Android ve iOS için En İyi 25 HD Oyun

Hem Android hem de iOS versiyonları olan ve en kaliteli görsellere sahip olan oyunları sizler için seçtik. Listemize göz atıp en beğendiklerinizi kesinlikle oynamanızı tavsiye ederim.

Android ve iOS için En İyi 25 HD Oyun

Günden güne gelişen mobil oyun sektörü sürekli olarak yeni ve alışılagelmişin dışında görüntü kalitesine sahip oyunlar ile karşılaşmamızı sağlıyor. Android telefon ve tabletler ile birlikte iPhone ve iPad cihazlarınız üzerinde oynayabileceğiniz HD kalitesinde grafiklere sahip olan en iyi 25 oyunu seçerek sizlere liste olarak sunmaya karar verdik. Aşağıda yer alan oyun listesindeki oyunların altlarındaki indirme tuşlarına tıklayarak oyunları indirebilirsiniz.

Söz konusu kaliteli oyunlar olunca malesef listede yer alan oyunların pek çoğu da ücretli olarak karşımıza çıkıyor. Eski tarihli olsalar bile sundukları gelişmiş özellikler, detaylar ve yüksek kaliteli grafikler sayesinde oyuncular tarafından beğenilen oyunlar, yaklaşık olarak 5 - 20 TL arasında uygulama marketlerde yer alıyor.

Mobil oyunların bu kadar iyi ve kaliteli gelmesinde ise şüphesiz mobil cihazlarında zaman içerisinde hızlı bir şekilde çok daha fazla güçlenmesi. Herkesin bilgisayar ya da oyun konsoluna sahip olmadığını düşündüğümüzde, bu tür güçlü mobil cihazlar oyun oynayabilmek için en iyi alternatif olarak öne çıkıyor.

Geçtiğimiz yıllarda çıkarılan gelişmiş ve detaylı oyunlar mobil cihazlar üzerinde ısınma ve zorlama gibi problemler ortaya çıkarıyordu fakat günümüzde artık bu durum ortadan kalktı ve firmaların amiral gemisi telefon modelleri neredeyse bilgisayarlar kadar güçlü hale geldiler.

Eğer Android ya da iOS mobil cihazlarınız üzerinde oyun oynamayı seviyorsanız ve oynadığınız oyunların grafik kalitelerine önem veriyorsanız, listemizi inceleyerek sevebileceğiniz oyunları mutlaka oynamanızı tavsiye ediyorum.

1. Dead Trigger 2

Zombileri öldürürken aynı zamanda ölmemeye çalışacağınız aksiyon dolu bir oyun. Walking Dead'e benzeyen fakat zombiler ile geçen oyunun hikayesi de oyunda ilerledikçe gelişiyor. Oyunda düzenlenen turnuvalar sayesinde tüm oyuncular gerçek ödüller kazanma fırsatı yakalıyor.

2. Need for Speed - Most Wanted

40 farklı araç arasından istediğinizi seçerek sürekli polis ve düşmanlarınızdan kaçıp kurtulmanız gereken heyecanlı ve kaliteli bir oyun. Araba yarışlarına gireceğiniz oyunda araba kazalarının efektleri ve sahneleri oldukça etkileyici.

İstediğiniz arabaları düzenleme ve modifiye etme fırsatı da sunan oyun, araba yarışı oyunları oynamaktan keyif alan Android ve iOS kullanıcıları tarafındna mutlaka oynanmalı.

3. Castle of Illusion

Disney'in başarılı oyunlarından bir tanesi olan bu oyunda şeytani cadı Mizrabel, Minnie'yi kaçırıyor ve siz de Mickey olarak Minnie'yi kurtarabilmek için tehlikeli bir maceraya çıkıyorsunuz. Tuzaklarla dolu bir kale içerisinde önünüze çıkan tüm engelleri aşarak Mickey'in sevgilisi Minnie'yi kurtarmalısınız.

4. Shadowrun Dragonfall - Director's Cut

Elflerin, trollerin ve normal insanların bir arada yaşadığı bir RPG oyunu olan Shadowrun Dragonfall'da amacınız liderlik ettiğiniz ile birlikte size verilen tüm görevleri tamamlamak. Teknolojik ve bilimsel gelişmelerin olduğu oyunun da grafikleri oldukça üst seviye.

5. Chaos Rings

Ark Arena'sına çıkarak seçeceğiniz çift ile diğer çiftlere karşı dövüşeceğiniz ve en son hayatta kalan çift olmaya çalışacağınız adrenalin dolu bir RPG. Özellikle Final Fantasy ve Valkyrie Profile gibi sıra tabalı oyunları sevenlerin beğeneceğini düşündüğüm oyunu da satın alarak oynamanızı tavsiye ederim.

