Android İçin En İyi Yapılacaklar Listesi Uygulamaları

İş adamı/kadını, öğretmen, öğrenci, ev hanımı, ne olursanız olun, herkesin bazen bir yardımcıya ihtiyacı olabiliyor. Fakat bu yardımcıya sahip olmak herkese nasip olmuyor ne yazık ki. Ama artık sizin de teknolojik bir yardımcınız olabilir. Neden mi bahsed

Android İçin En İyi Yapılacaklar Listesi Uygulamaları

İş adamı/kadını, öğretmen, öğrenci, ev hanımı, ne olursanız olun, herkesin bazen bir yardımcıya ihtiyacı olabiliyor. Fakat bu yardımcıya sahip olmak herkese nasip olmuyor ne yazık ki. Ama artık sizin de teknolojik bir yardımcınız olabilir. Neden mi bahsediyorum? Tabi ki akıllı telefon ve tabletlerinizden.

Bazen hepimiz yapılacak işleri unutabiliyoruz. Etrafta bu kadar çok dikkat dağıtıcı öğe varken, zaman bu kadar hızlı ilerlemeye başlamışken de bu çok normal diyebiliriz sanırım. Örneğin sevdiklerinizin doğum günlerini akılda tutmaya çalışmak, bu bilgi çağında pek de mümkün değil. Veya hatrını sormak için aramak istediğiniz arkadaşlarınızı sürekli unutuyor olabilirsiniz.

Fakat artık bu gibi sıkıntılarınıza çözüm olacak akıllı telefonlarınız var. Yapılacak işlerinizi, görevlerinizi ve unutmamanız gereken şeyleri size hatırlatan bir çok uygulama geliştiriliyor. Biz de bugün sizler için bu uygulamaları derledik. Eğer siz de çağın hızına kapılıp bir çok şeyi unutuyorsanız, bu uygulamalara göz atmanızı öneririm.

Any.do

5 milyondan fazla indirilme ile Android marketlerinde bulabileceğiniz en başarılı yapılacaklar listesi hazırlama uygulamalarından olan Any.do hem ücretsiz, hem kullanışlı hem de çok basit. Kişisel asistanınız olacak uygulamanın kapsamlı bir çok özelliği var.

Sürükle bırak özelliği, kaydırarak işi tamamlama, cihazı sallayarak güncelleme, sesli komutlarla not ve yapılacak iş girme özelliği, arkadaşlarınızla ortak iş listesi oluşturma gibi bir çok özelliği ile sizi rahat ettirecek.

Güçlü widget'ları ile uygulamayı açmak zorunda kalmadan ana ekrandan yönetme şansına da sahip olabileceksiniz. Ayrıca uygulamanın bir diğer güzel özelliği ise cevapsız çağrıları hatırlatıcıya dönüştürerek size bildirmesi.

Google Keep

Yapılacaklar listesi uygulaması dediğimizde Google tarafından geliştirilen not alma ve iş listesi hazırlama uygulaması olan Google Keep'ten bahsetmeden geçmek olmaz. Google'ın daha çok not alma amaçlı çıkardığı uygulama ile ayrıca yapılacaklar listesi hazırlayıp kontrol edebilirsiniz.

Sade ama renkli, göze hoş görünen ve kullanması kolay bir arayüzle tasarlanmış olan uygulama ile hem not almak, hem listeler hazırlamak hem de bu listelere tik atmak gerçekten çok kolay. Ayrıca Google Drive ile eş zamanlı çalışarak notlarınızı senkronize ediyor.

Yani bilgisayarınızdan da uygulamayı kullanmaya devam etmenizi sağlayan uygulama ile metinle not almanın yanında şekil çizerek, sesli ve görüntlü notlar da alabilmeniz mümkün.

GTasks

Bir diğer başarılı iş takip, görev listesi ve yapılacaklar listesi hazırlama ve takip uygulaması olan GTasks ile bütün işlerinizi tek bir çatı altında toplayıp kolayca kontrol ve takip edebilir, uygulamayı kişisel asistanınız gibi kullanabilirsiniz.

Eğer internet bağlantınız varsa uygulama Google Takvim ile de senkronize olarak buradaki işlerinizi de gösterir. Görev takibi, toplu görev yönetme, birden çok Google hesabı yönetme gibi özellikleri ile gerçekten gelişmiş bir uygulamadır.

