Animasyonlu Videolar Hazırlayabileceğiniz 10 Başarılı Araç

Çeşitli işleriniz için etkili videolar hazırlamak istiyorsanız, bu listemizde animasyonlu videolar hazırlayabileceğiniz 10 başarılı aracı listeledik.

Animasyonlu Videolar Hazırlayabileceğiniz 10 Başarılı Araç

YouTube’da kanal açmayı düşünüyorsanız veya mevcut bir kanalınız varsa, videolarınızın giriş bölümüne animasyonlu videolar hazırlamak isteyebilirsiniz. Bu tarz videolar oluşturmak, Adobe Premiere veya iMovie gibi geleneksel video düzenleyicilerini kullananlar için daha kolay olacaktır. Ancak bu düzenleyiciler gelişmiş ve karmaşık olduğundan, öğrenmeniz biraz zaman alacaktır. Bunun yerine daha basit bir arayüzle sürükle-bırak yöntemiyle videolar oluşturmak istiyorsanız, bu makalemizde animasyonlu videolar hazırlayabileceğiniz 10 başarılı araç listesini hazırladık. Mutlaka göz atmalısınız.

1. Powtoon

İzleyicilerinizin ilgisini çekmeye yardımcı olacak büyüleyici videolar üreten Powtoon, iyi videolar oluşturmak için profesyonel olmanızı beklemeyen sezgisel bir arayüze sahip. Sürükle ve bırak yöntemiyle bir saatten daha kısa bir sürede profesyonel bir video oluşturabileceğiniz araç, çeşitli istatistikler vermek istediğiniz videolarınız için çizelgeler ve grafikler de kullanmanızı sağlıyor. Videolarınızı HD kalitesinde indirmenize izin veren Powtoon, ayrıca PDF veya PPT formatına da aktarabilmenizde yardımcı oluyor.

Çalışmalarınızda arka plan müziği olarak kullanabileceğiniz sınırsız telif hakkına sahip ücretsiz müzikler de sunan araçta, herhangi bir ücret ödemeden ticari amaçlı videolar oluşturabilirsiniz.

Fiyat: Temel özellikler için Ücretsiz, profesyonel özellikler için ayda 19-59 dolar

2. Animaker

El işi, enformasyon, tipografi, 2D ve 2.5D olmak üzere çeşitli stillerde videolar oluşturmanıza olanak tanıyan Animaker, videolarınızı daha kolay oluşturmanız için sürükle-bırak özelliği de sunuyor. Full HD, HD ve SD gibi farklı kalite modlarında 30 dakikaya kadar videolar oluşturmayı de destekleyen araçta, videolara grafikler, haritalar, istatistikler ve infografik ögeler ekleyebiliyorsunuz.

Bunların dışında özel yazı tipleri, Premium şablonlar, metin efektleri ve bol miktarda ses efekti de sunan Animaker’da, bilgisayarınızda bulunan görüntü ve sesleri de kullanabilirsiniz.

Fiyat: Temel özellikler için Ücretsiz, profesyonel özellikler için ayda 12-49 dolar

3. Biteable

En basit animasyonlu video oluşturma aracı olarak nitelendirebileceğimiz Biteable, videonuzu sürükle-bırak yöntemiyle metin, fotoğraf, renk ve seslerle oluşturmanızı sağlıyor. Ayrıca animasyon, canlı aksiyon ve fotoğraf gibi çok sayıda stilde sahneler de sunan ve hazır şablonları da kullanabileceğiniz araçta videolarınızı hazırladıktan sonra YouTube, Facebook ve Twitter’da paylaşabildiğiniz gibi web sitenize de yerleştirebilirsiniz.

Fiyat: Temel özellikler için Ücretsiz, profesyonel özellikler için yılda 99 dolar

4. wideo

Sürükle-bırak yöntemiyle animasyonlu videolar oluşturabileceğiniz bir başka araç olan Wideo, kolay özelleştirme seçenekleri sayesinde metin ekleme, renkleri değiştirme, logo düzenleme gibi işlemleri kolayca yapabilmenizi sağlıyor. Birkaç dakika içinde animasyonlu bir video oluşturmak için hazır şablonlar da sunan araçta, videolara arka plan müziği ve geçiş efektleri de ekleyebilirsiniz.

Süre sınırlaması olmadan videolar oluşturmayı ve arka planlar için eksiksiz bir görsel kitaplık da sunan araçta, videolarınızı depolamak ve yönetmek için bir bulut depolama alanı ve videoyu slayt gösterisi sunumu olarak göstermek için kullanışlı bir özellik de bulunuyor.

Fiyat: Ayda 59-199 dolar

5. GoAnimate

Bir karakter eklemek, arka planı değiştirmek veya videonuzda bir sahne başlatmak için güçlü sürükle-bırak araçları sunan GoAnimate, bir ses parçasını seçtikten sonra otomatik dudak senkronizasyon özelliğini de otomatik olarak devreye sokuyor. Kendi animasyon karakterinizi de oluşturabileceğiniz GoAnimate aracında, markanızın logosunu ve bilgisayarınızdaki ses dosyaları, resimler ve videolar gibi ek kaynakları da kullanabilirsiniz.

