Android İçin En İyi 12 Masa Oyunu

Android telefon ve tabletlerde oynanabilecek en iyi masa oyunu hangisi? İşte akıllı telefon ve tablet üzerinden oynayabileceğiniz en başarılı oyunların listesi!

Android cihazlar için en iyi masa oyunu hangisi? Bu yazıda mobil cihazlar üzerinden oynayabileceğiniz en iyi masa oyunları listesi hazırladık. Hazırladığımız listeden beğendiğiniz bir oyunu indirebilir ve oynamaya başlayabilirsiniz.

Özellikle biz Türkler, masa oyunlarına özel bir ilgi duyuyoruz. Kafelerde, çay bahçelerinde, arkadaş ortamlarında bizi en çok eğlendiren oyunlar masa oyunları oluyor. Tavla ve okeyden tabu ve scrabble'a kadar pek çok farklı masa oyunu var.

Arkadaşlarınızla eğlenceli vakit geçirmek için açıkçası masa oyunlarından daha güzel bir yöntem bilmiyorum. Tabu ile gülmekten yıkılabilir, tavla ile saflarınızı belirleyip iddiaya girebilir, okeyle rekabeti bir üst seviyeye taşıyabilirsiniz. Üstelik bu oyunlar sizi eğlendirirken aynı zamanda zihninizi zorlamanızı ve daha çok düşünmenizi de sağlıyor.

Stresten Kurtulmak İçin En İyi Oyunlar
OYUN

Stresten Kurtulmak İçin En İyi Oyunlar

Video oyunları, çoğu kişi için stresli hayatlarından uzaklaşmak için en iyi yoldur ancak her video oyunu stresten uzaklaşmaya uygun değildir.

Eskiden  tavla ve okey daha çok biliniyorken günümüzde artık pek çok masa oyunu oldu. Üstelik artık bunları oynamak için arkadaşlarınızla bir arada olmanıza bile gerek yok. Çünkü diğer bütün kategorilerde olduğu gibi masa oyunları kategorisinde de mobil cihazlar için pek çok farklı versiyonu geliştiriliyor.

Android'deki En İyi 12 Masa Oyunu Listesi

  • 101 Okey Plus
  • Abalone Free
  • BattleFriends at Sea
  • Board Games
  • Chess for Android
  • Classic Mastermind
  • Dama Elit
  • Dominoes
  • GOdroid
  • Kelimelik
  • Tabu TR
  • Tavla Plus

Tamindir ekibi olarak sizler için Android cihazlarınızda oynayabileceğiniz en iyi masa oyunlarını derledik. Listede yer alan oyunların detaylarına aşağıdan göz atabilirsiniz.

1. 101 Okey Plus

Okey bildiğiniz gibi ülkemizde en çok sevilen masa oyunlarından birisi. Okeyin pek çok farklı çeşidi de bulunuyor. 101 de bunların arasında en eğlenceli olanlarından birisi.

Peak Games tarafından geliştirilmiş olan 101 Okey Plus ile yüzbir keyfini telefonlarınıza taşıyabilirsiniz. Oyuna ister Facebook hesabınızla giriş yapabilir, isterseniz de misafir olarak oyuna katılabilirsiniz.

Oyunda gerçek zamanlı olarak gerçek kişilerle oynuyorsunuz, bu yüzden internetinizin olması gerekiyor. Oyun dinamik grafikleri ve sosyal bir platform olma başarısıyla da ön plana çıkıyor diyebilirim.

2. Abalone Free

Bizim ülkemizde çok bilinmese de bir diğer eğlenceli ve zihin yorucu masa oyunu Abalone. Abalone oyununda  altı köşeli ve altmış delikten oluşan bir masa vardır ve on dört adet siyah ve on dört adet beyaz taşla oynanır.

Oyunda sizin  amacınız da rakibin altı taşını oyun alanının dışına atmaktır. Abalone Free oyununda çevrimiçi oynama imkanınız var. Böylece gerçek insanlarla oynayabiliyorsunuz. 3D grafikleri ve perspektif değiştirebilme özelliği de bir diğer artısı.

Oyunda 20 level ve farklı zorluk seviyeleri bulunuyor. Ama isterseniz premium versiyona yükseltip 70 ekstra level, 30 farklı varyasyonlu oyun modu, oyun editörü gibi özellikleri açtırabilirsiniz.

3. BattleFriends at Sea

BattleFriends at Sea, adından da belki anlayabileceğiniz gibi, Android cihazlarınıza ücretsiz olarak indirip oynayabileceğiniz bir amiral battı oyunu. Amiral battı hepimizin çocukluğuna damga vurmuş oyunlardan birisidir.

Oyunda bildiğiniz gibi karelerden oluşan bir tahtaya kendi gemilerinizi yerleştiriyorsunuz. Daha sonra da rakibinizin gemilerinin yerlerini sıra tabanlı olmak üzere tahmin ederek onları vurmaya ve rakibin gemilerini yokederek oyunu kazanmaya çalışıyorsunuz.

Oyunu Facebook arkadaşlarınızla oynayabiliyorsunuz. Ayrıca bu sayede bütün cihazlarınızla senkronize oluyor, evde, işte her yerde oynayabiliyorsunuz.

4. Board Games

Board Games, tek bir masa oyunu değil, pek çok farklı masa oyununu bir araya getiren bir paket diyebilirim. Android cihazlarınıza ücretsiz olarak indirip, sıkılmadan saatlerce vakit geçirebilirsiniz.

Oyunda tavladan yılan ve merdiven oyununa kadar farklı oyun türleri bulunuyor. Ayrıca farklı yapay zeka seviyeleri ile ister başlangıç seviyesinde olun ister ileri seviye, eğlenerek oynayabilirsiniz.