Kolay kullanılabilir bir arayüze sahip olan uygulamadaki hatırlatıcılar ile hiç bir işinizi unutmazsınız. Eğer isterseniz, günlük, haftalık ya da aylık olarak tekrar edilebilir görevler de ayarlayabilirsiniz.

Life RPG

Gerçekten orijinal ve eğlenceli bir şekilde tasarlanmış bir yapılacaklar listesi uygulaması arıyorsanız Life RPG tam da size göre. Oyun oynamayı seviyor fakat vakit bulamıyorsanız, ya da gerçek hayatı bir oyuna dönüştürmek istiyorsanız Life RPG tam da bunu yapıyor.

Marketlerde bir çok yapılacaklar ve görev listesi uygulaması var fakat bunun gibisi çok fazla yok diyebilirim. Uygulamanın en önemli özelliği yapmanız gereken işleri size oyunlaştırarak sunması, böylece motivasyonunuzu her daim yüksek tutması.

Habits, ToDo ve Achievements olmak üzere üç ekrana sahip uygulama ile hem yapmanız gereken iş ve görevleri yerine getirip puan kazanabilir, hem olumlu alışkanlıklarınızı puan sistemi ile pekiştirebilir hem de olumsuz alışkanlıklarınızdan vazgeçmeye çalışabilirsiniz.

Remember The Milk

Gerçekten gelişmiş bir diğer yapılacaklar listesi hazırlama uygulaması olan Remember The Milk aynı anda hem web servisi hem de mobil uygulaması ile nerede olursanız olun ve ne zaman olursa olsun yapacağınız işleri unutmamanızı sağlıyor.

Hazırlayacağınız görev, hatırlatma listeleri ve notlar düzenli aralıklarla mobil cihazınız ve web servisi arasında senkronize ediliyor. Basit kullanıma sahip arayüzü ile istediğiniz kadar liste oluşturabiliyor, bu listelere etiketler ekleyebiliyorsunuz.

Harita entegrasyonu ile görevlerin yapacağı yerleri işaretleyebilir böylece zamanınızı ve gününüzü buna göre organize edebilirsiniz de. Ayrıca listelerinizi başkaları ile paylaşarak görev dağılımı da yapma şansına sahipsiniz.

Task List

İş ya da ev farketmez, yapacağınız işleri unutmamanızı sağlayacak bir diğer uygulama da Task List. Yine milyonlarca insan tarafından indirilmiş olan bu uygulama kişisel asistanınız olacak.

Konuşmadan yazıya çevirme, google ile senkronizasyon, ana ekran widget'ları, görevleri e-mail ya da SMS yoluyla paylaşma, önem, kategori, bitiş tarihi gibi kriterlere göre sıralama, kolay düzenleme seçenekleri ile gerçekten kapsamlı bir uygulama.

Ayrıca bir işi bitirmek için onu kaydırmanız yeterli. İstediğiniz işe alarm koyabilir, tekrar edilebilir görevler hazırlayabilirsiniz. Ayrıca bu uygulamada Facebook, Twitter, Whatsapp, Linkedin ile entegrasyon da mevcut.

Todoist

Android cihazlarınızda verimliliğinizi arttırmak ve görev yönetiminizi rahatça yapmak için kullanabileceğiniz bir diğer uygulama da Todoist. Çapraz platform desteği ile aynı anda hem mobil hem de web servisini kullanabilirsiniz.

Bu uygulama ile sınırsız sayıda görevi kolayca yönetebilir, görevlerinizi düzenleyebilir, bunları bulut sunucular üzerinde saklayabilirsiniz.

Bu uygulamanın ücretsiz sürümü olduğu için eğer  e-posta ve mobil hatırlatıcılar, renkli etiketler, arama filtreleri gibi ekstra özelliklere sahip olmak isterseniz premium sürümünü cüzi bir fiyata satın alabilirsiniz.

Wunderlist

Yine tüm platformlarda çalışabilen, basit, sade ve fakat çok başarılı bir görev ve yapılacaklar listesi hazırlama uygulaması olan Wunderlist'in bu ücretsiz sürümü bile her işinizi görecek nitelikte bir uygulama. Ama daha fazla özellik isterseniz Pro sürümü satın alabilirsiniz.

Ekranda göreceğiniz menülerden seçerek ya da kendi istediğiniz bir menüyü ekleyerek buraya yapmanız gereken işleri ekleyebilir, bitirdiğinizde ise tek bir parmak hareketiyle kaldırabilirsiniz. Hazırladığınız listeleri arkadaşlarınızla da paylaşma imkanı mevcuttur.