6. Modern Combat 5: Blackout

Hem diğer oyuncuları hem de arkadaşlarınızı davet ederek kendi takımınızı oluşturacağınız bir takım oyunu. Takımların birbirlerine karşı svaştığı oyun, temel anlamda Counter Strike gibi. Gelişmiş grafik ve özellikler sunan oyunda kendi kategorisinde yer alan en başarılı oyunlardan bir tanesi.

7. Anomaly 2

Alien'lar tarafından ele geçirilen dünyada kalan az sayıdaki yaşayan insanlardan bir tanesi olarak, bir sonraki güne kadar yaşamaya çalışacağınız heyecanlı ve başarılı bir oyun. Sizinle birlikte diğer yaşayan insanlar ile takım olarak gerekli yemek ve diğer ihtiyaçlarınızı bulmanız gerekiyor. Fakat yemek ya da diğer ürünleri ararken Alien'lara yakalanmamalısınız.

8. Deer Hunter 2014

Adından ne tür bir oyun olduğunuz biraz da olsa açık eden fakat adından tahmin edebileceğinizden daha iyi bir oyun olan Deer Hunter, bir FPS av oyunu. Fakat gariptir ki, oyunun adı geyik avı olmasına rağmen oyunda avlayabileceğiniz 100'den fazla hayvan türü bulunuyor.

Ufak böceklerden devasal hayvanlarak adar pek çok hayvanı avlayabileceğiniz oyunu Android ve iOS cihazlarınız üzerinde keyifli bir şekilde oynayabiliyorsunuz.

9. Dead Space

Uzayın derinliklerine ineceğiniz bu EA oyununda, korku ön plana çıkıyor. Zombilerin uzayı istila ettiği bu oyunda alien virüsü kapmış olan cesetler bulabiliyorsunuz. Heyecanlı ve akıcı bir oynanışa sahip olan oyunu mutlaka oynamanızı tavsiye ederim.

10. Asphalt 8: Airborne

Çok uzun süredir mobil araba oyunları kategorisinde daha iyisini görmediğim Asphalt 8: Airborne ve oyunun diğer serileri oldukça heyecanlı ve etkileyici oyunlar. Grafik kalitesinden oyunun akıcılığına kadar çok ince detaylar içeren bu oyunda en iyi araba markalarının lüks araçlarından seçiminizi yaparak rakiplerinizi yarışıyorsunuz. Yarışlar esnasında şov yönelik hareketlerde yapabildiğiniz oyundaki asıl amacınız bitiş çizgisini en önde geçmek.

11. Walking Dead: The Game

Son yıllardaki en başarılı mobil oyunlardan bir tanesi olan Walking Dead serisi, grafik kalitesi, oyun hikayesi ve akıcılığı ile oyuncuları sürüklemeyi başarıyor. Grubunuzun güvenliğinizi sağlamanız gereken 5 bölümlük oyunda yeni kişiler ile tanışacak ve bir çok yeri ziyaret edeceksiniz.

12. Blood & Glory: Legend

Çok fazla şey sölemeye gerek olmayan, adından ne olduğunu yeterince anlayabileceğiniz aksiyon dolu bir dövüş oyunu. Bir gladyatör olarak arena kumlarına çıkarak rakiplerinizle dövüşeceğiniz oyunda düzenlenen dövüş turnuvalarını kazana kazana bir efsane olabiliyorsunuz. Oyunun bu versiyonu dışında farklı versiyonları da bulunuyor.

13. Deus Ex: The Fall

Serisi ile bir çok ödüle layık görülen Deus Ex'de en başarılı mobil oyunlar arasında. Kalitesi ile ön plana çıkan oyunun içerisinde zaman 2027 yılı olarak geçiyor. Yani oyunu oynarken geleceğe yolculuk yapmış gibi oluyorsunuz. Dolayısıyla teknoloji ve bilimde günümüzdekine göre biraz daha gelişmiş durumda. Android versiyonunun iOS'a göre çok daha uygun fiyatlı olması nedeniyle bu oyunu özellikle Android telefon ve tablet sahiplerine öneriyorum.

14. N.O.V.A. 3: Freedom Edition

Arkadaşlarınızla birlikte bir takım halinde insanlığı kurtarmanız gereken heyecan ve aksiyon dolu bir oyun. Canlı olarak sesli iletişim kurabileceğiniz oyunda farklı silah ve araçlar kullanarak düşmanlarınız ile savaşıyorsunuz.

15. Republique

Sizden yardım bekleyen bir kadına yardım etmeniz gereken hem heyecanlı hem de eğlenceli bir oyun. İlk bölümü satın alan oyunculara ücretsiz olarak 3 farklı kurulum daha sunan Republique'de bir ülkenin ağını hackleyerek ağa sızıyorsunuz ve böylece kadının kapalı kaldığı yerden çıkmasını sağlamak için rehberlik ediyorsunuz.