Fiyat: Ayda 39-159 dolar

6. Animatron

Hikayenizi yüzlerce hareketli karakter, sahne arka planı ve onlarca arka plan ile anlatmanıza izin veren Animatron, kitlenizin dikkatini çekme ve web sitenizin dönüşüm oranını yükseltme konularına odaklanıyor. Videolarınızı daha fazla özelleştirmek için görüntüler, ses dosyaları ve hatta yazı tiplerini de yükleyebileceğiniz ve kendi grafiklerinizi yaratıp canlandırabileceğiniz araç, telif ücreti olmayan ses, video, fotoğraf, animasyonlu nesneler ve karakter kütüphanelerine de sahip durumda.

Oluşturacağınız videoları GIF formatında, HTML5 ve diğer video formatlarında kaydedebilirsiniz. Bunun dışında web sitelerinize yerleştirebilir, YouTube, Facebook ve Twitter gibi sosyal medya platformlarına da yükleyebilirsiniz.

Fiyat: Temel özellikler için Ücretsiz, profesyonel özellikler için ayda 30-60 dolar

7. RawShorts

Onlarca profesyonel şekilde tasarlanmış şablonları kullanarak etkileşimli videolar oluşturabileceğiniz ve sürükle-bırak yöntemiyle özelleştirebileceğiniz bir araç olan RawShorts, diğer araçlarda olduğu gibi videolarınıza metin, ses, video ve efektler ekleyebilmenizi de sağlıyor. Aynı zamanda binlerce grafik, karakter ve daha fazlasını sunan araç, videolarınızı sosyal medya platformlarında paylaşmanıza ve MP4 formatında indirmenize de imkan tanıyor.

Fiyat: Temel özellikler için Ücretsiz, profesyonel özellikler için ayda 8-20 dolar

8. mysimpleshow

Hikaye şablonları ve açıklayıcı videolar oluşturmanız için binlerce illüstrasyonlar sunan Mysimpleshow, videonuz için mükemmel senaryolar yazmak için ipuçları da sunuyor. Otomatik olarak film şeridi oluşturan ve videonuzun hızını yapılandırarak hazır hale getirebileceğiniz araç, özel logo ve resimlerin yüklenmesini ve metin eklemeyi de destekliyor. Kendi sesinizi de kaydetmenize olanak tanıyan araçta, tamamlanan videonuzu MP4 formatında indirebilirsiniz.

Fiyat: Temel özellikler için Ücretsiz, profesyonel özellikler için ayda 5.99-499 dolar

9. VideoScribe

Videolarınıza medya ekleme, animasyon seçeneklerini ayarlama, ses kaydetme veya bir ses seçme gibi özellikler sunan VideoScribe, ses klipleri, resimler vb. dahil olmak üzere çok sayıda ücretsiz medya içeriği de sunuyor.

Ayrıca, videonuzun boyutunu ve çözünürlüğünü seçme, videodan logo kaldırma gibi seçenekler de sunan araçta videolar HD kalitesinde üretiliyor ve diğer araçların aksine MOV, WMV ve AVI formatlarında da indirilebiliyor. Son olarak, videolarınızı kendi bulut depolama hesabınıza kaydetme ve çok sayıda sosyal medya platformuna da yükleyebiliyorsunuz.

Fiyat: Ayda 29 dolar

10. Moovly Studio

Videolarınızı oluşturmak için önceden hazırlanmış animasyonlu ve düzenlenebilir medyalar sunan gelişmiş bir video düzenleyicisi olan Moovly Studio, size 500bin’den fazla medya dosyasına erişim imkanı sunuyor. Açıklayıcı videolar oluşturmak için sürükle-bırak yöntemiyle çalışan en güçlü video aracı diyebileceğim Moovly Studio, süre sınırı olmadan HD kalitesinde videolar oluşturabilmenizi sağlıyor. Ayrıca, filigranı kaldırma ve özel medyaları içe aktarma özellikleri de Moovly Studio’da mevcut.

Fiyat: Ayda 5 dolar

Çeşitli işleriniz için animasyonlu videolar oluşturabileceğiniz en başarılı 10 aracı sizler için tanıttık. Bazıları profesyonel özellikler için cep yakan fiyatlara sahip olsa da izleyicilerinizin dikkatini çekmeyi başaracak türden çalışmalar yapabilirsiniz. Peki sizin tercihiniz hangisi? Bizlerle yorum bölümünden paylaşmayı unutmayın!

Video Birleştirmek ve Bölmek İçin Kullanabileceğiniz En İyi 5 Ücretsiz Program

En İyi Video İndirme Programları

YORUMLAR