Android için En İyi Kamera Uygulamaları

Android cihazlarınız üzerinde kullanabileceğiniz en iyi kamera uygulamalarını sizler için derledik.

Android için En İyi Kamera Uygulamaları

Akıllı telefonların yaygın hale gelmesiyle birlikte amatör fotoğrafçılık bir hayli önem kazandı. Kullanıcılar artık profesyonel cihazlar satın almadan da profesyonele yakın fotoğraflar çekebilecek donanıma sahip.

Hem Android hem de iOS platformları üzerinde birçok kamera uygulaması sunulmakta. Beklentilerimizi yüksek tutup da söz konusu bu uygulamaları değerlendirdiğimizde ortaya gerçekten kaliteli olarak sayabileceğimiz birkaç uygulama olduğu çıkıyor. Onlarca sayfa dolusu kamera uygulamasının pek azı gerçekten orijinal ve kayda değer özellikler sunuyor. Geri kalanlar ise rakiplerinin başarısız birer taklidi olmaktan öteye geçemiyor.

Tamindir ekibi olarak amatör fotoğrafçılığa meraklı kullanıcılar için en iyi olarak niteleyebileceğimiz birkaç fotoğrafçılık uygulamasını inceledik.

1- Camera MX

Android için en iyi kamera uygulamaları yazımızın ilk konuğu tamamen ücretsiz olarak sunulan Camera MX. Genel anlamda çok profesyonel amaçlı olmasa da amatör çekimler yapmayı seven ve fazla ayarla uğraşmak istemeyen kullanıcılara hitap eden bu uygulamada efekt ve filtre eklemek birkaç saniyeden uzun sürmüyor.

Ekranın alt bölümünde fotoğraflarınız için kullanabileceğiniz filtreler bulunuyor. Buradan beğenilerinize hitap edeni seçip anında uygulayabiliyorsunuz. Seçilen filtrenin yoğunluğunu da seçmek mümkün.

Amacınız poresyonellikten ziyade orijinallik ve uçarılık ise Camera MX uygulamasını kullanarak istediğiniz gibi fotoğraf çekebilirsiniz.

2- Camera Zoom FX

Camera MX‘ kıyasla daha kapsamlı olarak niteleyebileceğimiz Camera Zoom FX’te hazır kalıplar sunmak yerine kullanıcılara kendi orijinal filtrelerini yaratma şansı sunuluyor. Bu sayede uygulayacağınız herhangi bir filtre asla bir diğerinin aynısı olmuyor ve bu sayede ortaya benzersiz sonuçlar çıkartabiliyorsunuz.

Bu bağlamda bir değerlendirme yapacak olursak, eğer çok fazla teknik bilgiye sahip değilseniz ve fotoğraf ayarları konusunda kendinizi biraz tembel hissediyorsanız Camera Zoom FX yerine Camera MX’i denemenizi tavsiye ediyorum.

3- Camera 360 Ultimate

Her ne kadar en popüler kamera uygulamaları arasında yer almasa da en iyilerinden biri olduğuna hiç şüphe yok. Hatta azınlık da olsa birçok kullanıcı Camera 360 Ultimate’ı varsayılan kamera uygulaması yerine kullanıyor.

Camera 360 Ultimate’ın bu denli sevilmesinin altında kullanıcıların bir fotoğraf çekme ve efekt ekleme uygulamasından beklediği her şeyi ve hatta daha fazlasını sunuyor olması yatıyor. Camera 360 Ultimate’ta sunulan efektler ve filtrelerin hepsi son derece kolay ve sorunsuz bir şekilde uygulanabiliyor.

Teknik bilgiye ihtiyaç duymadan kullanabileceğiniz uyuglamalar arasında yer alan Camera 360 Ultimate bu kategoride bulabileceğiniz en iyi seçeneklerden bir tanesi.

4- Camera Fun Pro

Camera Fun Pro temel olarak kullanıcılara 29 farklı lens sunarak ortaya ilginç çalışmalar çıkartmalarını sağlıyor. Yani uygulama niş bir market üzerine yoğunlaşıyor ve diğer uygulamalara kıyasla daha mizahi bir açıyla yaklaşıyor.

Uygulamada fotoğraflarınızı düzenlemek için kullanabileceğiniz çok fazla seçenek yok. Bunun yerine en çok hoşunuza giden lensi seçiyor ve çektiğiniz fotoğrafa uyguluyorsunuz. Basit yapısı ve hızlı çalışıyor olması uygulamanın en fazla öne çıkan özellikleri arasında.

Camera Fun Pro sayesinde fotoğraflarınıza efektleri çektikten sonra değil çekim esnasında ekleyebiliyorsunuz. Bu da sonucu hoşunuza gitmeyecek fotoğraflarla vakit kaybetmenizi engelliyor.

5- Cymera

Hali hazırda en popüler kamera uygulamarı arasında yer alan Cymera’yı listeye almasak olmazdı değil mi? Verilen bilgilere göre bugüne kadar toplam 10 milyon kez indirilmiş bir kamera uygulaması olan Cymera temel olarak portre fotoğraflar üzerine yoğunlaşıyor.

Elbette bu demek değildir ki Cymera ile örneğin bir manzara fotoğrafı çekemezsiniz. Uygulamada çok sayıda filtre, efekt ve düzenleme seçenekleri sunuluyor. Bunları kullanarak çektiğiniz fotoğrafları beğenilerinize göre düzenleyebilirsiniz. Her birinin son derece kolay kullanılabilir olduğunu ve problemsiz çalıştığını da eklemeden geçmeyelim.

6- Otaku Camera

Otaku Camera da tematik yapıya sahip olan fotoğrafçılık uygulamalarından bir tanesi. Özellikle manga ve anime hayranlarına hitap eden Otaku Camera sayesinde birbirinden ilginç ve orijinal fotoğraflar çekebilirsiniz.

Uygulama her ne kadar ücretsiz olarak indirilebiliyor olsa da kullanıcılar ekstra para verip yeni tema paketleri satın alabiliyor. Bu sayede elinizdeki seçeneklerin sayısını artırabilir ve standart sunulan özelliklere yenilerini katabilirsiniz. Yine de bunları satın almak zorunlu değil, tamamen kişisel tercihinize bırakılmış.

7- LINE Camera

LINE Camera listenin diğer uygulamalarıyla kıyasladığımızda daha çok çekim sonrası düzenleme için tasarlanmış bir uygulama.

Yine en popüler kamera uygulamaları arasında yer alan LINE Camera’da 20 filtre, çerçeve, damga ve diğer düzenleme seçeneklerinden oluşan geniş bir fonksiyon listesi sunuluyor.

YORUMLAR