16. Bastion

Sadece iPhone ve iPad kullanıcılarının oynayabileceği Bastion'un malesef Android versiyonu bulunmuyor. 2012 yılının oyunu olmasına rağmen en ince ayrıntılarına kadar düşünülmüş olan oyunun grafikleri de göz kamaçtırıyor diyebilirim. Aksiyon ve RPG oyunları oynamaktan keyif alanlar kesinlikle denemeli.

17. Spirit Lords

Ruhlar dünyasından gelen düşmanlara karşı insanlığın kaldığı son şehiri savunmanız gereken oyunda, şehirik orumak için elinizden gelen her şeyi yapmalı ve savunma bittikten sonra düşmanlarınıza saldırarak onları yok edip uzaklaştırmalısınız. 200'ün üzerinde yetenek öğrenebileceğiniz oyunda size verilen görevleri de tamamlamanız gerekiyor.

18. Sky Force 2014

Uzay geminizle birlikte farklı bölümlerde farklı tür ve tehlikedeki düşmanlara karşı mücadele edeceğiniz heyecanlı bir oyun. Çok uzun süredir oynadığım oyunlardan bir tanesi olan Sky Force 2014, hem gelişmiş oyun yapısı hem de kaliteli görselleri ile her oyuncuyu memnun edbilecek düzeyde.

19. Space Marshals

Pixelbite'ın oyunlarından bir tanesi olan Space Marshals, taktiksel bir savaş oyunu. Zaman zaman silahların konuşacağı oyunda, kimi zaman da düşmanlarınızın dikkatini dağıtarak onlarla savaşmadan geçebiliyorsunuz. Heyecanlı bir oynanışa sahip olan oyunun grafikleri de listedeki diğer oyunlarda olduğu gibi yüksek kaliteli.

20. Heroes and Castles

Kalenizin kapısına kadar dayanan Orc ve Goblin'lerin saldırısına karşı kalenizi ve kralınızı korumanız gereken heyecanlı bir savaş oyunu. Oyunu daha da heyecanlı yapan ise kralı koruyabilecek kişinin sadece siz olması. Tehlikeli güçlere karşı kralınızı koruyabilir misiniz?

21. Adventures of Poco Eco

Bulmacaları çözdükçe mükemmel elektro müzikler dinleyeceğiniz bu oyunda amacınız Poco Eco'ya yardım etmek. Bir çok yeni yer keşfeeceğiniz oyunda bulmcaları birer birer çözmeniz ve kaybolan sesleri açığa çıkarmanız gerekiyor.

22. Occupation

Zombi istilasına uğrayan dünyada az sayıda kalan insanlardan bir tanesi olarak oyundaki tek amacınız karınızı korumak.  Gelebilecek tüm tehlikelerden onu korumanız gereken oyunda herhangi bir görev bulunmuyor ve senaryo ilerleyişinize göre belli oluyor. Sanal gerçeklik desteği de sunna oyun en başarılı aksiyon oyunlarından bir tanesi diyebilirim.

23. Dungeon Hunter 5

Kontroller, oynanış ve grafik kalitesi olarak son zamanlarda ön plana çıkmayı başaran bir diğer aksiyon oyunlarından bir tanesi. Serinin diğer oyunları ile birlikte de yeterince etkili olan Dungeon Hunter 5, aksiyon oyunu severlere önereceğim oyunların başında geliyor. Şeytani güçlerin istilasına uğrayan Dünya'yı kurtarmanız gerekne oyunda size yardım edebileck pek çok savaşçı bulunuyor.

24. EPOCH.2

Bir robotu yönlendireceğiniz oyundaki amacınız Prenses Amelia'yı bulmak. Fakat bulduktan sonra göreviniz devam ediyor ve prensesi korumanız gerekiyor. Robot olduğunuz için bir çok farklı parçanız bulunuyor. Bu parçaları zamanla güçlendirerek düşmanlarınız ile daha da kolay mücadele edebilir güce ulaşıyorsunuz.

25. Brothers in Arms 3

12 kişiden oluşan arkadaşlarınız ile birlikte takım olarak 2. Dünya Davaşı'na gireceğiniz oyunda kendi görevlerinizi planlanayarak kardeşleriniz ile birlikte savaşa giriyorsunuz. Savaşta değerli olan stratejik yerleri alarak avantaj sağlayabildiğiniz oyunda düşmanı geri püskürtmelisiniz. Yanınızda savaşacak diğer kardeşlerinizin de her birinin kendilerine özel yetenekleri bulunuyor. Grafil ve kalitesi açısından üst düzey oyunlar arasında yer alan Brother in Arms'ı da mutlaka denemenizi tavsiye ederim.

Eski Bilgisayarınızı Değiştirmenin Zamanı Geldi mi Dersiniz?

YORUMLAR