Apple'ın Seçtiği 2016'nın En İyi 10 Mobil Uygulaması

2017’ye girmemize çok az bir zaman kala Apple, bu senenin en iyi mobil uygulama ve oyunları listesini çıkardı. 2016’nın en çok ilgi gören, App Store popüler listesinde üst sıralarda kendilerine yer bulan iPhone uygulamalarını merak ediyorsanız blog yazım

Apple'ın Seçtiği 2016'nın En İyi 10 Mobil Uygulaması

2017’ye girmemize çok az bir zaman kala Apple, bu senenin en iyi mobil uygulama ve oyunları listesini çıkardı. 2016’nın en çok ilgi gören, App Store popüler listesinde üst sıralarda kendilerine yer bulan iPhone uygulamalarını merak ediyorsanız blog yazımıza bakmanızı tavsiye ederiz.

Gelenek bozulmadı ve her sene Aralık ayının ilk haftasında en iyi mobil uygulama ve oyunlar listesi paylaşıldı. Gerek Android gerekse de iOS platformunda 2016’nın en iyilerinin genellikle ücretsizlerden oluşturulduğu göze çarpıyor. Uygulama tarafında Prisma, MSQRD gibi kullanıcıların yorum yağmuruna tuttuğu, dünya genelinde kısa sürede zirveye oynayan isimler var. Oyun tarafında ise futbol, strateji, yarış, bulmaca gibi farklı türde yapımları bir arada görüyoruz. Şimdi gelin Apple’ın milyarlarca uygulamanın bulunduğu App Store’dan özenle ayıklayıp hazırladığı “Yılın en iyi 10 uygulaması” listesine bakalım.

Apple'a Göre 2016'nın En İyi 10 Uygulaması:

Prisma

Apple’a göre 2016’nın en iyi uygulaması Prisma. Fotoğraf ve videoları tek dokunuşla sanat eserlerine dönüştüren uygulama, kısa sürede o kadar ilgi gördü ki fazla geçmeden alternatiflerini mağazada görmeye başladık. Hatta sosyal medya devi olarak gösterilen Facebook’un bile ilgisini çekti. Tabii ki biz de Tamindir ekibi olarak uygulamayı test ettik. Eğlenceli videomuza aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Prisma Logosu Fotoğraftan Nasıl Kaldırılır?
Tamindir TV

Prisma Logosu Fotoğraftan Nasıl Kaldırılır?

Popüler fotoğraf efekt uygulaması Prisma'nın iOS sürümünden sonra Android sürümü de indirilmeye sunuldu. Uygulamayı Google Play'de bulamıyorsanız aşağıdaki bağlantıdan indirebilirsiniz.

MSQRD

Bu senenin ikinci en iyi uygulaması MSQRD seçildi ki kullanıcıların gerçek zamanlı olarak yüzlerini değiştirmelerine izin veren uygulama özellikle iOS platformunda uzun bir süre zirvede kaldı. Komik ve yüze tam oturan gerçekçi filtreleri ve farklı kategorilere ayrılan filtre çeşitliliğiyle benzerlerinden ayrılan MSQRD, ücretsiz.

Penguen

Listenin üçüncü sırasında okuyucularını gülme krizine sokan meşhur karikatür dergisi Penguen var. En komik karikatürler, çizgi öyküler, yazılar içeren mizah platformunda sunulan tüm içerikler ücretsiz. Yoğun çalışma temposunda gündemden biraz uzaklaşıp gülmek isteyenler için eşsiz bir uygulama Penguen. ”Gülmeyi unuttuk artık” diyenlerdenseniz okumanızı tavsiye ederim.

Milli Parklar

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından ücretsiz olarak sunulan Milli Parklar uygulamasının 2016’nın en iyileri arası girmesine çok şaşırmadık. Doğa severlerin keyifle kullanacağı uygulamada milli parklar, tabiat parkı vb. sahaları ziyaret etmek mümkün. Yüksek kalitede fotoğraflar, etkinlikler, haberlerle zengin bir içerik sunan uygulamada kullanıcılar da içeriğe katkıda bulunabiliyor.

Hyper

Apple’ın 2016 en iyi 10 uygulama listesindeki 5. İsim olan Hyper, saat başı kısa ancak etkileyici videoların yayınlandığı ücretsiz bir platform. Özellikle yurt dışında yayın yapan popüler mecraların hazırladığı 10 dakika altı videoların gösterildiği uygulamanın dikkat çeken özelliği tüketilen içeriğe göre video önerilerinin oluşturulmasının yanında gesture desteği sunması.

Fit365

En iyi uygulamalar listesinde sağlık ve fitness kategorisine giren bir isim olmasaydı şaşırırdık doğrusu. Apple’a göre bu senenin en iyi sağlık uygulaması Fit365. Sağlıklı kilo vermek isteyen ancak spor salonuna gidecek vakit bulamayan kişiler için eksiksiz bir içerik sunuyor. Kişiye özel beslenme programından aktivite kaydına bir sağlık uygulamasında aranan her şey mevcut. Üstelik tamamen ücretsiz ve Türkçe.

Folioscope

iPhone ve iPad’de çizim yapmayı sevenlerin hoşuna gideceğini düşündüğümüz Folioscope, Apple’ın en iyiler listesine girmeyi başarmış. Basit ancak etkili araçlarla animasyon oluşturmaya izin veren uygulama bu işe yeni başlayanlar için en iyi seçenekler arasında. Ücretsiz olduğundan animasyon hazırlamaya merakınız varsa deneyin deriz.

Adobe Photoshop Sketch

Listenin sonlarına doğru yaklaştığımızda çizimle profesyonel olarak uğraşan kişilerin birinci tercihi Adobe ile karşılaşıyoruz. Firmanın eskiz ve boyama uygulaması Adobe Photoshop Sketch, hem iPhone hem de iPad ile uyumlu ve ücretsiz indirilip kullanılabiliyor. Birçok çizim aracı içeren uygulamada oluşturulan çalışmayı tüm katmanlarıyla kaliteli olarak Adobe Photoshop CC veya Adobe Illustrator CC’ye gönderilebiliyor.

Nabız

Çalışırken gündemi de kaçırmak istemeyenler için en iyi Türkçe haber uygulaması Nabız, 2016’nın en iyi uygulamaları arasına girmeyi başarıyor. Bu başarıyı 600’ün üzerinde Türkçe haber kaynağı sunmasına, kişiselleştirilebilir haber akışı sunmasına ve ücretsiz olmasına bağlamak yanlış olmayacaktır.

Alman Usulü

2016’nın en iyi 10 uygulaması listesinde son isim olan Alman Usulü, grup harcamalarını takip etmek adına kullanılabilecek en başarılı uygulama. Kimin kime ne kadar borcu olduğunu anında görebiliyor, yapılması gereken ödemeleri grupla hızlıca paylaşabiliyorsunuz. Grup olarak bir yerlere gidildiğinde borç - alacak çıkarımını en kolay yapabileceğiniz uygulama. Unutmadan, Türkçe ve ücretsiz.

YORUMLAR