Android Wi-Fi Sorunu Nasıl Çözülür?

Android telefonlarda ve tabletlerde bazen Wi-Fi sorunu meydana gelebiliyor. Peki, kablosuz internet bağlantısında yaşanılan problem nasıl çözülür?

Android cihazlarda zaman zaman Wi-Fi sorunu yaşanabiliyor. Bu da internet bağlantısı gerektiren uygulama ve oyunlarda problem yaşanmasına yol açıyor. Dolayısıyla genel kullanım deneyimi önemli ölçüde olumsuz yönde etkileniyor.

Kimi zaman bir WiFi ağını Android cihazımız hiç göremeyebiliyor, bazen bu ağa bağlansak bile veri transferi gerçekleştirmediğinden ötürü internette gezinti yapamıyoruz. İşte bu tür Android WiFi problemi örnekleri nedeniyle Android cihazımız kullanışsız hale geliyor.

Android Wi-Fi Sorunu İçin Çözüm Yolları

  • Modemi yeniden başlatın.
  • Android cihazı kapatıp tekrar açın.
  • Güç tasarrufu modunu kapatın.
  • Modem ve cihaz bağlantı sorunu
  • DNS ayarını değiştirin.
  • Virüs taraması yapın.
  • VPN yazılımını geçici olarak kapatın.
  • Cihazı güncelleyin.
  • Cihazı sıfırlayın.

Daha İyi Bir İnternet için Modeminizin Yanından Uzaklaştırmanız Gereken Eşyalar
Yaşam

Daha İyi Bir İnternet için Modeminizin Yanından Uzaklaştırmanız Gereken Eşyalar

İnternet sinyallerinin sağlıklı şekilde alınabilmesi için modemin yanına koyulan eşyalara çok dikkat etmek gerekiyor. Çünkü modemin yaymış olduğu sinyaller, etrafındaki eşyalardan etkilenir.

Modemi Yeniden Başlatın

Android cihazlarımızda en sık karşılaştığımız problemlerden biri cihazınızın bir WiFi ağına bağlanırken 'ip adresi alınıyor' döngüsüne takılıp kalması ve ağa bağlanamaması. Bu problemin Android cihazınızdan mı modeminizden mi kaynaklandığını kesin olarak bilemiyoruz.

Fakat ilk adımda modeminizi baştan başlatmanız bu probleme bazen çözüm olabiliyor. Eğer problem modeminizden kaynaklanıyorsa bu çözüm yolu işinize yarayacaktır; fakat problem Android cihazınızdan kaynaklanıyorsa farklı bir çözüme başvurmamız gerekecek.

Android Cihazı Kapatıp Tekrar Açın

Sorun yaşanılan akıllı telefonu ya da tableti kapatıp yeniden açmayı deneyin. Yeniden başlatma işlemini gerçekleştirdikten sonra problemin düzelip düzelmediğini kontrol edin. Eğer sorun devam ediyorsa bir sonraki yönteme göz atın.

İnternet Hız Testi Nasıl Yapılır?
NASIL YAPILIR

İnternet Hız Testi Nasıl Yapılır?

Bazen teknik aksaklıklar nedeniyle, bazen adil kullanım kotasına takılmaktan, bazen de internet servis sağlayıcımızın sunduğu kalitesiz hizmetten dolayı internet hızımızın gerçek durumunu merak edebiliyoruz.

Güç Tasarrufu Modunu Kapatın

Android cihazlarda sıkça karşılaşılan bir diğer WiFi problemi de Android cihazınızın internetinin sık sık kesilmesi. Bu problemlerin sebebi Android cihazınızın güç tasarrufu ayarları olabiliyor.

Kimi zaman Android cihazlar pil ömrünü uzatabilmek için WiFi bağlantısını telefon veya tabletinizin ekran kilidi aktif olduğunda kapatabiliyor. Bu ayarları şu şekilde değiştirebilirsiniz:.

  • İlk olarak Android cihazınızın Ayarlar bölümüne gidin. Ayarlar bölümü içerisinden Kablosuz ve Ağlar bölümünü bulun ve 'Kablosuz' başlığının üzerine dokunun.
  • Açılan pencerede sağ alt köşedeki menü tuşuna dokunarak menüyü açın ve seçenekler arasından 'Gelişmiş' seçeneğini seçin.
  • Gelişmiş ayarlar açıldığında burada 'Uykudayken Kablosuz'u açık tut' ayarının Her zaman şeklinde ayarlı olduğundan emin olun. Ayrıca 'Kötü bağlantılardan kaçın' seçeneğinin yanındaki onay işaretini kaldırırsanız Android cihazınızın sinyal gücünün düşük olduğu durumlarda bağlantıyı kesmesini engelleyebilirsiniz.

İnternetiniz Boşa Gitmesin: Mobil Veriyi Tasarruflu Kullanmanın Yolları
MOBİL

İnternetiniz Boşa Gitmesin: Mobil Veriyi Tasarruflu Kullanmanın Yolları

Mobil veriyi tasarruflu kullanma yolları sayesinde mobil internet tüketiminin azalmasını sağlayabilir ve böylece internetin daha kısa sürede sona ermesini önleyebilirsiniz.

