Android İçin Sigara Bırakma Uygulamaları

Sigara her yıl milyonlarca insanın ölümüne yol açan sebeplerden bir tanesi. Artık herkes ne kadar zararlı olduğunu bilse de, bir kere bağımlılık haline geldi mi bırakması çok zor olabiliyor. Üstelik sadece içene değil, etrafındakilere de zarar veren sigar

Android İçin Sigara Bırakma Uygulamaları

Sigara her yıl milyonlarca insanın ölümüne yol açan sebeplerden bir tanesi. Artık herkes ne kadar zararlı olduğunu bilse de, bir kere bağımlılık haline geldi mi bırakması çok zor olabiliyor. Üstelik sadece içene değil, etrafındakilere de zarar veren sigara, kapalı alanlarda yasaklansa da, açık alanlarda bile insanları rahatsız ediyor.

Peki hem zararlarını bile bile, hem çevredeki insanlara rahatsızlık vererek, hem de kendi sağlığını tehdit ederek içmeye neden devam ediyoruz? Çünkü öyle bir bağımlılık ki, kurtulması çok zor. Genellikle de çeşitli bahanelerle geçiştirilen bir mesele. Fakat ne kadar bahane bulursak bulalım, kendi kendimize yalan söylediğimizin bilincinde olmalıyız.

Eğer siz de bu bahaneleri bırakmak ve sigaradan kurtulmak yolunda bir adım atmak istiyorsanız, gelin teknolojinin nimetlerinden faydalanın derim. Artık uygulama marketlerinde, her alanda olduğu gibi sigara bırakma konusunda da yardımcı olacak bir çok uygulama var. Bizler de bugün sizin için bu uygulamaları derledik.

Cigarette Smoke

İlk başta duyunca insana çok garip gelse de, sigara bırakmanıza yardımcı olacak uygulamalardan bir tanesi sanal sigara uygulaması olan Cigarette Smoke. Sanal sigara içerek dudak tiryakiliğinizi giderebilir, bir nebze nefsinizi rahatlatabilirsiniz.

Böylece gerçek sigara içme ihtiyacınızı bir nebze de olsa azaltabilirsiniz. Uygulamayı açtığınızda ekranda bir sigara paketi beliriyor. Siz oradan bir sigara çekip yakıyor ve telefonunuzu ağzınıza tutarak içinize çekiyorsunuz. Ardından da mikrofona üflediğinizde duman çıktığını görüyorsunuz.

Bu sayede sigara içiyormuş hissini yaşıyor ve sağlığınızı bozmadan bağımlılığınızı azaltmaya çalışabiliyorsunuz. Bir yerden başlamak adına kullanılabilir bir uygulama olduğunu düşünüyorum.

Get Rich or Die Smoking

Sigarayı bırakmaya karar verdiniz ve sizi motive edecek bir teknoloji arıyorsanız, işinize yarayacak uygulamalardan bir tanesi de Get Rich or Die Smoking. İsmini "Zengin ol ya da sigara içerek öl" olarak tercüme edebileceğimiz uygulamanın amacı belli.

Uygulama size sigaraya harcadığınız paradan tasarruf ettirerek aynı zamanda sağlığınızı korumanızı sağlıyor. Önce sigara içme alışkanlıklarınızı soru öğrenen ve ardından da sizi kapsamlı ödüllendirme sistemi ile ödüllendiren uygulama ile motivasyonunuzu sürekli yüksek tutacaksınız.

Ayrıca diğer sigara içenlerle iletişim kurup onlardan tüyolar alabileceğiniz uygulama size yine detaylı istatistikler de sunuyor. 2 farklı widget ile de ana ekrandan uygulamaya kolayca erişebilirsiniz.

Quit smoking – QuitNow!

Sigarayı bırakmanıza yardımcı olacak bir diğer uygulama da Quit Smoking. Size sigarayı bırakmak için gerekli motivasyonu vermek üzere tasarlanmış uygulama, marketlerde en çok indirilen sigara bırakma uygulamalarından bir tanesi.

Benzer uygulamalar gibi sigarayı bıraktığınız zamandan beri geçen gün, saat ve dakikaların istatistiğini tutan uygulama aynı zamanda bu süre boyunca kaç tane sigara içmediğinizin ve bu sayede ne kadar paradan tasarruf ettiğinizin de kaydını tutuyor.

Fakat bunu daha profesyonel bir görünümle yapan uygulamanın ayrıca sosyal bir yönü daha var. Sigarayı bırakan diğer insanlardan destek alabilir, onlarla sohbet edebilir ve başarılarınızı paylaşıp kendinizi motive edebilirsiniz de.

Quit Smoking Cessation Nation

"Cessation Nation" kısmını "Sigarayı bırakanlar ulusu" olarak çevirebileceğimiz uygulama, adından da anlayacağınız üzere sigara bırakmaya yardımcı olmasıyla birlikte aynı zamanda bir sosyal ağ uygulaması da diyebiliriz.

Facebook'ta çok canlı ve hareketli bir topluluğa sahip olan uygulama aynı zamanda yurtdışında çok popüler bir sağlık sitesinde en iyi sigara bırakma uygulamaları arasında gösterilmiş.

Benzerleri gibi bu uygulama ile de sigarayı bıraktığınız andan beri geçen zamanı, kaç sigara içmediğinizi ve bundan para olarak ettiğiniz tasarrufun detaylı istatistiklerini de bu uygulama ile takip edebilirsiniz.

Stop! Quit Smoking – LITE

Bir diğer kapsamlı sigara bıraktırma uygulaması olan Stop! Quit Smoking – LITE de uygulamanın ücretsiz versiyonu. Motivasyonunuzu yüksek tutmanıza yardımcı olacağı için, bu uygulamayı da indirip deneyebilirsiniz.

Bu uygulamada diğerleri gibi aynı şekilde ne zaman sigarayı bıraktığınız, tasarruf ettiğiniz zaman ve para gibi bilgilerin gerçek zamanlı takibini yapabilirsiniz.

Uygulamada bulunan acil durum butonuna bastığınızda ise size sigara içen insanların kötü resimlerini ve bilimsel makaleleri sunuyor, bunun da sizin sigarayı bırakma isteğinizi daha da arttıracağı düşünülmüş.

iOS İçin Sigara Bırakma Uygulamaları

YORUMLAR