Android Telefonlarınızı The Cleaner ile Hızlandırın

TheCleaner uygulaması ile Android telefonlarınızın artık ne hızı düşecek ne de performans kaybedekler. Sitemizden ücretsiz olarak indirip hemen telefonlarınızı temizleyin!

Android Telefonlarınızı The Cleaner ile Hızlandırın

Android telefon ve tablet kullanıcıları daha iyi bilir, eğer cihazınızı düzenli kullanmıyorsanız bir süre sonra gitgide yavşalamaya ve hatta takılmalar yaşamaya başlar. Son zamanlarda bu problemin çözümü için pek çok uygulama çıkartıldı fakat hangine güvenebilirim yada hangisi telefonuma zarar verebilir gibi sorular da hemen ardından gelmeye başladı. Biz de sizler için The Cleaner uygulamasını seçerek Android telefonlarınızı nasıl hızlandıracağınızı ve temizleyeceğinizi detaylı olarak anlatmaya karar verdik.

Android telefonlarınıza çok fazla uygulamaya yüklüyorsanız ve bir süre sonra bu uygulamaları kullanmayarak silmiyorsanız, cihazınız ister istemez yavaşlamaya ve düşük performans göstermeye başlayacaktır. Bunun nedeni cihazınızda yüklü olan her uygulama arka planda çalışma iznine sahiptir. Aktif olarak çalışmayan uygulamalar bile cihazınızın ön belliğini kullanarak cihazınızın hem işlem yapma kapasitesini hem de hızını düşürür. Bu uygulama yükleme ve silmeme süreci uzadıkça telefonunuzdan daha fazla şikayetçi olmaya başlarsınız ama bu durum bilgili bir arkadaşınızın sizi aydınlatıp The Cleaner gibi temizlik ve performans artışı sağlayan uygulamaların varlığını söyleyinceye kadar.

Android cihazlarınızın performans artışı için uygulamaları ve kullandıkları çerezleri temizlemek gerekir. Fakat temizlik dışında cihazınızın depolama alanının kullanım miktarı da önemli. Eğer telefonunuzun hafızası çok doluysa ve bu doluluk içerisinde gereksiz yada kullanmadığınız dosyalar bulunuyorsa bunlarda cihazınızın performansını az da olsa düşürür. The Cleaner bu konuyla ilgili e bir işleve sahip ve kullanmadığınız yada ihtiyacınızın olmadığı dosyaları silerek fazladan kullanabileceğiniz hafıza alanı oluşturuyor.

Son olarak mesajlaşma ve arama kayıtlarınızı temizleyen The Cleaner, Android telefonlarınızı güvenle temizleyebileceğiniz ve performansının artmasını sağlayabileceğiniz bir uygulama. Dilerseniz uygulamanın arayüzü ile birlikte yaptığı işlemleri biraz daha detaylı olarak inceleyelim.

Yukarıda bulunan görselde uygulama içerisinde yer alan 4 temel işlevin her birinin ayrı ayrı sayfası bulunuyor. Sırasıyla Ön Bellek(RAM), Depolama Alanı, Uygulamalar ve İletişimler olmak üzere 4 bölümden oluşan uygulama içerisinde istediğiniz sekmeye giderek analizi başlatabiliyorsunuz.

Uygulamanın yapmış olduğu analizler cihazınızın kullanım durumuna göre dğeişmektedir. Ben kendi cihazımızı çok fazla özenli kullandığım için analiz süreleri 10 - 30 saniye arasındaydı. Fakat depolama alanınız çok doluysa yada cihazınızda çok fazla uygulama varsa bu süreler biraz uzayacaktır. Yinede bir kaç dakikayı geçmeyeceğini düşündüğüm analizleri başlatmak için istediğiniz sekmeye gelerek ortadaki ''Analyze'' tuşuna dokanmanız yeterlidir. Analiz bittikten sonra ilgili sekmeye göre farklı sonuçlarla karşılaşacaksınız. Hemen kendi yaptığım analiz sonuçlarını sizlerle paylaşarak, bu sonuçlar üzerinden anlatımıma devam edeyim.