E-posta ile hatırlatma servisi de bulunan uygulama ile her bölümü sürükle bırak desteği ile organize edebilir, listedeki öğelere not ekleyebilir, önem sırası ve derecesi verebilirsiniz.

EveryDay ToDo List

Bir diğer yapılacaklar listesi uygulaması olan EveryDay ToDo List, her gün tekrarlı bir şekilde yapmanız gereken fakat unuttuğunuz görevleri ve işleri size hatırlatmak için geliştirilmiş başarılı bir uygulama.

Özellikle yoğun çalışıyor ve günlük görevlerinizi unutuyorsanız bu uygulama ile onları daha düzenli bir hale sokabilirsiniz. Hızlıca görevler ekleyebilir, hiyerarşik yapısı ile önemliden az önemliye göre sıralayabilirsiniz.

Ayrıca eklediğiniz görevlere alt görevler ekleyebilir, yapılan görevleri gizleyebilir, görevlere notlar alabilir, son tarih ve hatırlatıcı ekleyebilirsiniz.

Google Inbox

Google tarafından geliştirilen ve geçtiğimiz aylarda marketlerde kullanıma sunulan Inbox uygulaması yenilikçi ve orijinal bir uygulama. Inbox ile masaüstünüzdeki ile eşdeğer bir kalitede maillerinize göz atabilirsiniz.

Ayrıca uygulamayı yapılacak işler listesi hazırlamak için kullanabilir ve önemli görevlerinizi hatırlatmasını sağlayabilirsiniz. Ayrıca isterseniz bu görevleri erteleyebiliyorsunuz.

Uygulamayı kullanabilmek için öncelikle ''[email protected]'' adreisne e-posta göndererek davet istemeniz gerekmektedir. Davet geldiği zaman uygulamayı kullanmaya başlayabilirsiniz

Google Now

Google Now aslında bildiğimiz Android cihazlarımızdaki Google Search uygulamasına gelen bir özellik ve yenilik diyebiliriz. Nasıl ki iOS cihazlarda Siri var, artık Android cihazlarda da Google Now var.

Google Now uygulamasını kullanabilmek için, Türkiye'de desteklenmediği için, öncelikle telefonunuzun dil ayarını İngilizce yapmanız gerekiyor. Ardından uygulamanın geçmişini temizleyip Google Search uygulamasını açarak kullanmaya başlayabiliyorsunuz.

Yapılacak işler hatırlatıcısı olarak kullanmak içinse yapmanız gereken "Ok Google, remind me to..." cümlesi ile hatırlatmasını istediğiniz şeyi söylemek. Ya da yalnızca bu kelimeleri söyleyerek açılan pencerede neyi hatırlatmasını istediğinizi ve zamanını girebiliyorsunuz.

SplenDO

SplenDo, diğer adıyla To Do List uygulaması da bir diğer yapılacak işler hatırlatma uygulaması. Bu uygulama ile yapacağınız işleri sade, akıllı ve modern bir şekilde takip edebilirsiniz.

Bu sayede önemli işlerinize odaklanabilir ve daha az önemli işlerinizi Android cihazınıza bırakabilirsiniz.

Uygulama ile görevlerinizi gruplandırabilir, bildirimleri açabilir, Google ile senkronize edebilir, sesli bir şekilde görev ekleyebilirsiniz. Ayrıca görevlerinize son tarih ekleme şansına da sahipsiniz.

To-Do List

Eğer yoğun bir yaşantınız varsa ve yapmanız gereken işleri sürekli unutuyorsanız, bu uygulama ile işlerinizi bir düzene sokabilir ve hayatınızı kolaylaştırabilirsiniz. Kullanıcı dostu bir arayüze sahip olması da diğer bir artısı.

Uygulama, diğer uygulamalarla karşılaştırınca hayli sade ve kullanımı basit diyebilirim. Uygulama ile tek yapabildiğiniz görevleri eklemek, silmek ve düzenlemek. Bu da basitliğin iş gördüğü zamanlarda işinize yarayabilir.

Ayrıca ana ekran widget'ı ile yapmanız gereken görevlere çabucak ulaşabilirsiniz. Yine üç farklı önem seviyesine göre görevleri nitelendirebilirsiniz. Böylece en önemli işleri daha önce yapacak şekilde zamanınızı ayarlayabilirsiniz.

YORUMLAR