Apple 2015'in En İyi Mobil Oyunlarını Seçti, İşte O Oyunlar

İşte 2015'in en iyi iOS oyunları

Apple 2015'in En İyi Mobil Oyunlarını Seçti, İşte O Oyunlar

Kısa bir süre önce Google, 2015'in en iyi Android oyunlarını seçmiş ve mobil oyun severlerin beğenisine sunmuştu. Aradan kısa bir süre geçmesinin ardından Apple da App Store üzerinden iOS işletim sistemini kullanan iPhone telefonlarınıza ve iPad tabletlerinize indirebileceğiniz 2015'in en iyi mobil oyunlarını seçerek listeledi. Apple'ın seçtiği 2015'in en iyi iOS oyunları listesine göz attığımızda birkaç sürpriz oyun haricinde çoğu oyunun beklentileri karşıladığını söyleyebiliriz. Apple farklı türde oyunlara da yer vermeye özen göstermiş. Listede ücretsiz olarak indirip oynayabileceğiniz oyunların yanısıra ücretli oyunlar da bulunmakta. Dilerseniz bu oyunlara kısaca göz atalım:

Lara Croft GO

Apple'ın hazırladığı 2015'in en iyi iOS oyunları listesinin başını Lara Croft GO çekiyor. Bilgisayarlarımızda ve oyun konsollarımızda oynadığımız Tomb Raider serisinin yıldızı Lara Croft'un baş rolde olduğu bu oyunda antik harabelere, tapınaklara ve egzotik mekanlara yolculuk ederek kayıp medeniyetleri keşfetmeye çalışıyoruz. Sıra tabanlı bir oynanışa sahip olan Lara Croft GO'da bölümleri geçebilmek için taktiksel bir şekilde düşünerek bulmacaları çözmemiz gerekiyor.

Lara Croft GO kendine has bir görsel tarza sahip. Genel olarak göze hoş görünen oyunda yaratıcı bölüm tasarımları ve uzun süren bir eğlence oyun severleri bekliyor. Oyunu 12.99 TL karşılığında satın alabilmektesiniz:

Fallout Shelter

Skyrim ve Fallout 4 gibi popüler video oyunlarıyla tanıdğımız Bethesda'nın ilk mobil oyun deneyimi olan Fallout Shelter bir hayli büyük bir başarı yakaladı. Google tarafından da yılın en iyi mobil oyunları arasında seçilen Fallout Shelter'da oyuncular nükleer bir savaş sonrası harabeye dönen bir dünyaya konuk oluyorular ve dışarıdaki tehlikelere ve radyoaktif serpintiye karşı korunabilecekleri Vault adlı sığınaklarını inşa ederek geliştiriyorlar. Sığınağımız geliştikçe daha çok insanı sığınağımızda ağırlayabiliyoruz.

Fallout Shelter sürprizlerle dolu bir oynanışa, güzel grafiklere sahip ve ücretsiz olarak indirilebiliyor. Yalnız oyunun bolca zaman istediğini belirtmekte fayda var. Fallout Shelter iOS versiyonunu bu bağlantıyı kullanarak indirebilirsiniz:

Mr Jump

Mr Jump'ın listemizdeki sürpriz oyunlardan biri olduğunu söyleyebiliriz. Basit bir beceri oyunu olan Mr Jump, size saç baş yoldurtan Flappy Bird benzeri oyunların izlediği ekolü izliyor. Oyunda imkansızı başarmak için çabalıyorsunuz. Yani dikenlerin üzerinden zıplıyor, çukurlara düşmemeye çalışıyorsunuz. Oyunda yapmanız gereken tek şey zıplamak olsa da kahramanınız sürekli koşarken doğru yere iniş yapmak bir hayli güç.

Basit görünüme sahip 2 boyutlu bir platform oyunu olan Mr Jump'ı ücretsiz olarak indirebilirsiniz:

Dark Echo

Apple, Dark Echo'yu 2015'in en yaratıcı oyunu olarak nitelendiriyor. Dark Echo bu ünvanı hakedecek ilginç bir oynanış yapısına sahip. Oyunda karanlıkta yolunu bulmaya çalışan bir kahramanı yönetiyoruz. Etrafımızı göremediğimiz için tek yol bulma aracımız ise ayak seslerimiz. Ayağımızı yere vurduğumuzda çıkan sesin duvalara çarparak oluşturduğu izleri takip ediyoruz ve böylece bölüm çıkışına doğru ilerliyoruz. Fakat oyunda bizi farklı tehlikeler, bizi avlamaya çalışan canavarlar da ekliyor. Bu nedenle bir yandan bu tehlikelerden kaçmamız, diğer yandan doğru yolu bularak ilerlememiz gerekiyor.

Dark Echo'yu kulaklarınızı takarak oynamanızı tavsiye ediyoruz. Oyun şu an 5.29 TL'lik bir satış fiyatına sahip:

Warhammer 40,000: Freeblade

Oldukça kısa bir süre önce çıkan Warhammer 40,000: Freeblade'in bu listede yer almasının sebebi Apple'ın yeni tanıttığı 3D Touch özelliğini destekleyen en başarılı iOS oyunlarından biri olması. Apple, Warhammer 40,000: Freeblade'i iPhone 6S için en iyi oyun olarak tanımlıyor. Warhammer 40,000: Freeblade'de dev bir savaş robotunu yöneterek düşmanlarımızla savaşıyor ve 40 bölüm boyunca ilerleyen hikayeyi tamamlamaya çalışıyoruz. Oyunun yeni teknolojileri desteklemesinin yanısıra üst düzey grafik kalitesi de oyunu tercih etmeniz için geçerli bir sebep.