Temizleme ve performans artışı işlemlerinin açıklamasına bu aşamadan sonra ayrı ayrı devam etmenin daha yararlı olacağını düşünüyorum. O yüzde 4 farklı görev yapan uygulamanın çalışmasını 4 farklı başlık altında açıklayacağım.

Bellek (RAM)

Uygulama içerisinde yer alan ''Memory'' isimli ilk sekmemiz cihazımızın kullandığı RAM miktarını analiz ederek, gereksiz kullanımları durdurma şansı sunuyor. Yukarıda yer alan görselde 2. sıradaki ekran bellek analizinin kendi cihazımdaki sonuçlarını göstermektedir. Gördüğünüz üzere analiz sonucunda hangi uygulama ve servislerin ne kadar bellek kullanımı yaptığını görebiliyorsunuz. Hepsinin yanında da tik işareti bulunuyor. Uygulama listesinin hemen üstünde ise ne kadarının uygulama ne kadarının servis olduğu gösteriliyor.

Bellik analizi sonrasında uygulama listesindeki uygulamaları kontrol ederek kullanmadıklarınızın kapanmasını ve temizlenmesini sağlayabiliyorsunuz. Bu sayede bu uygulamalar cihazınızın belleğini gereksiz yere yormayarak cihazınızın performans kaybetmesini de sağlamayacaktır. Bu işlemi düzenli olarak yapmanız cihazınızın performansını gözle görülür şekilde yukarıda tutacaktır.

Depolama Alanı (Hafıza)

Müzik indirmeye çalışırken yada fotoğraf çekmeye çalışırken yetersiz depolama alanı görüyorsanız ve allah allah nasıl doldu gibi bir tepki veriyorsanız muhtemelen ya çok fazla uygulama kullanıyor ya da gereksiz dosyaları telefonlarınızda tutuyorsunuz. The Cleaner'ın ''Storage'' sekmesine gelerek yapacağınız analiz sonucu gereksiz dosyaların tümünü silebilirsiniz. Fakat silmeden önce nelerin silineceğini de bir kontrol etmek yararlı olabilir. Çünkü çok ihtiyacınız olan ama uzun süredir kullanmadığınız bir fotoğraf yada dosyayı gereksiz olarak işaretleyip silebilir.

Depolama alanında yaptığınız analiz sonucunda cihazınızda ne kadar boş alan oluşacağını hemen görebiliyorsunuz. Eğer benim gibi cihazlarınızı düzenli kullanıyorsanız bu rakam 0 - 500 MB arasında olacaktır. Çünkü gereksiz olarak gördüğünüz herşeyi silerseniz uygulamaya silecek pek bir şey kalmıyor. Ama Android telefon ve tabletlerinizi kullanırken hiç özen göstermiyor ve önünüze ne gelirse yükleyip bırakıyorsanız bu rakam çok daha fazla olacaktır. Benim bugüne kadar gördüğüm en dağınık telefon kullanan arkadaşlarımdan bir tanesi depolama alanı yaratmak için yaptığını analiz sonucu 2.5 GB gibi bir boş alan oluşturmuş. Düşünün ne kadar kullanmadığı gereksiz dosya olduğunu.

Depolama alanı analizini, bellek analizi kadar sık aralıklarla yapmanıza gerek yok. Aydan aya yada 2- 3 ayda bir yaparsanız cihazınızın performans ve hızını düşürmeden kullanmanıza yardımcı olacaktır.

Uygulamalar

Geldik en önemli sekmelerden bir tanesine. Android cihazlarınızda bulunan tüm uygulamalar ile ilgili detaylı bilgiye ulaşabildiğiniz sekmeden gerekli kontrolleri yaparak istediğiniz uygulamaları silebiliyorsunuz. ''Apps'' yani uygulamalar sekmesinde yapacağınız analiz sonucu karşınıza bir liste gelecek ve bu liste üzerindeki koşullara tıkladığınızda uygulama listeleri açılacaktır. Örneğin analizden sonraki listenin ilk başında ''Storage Usage'' yer alıyor. Bu bölümü açtığınızda hangi uygulamanın ne kadar alan kapladığını görebiliyorsunuz. Ayrıca bu açılan uygulama listesinden istediğiniz uygulamayı seçerek silebiliyorsunuz.

