Android'iniz için Doğru Şarj Cihazını Kullandığınıza Emin Misiniz?

Şarj aletlerinizin ve USB kablolarınızın güç çıkışını ve ne kadar sağlıklı şarj sunduğunu test ederek, Android'iniz için doğru şarj aletini bulabilirsiniz.

Android'iniz için Doğru Şarj Cihazını Kullandığınıza Emin Misiniz?

Android işletim sistemli cihazlarınızı şarj ederken, standart şarj kablosu ya da USB kabloları arasında değişen şarj sürelerini ölçümleyerek, doğru kabloyu bulmanız mümkün.

Android cihazlarda farklı kablolar ve şarj aletlerinin miliamper değerleri farklı olduğundan, şarj süreleri de önemli miktarda değişkenlik gösterebiliyor. Bazı şarj aletleri ve USB kabloları cihazı çok uzun sürede şarj ederken, bazıları ise çok kısa sürede şarj edebiliyor. Son dönemde çok önemli bir yere sahip olan şarj süresini, olabildiğince kısaltmak istiyorsanız Ampere adlı uygulamayı kullanabilirsiniz.

Ampere uygulaması, şarj cihazınızın güç çıkışını ve ne kadar sağlıklı bir şarj sunduğunu sizlere sunan başarılı bir uygulama. Uygulamanın kullanımı da oldukça basit.

Uygulamayı yükledikten sonra başlatıyorsunuz ve yukarıdaki resimde gördüğünüz gibi ölçümleme işlemi başlıyor. Cihazınız şarjda değilken yapılan ölçüm işlemi, cihazınızın deşarj değerini ölçüyor.

Şarj cihazınızı taktıktan sonra başlayan ölçüm işlemi ise asıl merak ettiğimiz değerleri ölçüyor. Minimum ve maksimum mA değerlerini de bu ekrandan takip edebiliyorsunuz.

Şimdi bu sonuçlara göre, doğru şarj cihazını kullanıp kullanmadığımızı nerden anlayacağız? Diyorsanız hemen onu da özetleyelim. Şarj aletinizde herhangi bir sorun varsa ya da uyumsuz ise ölçülen değer 100 mA değerinin altında olacaktır. Cihazınız hiç şarj olmuyorsa, bu değeri eksilerde görebilmeniz de mümkün. Denediğiniz şarj aletleri ve kablolar 200 mA, 500 mA ya da 1100 mAh gibi değerler gösteriyorsa, herhangi bir uyumluluk sorununuz yoktur diyebiliriz.

Android için Yolculuk Paylaşımı Uygulamaları

Android Cihazlarınızda Silinen ve Kaybolan Dosyalarınızı iSkysoft Android Data Recovery ile Geri Getirin

YORUMLAR