Android İçin Trafik Ve Yol Durumu Uygulamaları

Teknolojiden faydalanmaya başlayan toplumun bir diğer kesimi araç sürücüleridir desek yanlış olmaz. Özellikle büyük şehirlerde yaşıyorsanız bazen trafik çekilmez bir çile haline gelebiliyor. Her navigasyon cihazı da sizi trafikten kurtaracak kadar gelişmi

Android İçin Trafik Ve Yol Durumu Uygulamaları

Teknolojiden faydalanmaya başlayan toplumun bir diğer kesimi araç sürücüleridir desek yanlış olmaz. Özellikle büyük şehirlerde yaşıyorsanız bazen trafik çekilmez bir çile haline gelebiliyor. Her navigasyon cihazı da sizi trafikten kurtaracak kadar gelişmiş değil. Fakat akıllı telefon ve tabletiniz varsa bu soruna da geliştiriciler el atmış.

Artık sadece gideceğiniz yere sizi götüren yani navigasyon uygulamaları yok. Aynı zamanda trafik durumunu gösteren, buna göre güzergahınızı seçmenizi sağlayan ve size hayli zaman kazandıran uygulamalar da var.

Biz de bugün sizler için Android cihazlarınızda kullanabileceğiniz trafik ve yol durumu uygulamalarını derledik. Eğer siz de trafiğe takılıp bir sürü zaman kaybetmekten sıkıldıysanız ve size yardımcı olacak uygulamalar arayışındaysanız, listemize göz atmanızı tavsiye ederim.

Başar Trafik

Android için yapılmış ve bir Türk firması tarafından yapılmış olduğu için de Türkiye'deki en kapsamlı ve en başarılı trafik uygulaması diyebiliriz. Başar Trafik uygulaması sadece büyük şehirleri değil, diğer bir çok şehirdeki trafik durumunu da gösterir.

Uygulamada yeşilden kırmızıya doğru trafik durumu belirtilmiş. Harita ile entegre çalıştığı için de trafik durumuna göre güzergahınızı belirler, böylece gideceğiniz yere en kısa sürede zaman kaybetmeden ulaşabilirsiniz.

Uygulama trafik bilgilerini şirketin kendi vericilerinden topluyor. Uygulamayı kullanmak için internet bağlantısına ihtiyacınız var zira trafik verisini anlık olarak toplayıp size getirmesi gerekiyor.

Google Haritalar

Navigasyon ve trafik deyince akla ilk gelen Google Haritalar'ı söylemeden geçmek olmaz. GPS veye internet bağlantınız olduğu sürece size en doğru ve en iyi sonuçları getiren uygulama ile bir yerden bir yere ulaşmak çok kolay.

Google Haritaların sunduğu 3 boyutlu harita ile gideceğiniz yere en kolay şekilde ulaşabilirsiniz. Gelişmiş navigasyon sistemi ile trafik durumunu ve yol sorunlarını görebilir, güzergahınızı buna göre ayarlayabilirsiniz.

Uygulamanın en güzel tarafı gideceğiniz yeri bilmiyorsanız bir arkadaşınız sizinle sohbet uygulamaları aracılığıyla o noktanın harita üzerindeki yerini paylaşabiliyor.

İBB CepTrafik

İstanbul'da oturuyorsanız ve kendi aracınız varsa trafik sizin de en büyük sorunlarınızdan biri demektir. İstanbul'u yaşanılmaz kılan sebeplerden birisidir trafik. Fakat artık trafikten en azından kaçmaya çalışmak için çeşitli uygulamalar var.

İBB CepTrafik de bunlardan bir tanesi. İstanbul Belediyesi tarafından geliştirilen resmi uygulama olan İBB CepTrafik ile canlı trafik bilgisini ve görüntülerini izleyebilr, trafik yoğunluk haritası ile yol durum bilgilerine bakabileceksiniz.

Bunlara ek olarak benzin istasyonları, İspark noktaları, İDO noktalarına ulaşılabilecek süreyi ve İstanbul'da iki nokta arasındaki tahmini seyahat süresini de gösteriyor. Haritayı zoom yaparak yaklaştırırsanız daha fazla kamera görme imkanınız da artıyor.

Karayolları Genel Müdürlüğü

Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından geliştirilen resmi Android uygulaması, Türkiye içinde yaptığınız seyahetlerinizde en büyük yardımcınız olabilir.

Bu uygulama ile harita üzerinden yol tarifi almanın yanında gideceğiniz yere olan mesafe ve süreyi görüntüleyebilirsiniz. Ayrıca kullanacağınız yol üzerinde çalışma veya başka bir sebepten ötürü sıkıntı olup olmadığını görüntüleyebilirsiniz.

Yolculuğa çıkmadan indirmenizi tavsiye ettiğim uygulama, yol boyunca asistanlığınızı yapacak.

Sygic

Sygic aslında bir navigasyon uygulaması. Cihazınızdaki GPS'i kullanarak size harita üzerinden gitmek istediğiniz yolu tarif eden çok başarılı bir uygulama. Uygulamayı ilk indirdiğinizde istediğiniz ülkenin haritasını indirmeniz gerekiyor, bu yüzden Wifi ile bağlandığınızdan emin olun.

Uygulama ile seçtiğiniz ve gitmek istediğiniz noktada trafik olup olmadığını veya o güzergahta herhangi bir trafik olayı olup olmadığını görüntüleyebiliyorsunuz. Böylece güzergahınızı ona göre belirleyebiliyorsunuz.

Alanında en başarılı navigasyon uygulamalarından olan Sygic'i herkese tavsiye ediyorum.

Yandex.Navigasyon

Son olarak Türkiye'nin ilk gerçek zamanlı trafik bilgisi sunan navigasyon uygulaması Yandex.Navigasyon'dan bahsetmeden geçmek olmaz. Bu uygulama ile sadece gideceğiniz yerin tarifini almıyor aynı zamanda trafik durumuna bakabiliyorsunuz.

Uygulama size anlık trafik durumuna göre yol tarifi yapıyor ve alternatif yolları gösteriyor, siz de buna göre güzergahınızı belirleyebiliyorsunuz. Sade ve kullanışlı arayüzü ile kolayca uygulamayla yol tarifi alabilirsiniz.

Ayrıca sesli yol tarifi de yapan uygulamaya siz de sesli olarak komut verebilir, arama yapabilirsiniz. Kısayol olarak ev ve iş adresinizi ekleyebilirsiniz.

YORUMLAR