak. Artık giriş yapabilirsiniz. Bağlantıya tıkladıktan sonra karşınıza direk giriş ekranı gelecektir. Burada şifrenizi girip hesabınıza giriş yapabilirsiniz. Hesabınıza giriş yaptıktan sonra son aşamaya geçiyoruz yani AVG lisans kodu aktivasyonu.

3. AVG Protection veya Internet Security Lisans Kodu Etkinleştirme

Yukarıdaki ilk 2 adımı tamamladıysanız artık elinizde bulunan AVG Antivirüs Protection lisansını aktif etmeye hazırsınız demektir. Ürünlerinin aktivasyonunu farklı bir bağlantı üzerinden aktifleştiren AVG'nin ilgili sayfasına gitmek için buraya veya buraya tıklayın. Eğer bir önceki adımda oluşturduğunuz AVG MyAccount hesabınıza giriş yaptıysanız az önce verdiğim bağlantıya tıklayarak girdiğiniz sayfada karşınıza alttaki görüntüde olan ekran gelecektir.

Göreceğiniz üzere sahip olduğunuz lisans kodunu gitmiş olduğunuz sayfada benzersiz kodunuz boşluğuna girmeniz gerekiyor. Daha önceden AVG MyAccount hesabınıza giriş yaptığınız için yönlendiğiniz bu sayfanın altında da göreceğiniz üzere giriş yapılı olarak görünüyorsunuz. Bunun anlamı girdiğiniz lisans kodunun bu hesaba tanımlanacak olması. Bu sayfa üzerinde kodu girip hesap bilgilerinizi kontrol ettikten sonra en altta yer alan yeşil renkli "Şimdi Etkinleştir" tuşuna basmanız. Bu tuşa bastıktan sonra artık AVG lisans kodu etkinleştirme işlemini tamamlıyorsunuz ve AVG Antivirüs Protection lisansınız hesabınızla birlikte tüm cihazlarınıza üzerinde kullanıma açık oluyor.

Artık lisanslı AVG ürününüzü güle güle kullanabilirsiniz. AVG antivirüs programları ya da AVG hesabı ile ilgili sorularınızı alttaki yorum bölümünden bizlere iletebilirsiniz.

YORUMLAR