Apple Watch'un Rakipleri Kim? İşte En Detaylı Karşılaştırma

Giyilebilir teknoloji pazarının hareketleneceği bir dönem başlıyor olabilir. İşte Apple Watch'un rakipleri.

Apple Watch'un Rakipleri Kim? İşte En Detaylı Karşılaştırma

MWC 2015’te kendisini göstermeyen Apple Watch 24 Nisan’da pazara açılıyor. Fiyat listesi ve ürün gamı oldukça farklı olan Apple Watch her kesime hitap etmeye çalışacak. İlk olarak 2014 ayında piyasaya çıkması beklenen Apple Watch rakipleri için hazır mı? 

MWC 2015’te olağan üstü başarılı tasarımlarıyla pek çok giyilebilir teknoloji boy gösterdi. Bu ürünlerin hepsi bugünden itibaren Apple Watch’un resmi rakipleri. Giyilebilir teknoloji pazarının belki biraz hareketleneceği bir döneme giriyor olabiliriz. Apple Watch’un rakiplerini önce bir tanıyalım.

LG Watch R

Son derece saygı duyulacak bir tasarım ve en uzun batarya ömrüyle LG Watch R, giyilebilir Android cihazlar listesinde en üst sırada duruyor. Ekranının mükemmel yuvarlaklığı Motorola ile aynı boyutlara sahip. LG Watch R bir süredir en çok tavsiye edilenler listesinde yer alıyor ve elbette Apple Watch’un piyasada en büyük rakiplerinden biri.

Motorola Moto 360

Motorola Moto 360 son derece geleneksel saat çizgileriyle hoş ve karizmatik görünüyor. İlk çıktığından bu yana tercih edilen giyilebilir ürünlerden biri oldu. Geçen sene en iyi giyilebilir Android cihaz olarak gösteriliyordu. İnceliği, sadeliği ve Android işletim sisteminin getirdiği uygulamalarla Apple Watch için pazarda rakiplerden biri olarak gösterilebilir. 

Pebble

Pebble’ın e-kağıttan yapılmış olan ekranı elbette bataryası için son derece uzun ömür sağlayan bir unsur. Ancak kağıt ekranın LCD rakiplere karşı tercih edilme şansı da çok yüksek değil. Pebble çok şık görünse de kullanıcıların daha parlak ve daha renkli seçenekleri tercih etmesi muhtemel. Bu yüzden Apple Watch için rakip olduğunu söyleyemeyiz.


Karşılaştırma Tablosu

PAZAR RAKİP POTANSİYELLERİ

Samsung Gear Live


Samsung Gear Live renkli ve cıvıl cıvıl bir saat. Samsung iki seneyi geçkindir giyilebilir Android cihazlar pazarının müdavimi. O yüzden pazara aşina. Tüketiciyi tanıyor, onlara yönelik ürünleri tespit edip pazara sunabiliyor. Apple Watch için elbette bir rakip. Apple ve Samsung rakip olmaz mı hiç? Android giyilebilir pazarında ise Samsung’un en büyük rakibi LG G Watch. 

Asus Zen Watch

ZenWatch son derece şık bir seçim. Stil olarak öne çıkıyor ve çok etkili bir duruş sergiliyor. Ekranının oval dikdörtgen oluşu ZenWatch’u rakip tasarımlardan bir adın öne çıkartıyor. Piyasada Motorola Moto 360, Samsung Gear Live ve LG G Watch gibi rakipleri var ve gerçekten aralarından karizma olarak sıyrılabiliyor. Ancak Android giyilebilir cihazlar arasında uygulama ya da işlev olarak bir yenilik getirdiği söylenemez. Apple Watch için rakip olma potansiyeli çok yüksek.

Sony Smart Watch

Sony neredeyse 3 senedir Smart Watch markasını piyasada sürdürüyor. Her sene geliştirdiği ve güzelleştirdiği bu cihaz sportif ve sade bir görüntüye sahip. 2014 model Android giyilebilir cihazlar arasında Sony SmartWatch 3 herkesin hemen aşık olacağı bir cihaz değil. Daha çok sportmen karakterlere hitap ediyor. Bünyesindeki GPS, adım sayar ve kalp monitörü de bu yönde bir eğilimi olduğunun işareti. NFC ve WiFi özellikleri tabi ki var ve Apple Watch Sport için az da olsa rakip olma şansı var.

Apple Watch Ürünlerinin Çıkış Tarihi ve Fiyatı Belli Oldu

Apple Watch ile Gelmesi Beklenen Oyunlar

Apple, Bugüne Kadar Üretilen En İnce MacBook'u Tanıttı

Apple Watch’un Pil Ömrü Ne Kadar Olacak?

YORUMLAR