Modem ve Cihaz Bağlantı Sorunu

Eğer Android cihazınızda WiFi ağına bağlanabiliyorsanız; fakat internette gezinemiyorsanız bu durum modeminiz ve Android cihazınız arasındaki ayar uyumsuzluklarından kaynaklanıyor olabilir. Kimi zaman Android cihazınız WiFi ağınıza bağlanırken modeminizin desteklediği aralıkta yer alan bir IP numarası seçmeyebiliyor.

Android cihazlar varsayılan ayarlarında dinamik IP yapılandırmasına sahipler; yani WiFi ağına bağlanırken otomatik olarak bir IP adresi atıyorlar. Bu adres her bağlanışınızda farklı olabiliyor. Bu yapıdan kaynaklanan problemleri çözmek için kendiniz bir IP numarası belirleyebiliyorsunuz ve böylece statik bir IP kullanarak modeminize bağlanabiliyorsunuz.

Modeminizin desteklediği IP aralığını modem ayarlarınızdan görüntüleyebilmeniz mümkün. Android cihazınızdaki IP numarasını değiştirmek için yine az önce anlattığımız gibi Ayarlar bölümünün altından Kablosuz ve Ağlar menüsüne gidin. Bu sayfada yapmamız gereken bağlı olduğumuz WiFi ağının adı üzerinde parmağımızı basılı tutmak.

Karşınıza çıkan kutudan "Ağı Değiştir" seçeneğini seçin. Bu seçeneği seçtiğinizde açılan pencerede 'Gelişmiş seçenekleri göster' seçeneğinin yanındaki kutucuğa onay işareti koyun. Gelişmiş ayarlar açılınca 'IP ayarları' bölümünden Statik seçeneğini seçin.

Alt taraftaki bölüme tercih edeceğiniz IP numarasını girebilirsiniz. Çoğu zaman sadece bu bölümün sonundaki numarayı değiştirmeniz bile yeterli olabiliyor.

DNS Ayarını Değiştirin

Düşük bir ihtimal de olsa Android bağlantı probleminizin DNS ayarlarınızdan kaynaklanabilme ihtimali var. Bu DNS ayarlarını da yine bu pencere üzerinden değiştirebilirsiniz. Pencereyi aşağıya doğru kaydırdığınızda bu ayarları görüntüleyebilir ve değiştirebilirsiniz.

Virüs Taraması Yapın

Bazı kötü amaçlı yazılımlar, internet bağlantısında problem yaşanmasına yol açabilir. Bu nedenden ötürü antivirüs uygulaması ile virüs taraması yapın. Böylece mobil cihaza zararlı yazılım bulaşıp bulaşmadığını öğrenebilir, eğer bulaşmışsa temizleyebilirsiniz.

VPN Yazılımını Geçici Olarak Kapatın

Kablosuz internet bağlantısında yaşanılan sorun için uygulanabilecek yöntemler arasında VPN yazılımını geçici olarak kapatmak da yer alıyor. VPN yazılımını devre dışı bıraktıktan sonra söz konusu problemin düzelip düzelmediğini kontrol edin.

Gün İçinde En Çok İnternet Yiyen Uygulamalar
YAZILIM

Gün İçinde En Çok İnternet Yiyen Uygulamalar

Ülkemizdeki pahalı internet paketleri, çoğu zaman ihtiyatlı davranmamıza neden oluyor. Eğer siz de internet paketinizi korumak için kullanımınızı kontrol altında tutmak istiyorsanız, en çok internet yiyen uygulamalar listesi ile karşınızdayız.

Cihazı Güncelleyin

  • Cihazın ayarlar menüsünü açın.
  • "Yazılım Güncellemesi" kategorisine girin.
  • Güncelleme işlemini uygulayın.

Cihazı Sıfırlayın

Rehberde yer alan yöntemleri uyguladığınız hâlde sorun devam ediyorsa akıllı telefonu ya da tableti sıfırlamayı deneyin. Ayarlar sayfası üzeirnden sıfırlama işlemini yapmadan önce cihazdaki verileri yedeklemeyi unutmayın.

Wifi Yönlendiricinizin Neden Misafir Moduna İhtiyacı Var?
İNTERNET

Wifi Yönlendiricinizin Neden Misafir Moduna İhtiyacı Var?

Wi-Fi yönlendiricisi misafir modu, yaşam alanlarındaki ağ güvenliğini teminat altına alır. Evinize misafir geldiğinde ona Wi-Fi şifresini vererek aslında ağ güvenliği riskinin ortaya çıkmasını sağlamış oluyorsunuz.

Bu rehberde Android Wi-Fi sorunu için uygulanabilecek çözüm yöntemlerini sıraladık. Eğer söz konusu problemi farklı bir yöntem ile düzelttiyseniz aşağıda yer alan yorumlar kısmından paylaşabilirsiniz.

YORUMLAR