Bu sekme ile ilgili daha da önemli kısım ise uygulamaların istedikleri izinlere göre filtreleyebilmesi. Arama bilgilerini görüntüleme izni olan, SMS'leri okuma izni olan, rehbere erişim olan uygulamalar ve benzeri izinleri isteyen tüm uygulamaları kontrol ederek gereksiz gördüklerinizi silebilirsiniz. Bu özelliğin en çok işinize yarayacağı durum ise örneğin bir el feneri uygulaması kullanıyorsunuz ve bu uygulama kişi listenize, aramalarınıza ve mesajlarınıza ulaşabilmek için izin istiyor. Yüklerken gözünüzden kaçtıysa, The Cleaner üzerinden farkederek uygulamayı hemen silebilirsiniz.

İletişimler

Uygulamanın son sekmesi olan Conversations yani İletişimler'de, arama ve mesajlaşma kayıtlarınızı görebiliyorsunuz. Sekmeye ilk geldiğinizde analiz tuşuna tıklayarak hemen analizi tamamlayabilirsiniz. Eğer 7/24 telefonla konuşan ve mesajlaşan bir kişi değilseniz en kısa süren analiz bu olacaktır. Aksi taktirde biraz daha uzayabilir. Analiz sonucunda karşınıza gelecek olan listede en son arama iletişime geçtiğiniz kişilerin numaraları yada rehberinizde kayıtlı oldukları isimler yer alacaktır. İlgili numaralar ile ne kadar kayıt olduğuda sağ tarafta yazıyor. Örneğin annenizle son 2 gün içerisinde 4 kere konuştunuz ve 1 kere mesajlaştıysanız, ''Annem'' olarak görünen kaydın sağ tarafında 5 kayıt olduğunu belirtecektir.

Bu sekmede de istediğiniz numaraları seçerek gelen/giden aramaları yada mesajları silebilirsiniz. Silme işlemi için ilk olarak silmek istediğiniz arama yada mesajı seçmeli ve daha sonra ekranın altındaki ''Delete'' tuşuna basmalısınız.

Ayarlar

Uygulama ile ilgili en son bahsedeceğim konu ise ''Ayarlar'' menüsü. Sağ alttaki ayarlar butonuna dokanarak ayarlara giriş yapabiliyorsunuz. İlk sırada yer alan Bildirimler(Notifications) kısmına girerek uygulamanın bildirim ayarlarını düzenleyebilirsiniz. Uygulamayı yükledikten sonra standart olarak gelen ayarlara göre uygulama günde bir kere bellek analizi yapmakta ve haftada bir silmeniz gereken uygulama önerileri sunmaktadır. Bu bilfileri bildirim ile size ileten uygulamanın bu işlemleri yapma sıklığını daha sık olarak yada daha geniş aralıklara çekebiliyorsunuz.

Ayrıca hemen bildirim ayarlarının altındaki temalardan satın alarak ücretsiz olarak sunulan uygulamanın geliştiricilerine destekte bulunabilirsiniz. Kendi orijinal teması da oldukça hoş olmasına rağmen, ücret karşılığında satın alacaklarınız oldukça renkli ve farklı.

TheCleaner uygulaması hakkında anlatacaklarım bu kadar. Her Android telefon ve tablette bulunması gereken uygulamalardan biri olarak gördüğüm TheCleaner sayesinde hem telefonlarınızın hızı düşmen hem de zaman içerisinde kolay performans kaybı yaşamaz. Bununla birlikte gereksiz bir şekilde telefon hafızanızı dolduran dosyaları silmenizde yardımcı olarak daha fazla kullanabileceğiniz depolama alanı oluşturur. Uygulama ile ilgili merak ettiğiniz yada aklınıza takılan bir durum olursa benimle profilimdeki sosyal medya hesapları üzerinden yada aşağıdaki yorum bölümünden iletişime geçebilirsiniz. Uygulamayı ücretsiz olarak indirmek için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

Android'de Gereksiz Sistem Uygulamalarını Silme

YORUMLAR