Android için En İyi Gitar Akort Etme Uygulamaları

Gitar çalanlar için hazırladığımız bu listede yer alan uygulamalar ile yanınızda akort cihazı taşımanıza gerek kalmadan enstrümanınızı kolayca akort edebilirsiniz.

Android için En İyi Gitar Akort Etme Uygulamaları

Gitar çalanlar için hazırladığımız bu listede yer alan uygulamalar sayesinde herhangi bir akort cihazı satın almanıza gerek kalmadan gitarlarınızı akort edebileceksiniz.

Enstrümanları akort etmek müzisyenlerin ihtiyaç duyduğu bir zorunluluk haline gelmiştir diyebilirim. Gitarların hava sıcaklığı,  darbe, gitar burgularına dokunulması ya da akort mekanizmasının işlevini kaybetmesinden dolayı akordu bozulabiliyor. Sizler için hazırladığımız bu listede yer alan uygulamalar ile yanınızda ek bir akord cihazı taşımanıza gerek kalmadan bu işi kolayca halledebilirsiniz.

1. Guitar Tuna

Sahip olduğu arayüzüyle diğerlerinden daha farklı bir görünüm sergileyen Guitar Tuna uygulaması gitarınızı akord ederken yeşil ışık ile birlikte doğru akora ulaştığınızı gösteriyor. Bunun dışında bir metronoma da sahip olan uygulamada, akor öğrenmenizi kolaylaştıracak oyunlar bölümü de mevcut. Gürültülü ortamlarda dahi çalışabilen uygulama bu alanda en favori uygulamalarımdan biri diyebilirim.

2. Classical Guitar Tuner

Klasik gitarlarınızı akort etmek için kullanabileceğiniz bu uygulamada, gitarın her teli için ayrı bir ses dosyası bulunuyor. Gürültülü ortamlarda zorlaşan akort işini bu sayede çok daha kolay hale getiren Classical Guitar Tuner, telefonunuzun hoparlöründen duyduğunuz sese göre gitarınızı akort etmenizde yardımcı oluyor. Basit ve sade bir arayüze sahip olan uygulama, ihtiyaçlarınızı fazlasıyla karşılayacaktır diye düşünüyorum.

3. Guitar Tuner

Basit ve sade bir arayüzü olsun, ihtiyacımı karşılasın yeter diyorsanız Guitar Tuner uygulaması tam size göre diyebilirim. Akort etmek istediğiniz tellere tıklayarak kullanabileceğiniz uygulama, ayrıca gitarınızı nasıl akort edeceğinizi de görsel olarak anlatıyor.

4. gStrings Free

Dokunduğunuz telleri algılayarak doğru akora ne kadar uzakta olduğunuzu frekans aracılığıyla  gösteren gStrings Free uygulamasında daha farklı akorlara da ulaşabilirsiniz. Gitar dışında daha başka telli enstrümanları da akort edebileceğiniz uygulamada, gitarınızın akort burgusunu çevirip doğru akora ulaştığınızda ekran yeşil olacaktır. Bu sayede gitarınızı kolay bir şekilde akort edebileceksiniz.

5. Simple Guitar Tuner

Uygulama açıkken gitarınızın tellerine dokunduğunuzda otomatik olarak hangi telde olduğunuzu algılayan Simgle Guitar Tuner uygulamasında mikrofon hassasiyeti, frekans aralığı gibi birçok ayarı değiştirebilmeniz mümkün. Cihazınızda çok az yer kaplamasıyla da bir avantaj sağlayan uygulamayı da denemenizi tavsiye ederim.

6. Gitar Kromatik Akort Aleti

Gitarınızı yüksek seviyede hassasiyetle akort etmenizde yardımc olan uygulama, teldeki sapmayı tespit ederek hangi yöne doğru ayarlamanız gerektiğini göstermektedir. Daha gelişmiş bir akort için 1 -22050 Hz frekans aralığında yerleşik bir diyapazona sahip olan uygulama bu anlamda gerçekten başarılı sonuçlar veriyor.

7. PitchLab Guitar Tuner

Favori uygulamalarım arasında yer alan PitchLab uygulaması benzersiz özellikleriyle farkını ortaya koyuyor diyebilirim. Gitar, keman, mandolin, ukulele, banjo, buzuki gibi pek çok enstrümanı akort edebileceğiz kullanışlı bir uygulama olan PitcLab, hem görsel olarak hem de barındırdığı özellikler ile her müzisyenin yanında olması gereken uygulamalardan bir tanesi.

8. Free Guitar Tuner

Hızlı ve kullanımı kolay bir uygulama olan Guitar Tuner, 6 ve 7 telli gitarları, bas gitar ve ukulele için kullanabileceğiniz türden bir uygulama. Mikrofon duyarlılığını dahi ayarlayabilmenize imkan tanıyan Free Guitar Tuner’ı ücretsiz olarak indirebilirsiniz.

9. Guitar Tuner Transpose

Bünyesinde onlarca akor barındıran bu uygulama sayesinde hangi akorun nasıl ses çıkardığını dinleyerek gitarınızı kolayca akort edebilirsiniz.

Elektro Gitar Çalanlar için Bilgisayar Programları

Gitar Çalanlar İçin En İyi 10 Android Uygulaması

YORUMLAR