Bolca patlamaların ve yoğun aksiyonun yer aldığı bir savaş oyunu olan Warhammer 40,000: Freeblade ücretsiz olarak indirilebilmekte:

Hearthstone: Heroes of Warcraft

Hearthstone aslında çok yeni bir oyun değil; 2014 yılında çıkan bu oyun ilk olarak bilgisayarlar için yayınlanmıştı, sonrasında ise iOS ve Android tabletler için çıkış yaptı. Bu sene içinde de Hearthstone'un akıllı telefonlarda oynanabilen versiyonu yayınlandı. Bu nedenle Apple'ın bu listede Hearthstone'a yer vermesinin haklı bir nedeni olabilir.

Blizzard'ın online kart oyunu Hearthstone, Warcraft evrenindeki kahramanları temsil eden kartları kullanarak kendi destemizi oluşturmanıza ve diğer oyuncularla destelerinizi yarıştırmanıza imkan tanıyor. Oyun dünya üzerinde en yaygın olarak oynanan online kart oyunları arasında. Hearthstone'u ücretsiz olarak indirmek için bu bağlantıyı kullanabilirsiniz:

Vainglory

Mobil cihazların en başarılı MOBA oyunu olarak nitelendirilebilecek Vainglory'nin bu listede olmasının oldukça doğal bir sonuç olduğunuzu söyleyebiliriz. Oyunun sunduğu yüksek kalite oyuna her anlama yansıyor. Hem oyunun grafikleri üst düzey bir görsel tecrübe yaşatıyoruz hem de kolay kontroller ve pürüzsüz oynanış sadece oyuna odaklanmanızı mümkün kılıyor.

Vainglory'de 20 dakkayı geçmeyen hızlı karşılaşmalarda rakip takımın merkezindeki kristali yok etmek için mücadele ediyorsunuz. Oyunda farklı kahramanları seçebiliyoruz ve her kahraman kendine has özel yeteneklere ve oyun stiline sahip.

Mobil cihazların League of Legends'ı olan Vainglory ücretsiz olarak indirilip oynanabilmekte:

Dungeon Boss

Dungeon Boss da Apple'ın hazırladığı 2015'in en iyi iOS oyunları listesinin sürpriz isimlerinden biri. Sıra tabanlı bir rol yapma oyunu olan Dungeon Boss'ta oyuncular farklı kahramanları keşfederek takımlarına dahil edebiliyorlar ve karanlık zindanlara inerek düşmanlarıyla ve kuvvetli bölüm sonu canavarlarıyla savaşabiliyorlar. Oyunda lego tarzına benzeyen bir graifk yapısı mevcut. Kahramanlarımız tıpkı köşeli lego kahramanları gibi görünüyorlar.

Dungeon Boss'taki savaş sistemi sıra tabanlı olarak ilerliyor. Rakibinize hamle yaptıktan sonra düşmanınızın size saldırmasını bekliyorsunuz. Rakibinizin saldırı şekline göre taktiklerinizi belirleyerek düşmanınızı yok etmeniz gerekiyor.

Ücretsiz bir oyun lan Dungeon Boss'u bu bağlantıyı kullanarak indirebilirsiniz:

Puzzle Craft 2

Puzzle Craft 2 rol yapma oyunu elementleriyle zenginleştirilmiş bir bulmaca oyunu olarak tanımlanabilir. Oyuna ıssız bir adada karaya vurmuş olarak başlıyoruz ve kendi yerleşim yerimizi inşa ediyoruz. Bu iş için kaynak toplamamız gerekiyor. Bu kaynakları da karşımıza çıkan bulmacaları çözerek elde ediyoruz. Oyunda görevleri tamamladıkça seviye atlayabilmekte ve yeni bulmacaların kilidini açabilmekteyiz.

Puzzle Craft 2 içerisinde çok sayıda mini oyun yer alıyor. Eğer bulmaca oyunlarını seviyorsanız Puzzle Craft 2'yi oynamaktan keyif alabilirsiniz. Oyunu ücretsiz olarak indirebilmeniz mümkün: 

PAC-MAN 256

Video oyunları tarihinin dedelerinden Pac Man uzun bir aradan sonra yeni ve heyecan dolu oyunuyla karşımıza çıktı. PAC-MAN 256'da bir kodlama hatası sürekli bizi kovalayıp yutmaya çalışırken zorlu labirentli aşmaya çalışıyoruz. Kahramanımız Pac Man bir yandan da ezeli düşmanları hayaletlerle mücadele ediyor. PAC-MAN 256'nın hızlı ve heyecanlı oynanışı oyunu bir kere oynadıktan sonra elinizden bırakamamanıza neden oluyor. 

PAC-MAN 256 ücretsiz olarak indirilebilmekte:

Apple'ın Seçtiği 2015'in En İyi iPhone Uygulamaları

iPhone ve iPad'inizi İsviçre Çakısına Dönüştürecek 7 Sıradışı iOS Uygulaması

iPad Pro'nun Suyunu Çıkarmanızı Sağlayacak 15 Uygulama ve Oyun

YORUMLAR