Oyunda ayrıca farklı oynama hızları, manzara modu, zoom özelliği gibi farklı özellikler de sizleri bekliyor.

5. Chess for Android

Chess for Android, satranç sevenlerin beğeneceği bir oyun. Standart bir satranç oyunu diyebileceğimiz Chess for Android, satranca yeni başlayanlara değil, ileri seviye oyunculara yönelik.

Fakat yine de hareketi geri alma tuşuyla hareketlerinizi kendi kendinize analiz edip nasıl daha iyi hamle yapabileceğinizi öğrenebilirsiniz.Yapay zekası hayli başarılı olan oyun sizi zorlayacak gibi görünüyor.

Oyunda farklı seviyeler var, böylece yenmekte çok zorlanırsanız seviyeyi düşürüp oynayabiliyorsunuz.

6. Classic Mastermind

Classic Mastermind, belki eskiden hatırlayacağınız rakam tahmin etme oyununun renkli olanıdır. Bu oyunda bilgisayar aklında dört adet renk tutuyor ve siz de hangilerini tuttuğunu tahmin etmeye çalışıyorsunuz.

10 tahmin hakkınız var ve her tahminden sonra kaç tanesini doğru bildiğinizi bilgisayar size söylüyor. Buna göre doğru olmadığını düşündüğünüz rengi başkasıyla değiştiriyorsunuz. Bu şekilde bütün renkleri doğru bilmeniz gerekiyor.

Classic Mastermind hakikaten çok eğlenceli ve sizi saatlerce eğlendirecek, hatta bağımlılık yapacak bir oyun diyebilirim.

7. Dama Elit

Dama oyununu anlatmaya gerek yok sanırım. Kısaca bahsetmek gerekirse damada taşlarınızı rakip oyuncunun taşları üzerinden geçirerek onları yiyorsunuz ve rakip oyuncunun hiç bir taşı kalmayana kadar devam ediyorsunuz.

Dama Elit de Android cihazlarda bulabileceğiniz en başarılı dama oyunu diyebilirim. Gerçeğe yakın grafikleri ve farklı  perspektiften bakabilme imkanı oyunun artı özelliklerinden.

Oyunu isterseniz internet üzerinden de oynayabiliyorsunuz. Oyunda 13 farklı dama türü, 4 zorluk seviyesi, hamleyi geri alma şansı, 4 farklı tahta ve 20 farklı pul tipi sizleri bekliyor.

8. Dominoes

Domino oyunu da en çok bilinen ve eskilerin en popüler masa oyunlarından birisi. 10 milyona yakın indirilmiş olan Dominoes da dominonun mobil cihazlarınıza uyarlanmış hali.

Oyunda amacınız elinizdeki taşları, aynı rakamlar uç uca gelecek şekilde birleştirmek.  Elinizde aynı rakamdan taş yoksa sürekli bankadan çekersiniz ve elindeki taşların hepsini bitiren oyuncu domino yapmış ve kazanmış olur.

Oyunda tekli ve çoklu oynama şansı, çevrimdışı ve çevrimiçi oynama şansı, liderlik listeleri, üç farklı oyun modu sizleri bekliyor. Ayrıca oyunun grafikleri de hayli başarılı.

9. GOdroid

Go oyunu, tarihi eskiye dayanan ve uzakdoğudan çıkmış bir zeka oyunu. Zihninizi zorlayacak bir masa oyunu olan Go'da  siyah ve beyaz renkli taşlar bulunuyor ve kendi taşınızı  tahta üzerinde stratejik olarak yerleştirip oyunu kazanmaya çalışıyorsunuz.

Kuralları basit olmasına rağmen çok karmaşık ve pek çok kombinasyona sahip olan oyun her açıdan başarılı. Kullanıcı dostu bir arayüze sahip olan oyunla oyunu kolayca öğrenebilirsiniz.

Oyunu ister bilgisayara ister de gerçek oyuncuya karşı oynayabiliyorsunuz. Yine farklı yapay zeka seviyeleri ile zorluk seviyesini istediğiniz gibi ayarlayabiliyorsunuz.

10. Kelimelik

En sevilen masa oyunlarından birisi de bildiğiniz gibi scrabble. Scrabble'ın Türkçe versiyonu olan Kelimelik de hayli başarılı diyebilirim.

Oyunda amacınız aynı Scrabble'daki gibi  verilen harfleri kullanarak oyun tahtası üzerinde kelimeler üretmeye çalışmak. Eğer harflerinizi harfin iki ve üç katı, kelimenin iki ve üç katı gibi noktalara denk getirebilirseniz yüksek puanlar alıyorsunuz.

Oyunu sıra tabanlı oynayabiliyorsunuz. Yani bir el oynadıktan sonra karşınızdakinin oynamasını bekliyor ve daha sonra istediğiniz zaman oyuna devam edebiliyorsunuz. Bu yüzden de beklerken oynamaya çok müsait.

11. Tabu TR

Tabu, arkadaş ortamlarının en eğlenceli oyunlarından birisi. Tabu kelimeleri kullanmadan ana kelimeyi anlatmaya çalıştığınız oyunda çok komik anlar ortaya çıkabiliyor ve gülmekten kırılabiliyorsunuz.

Artık tabu oynamak için yanınızda olmasına gerek yok çünkü mobil cihazınız üzerinden oynayabilirsiniz. Oyunda 500'den fazla kelime bulunuyor.

Aynı zamanda çizerek anlatma kısmı da bulunduğunu söylemeliyim. Böylece aranan kelimeyi resimle anlatarak oynama şansına da sahipsiniz.

12. Tavla Plus

Tavla da arkadaş ortamlarının en sevilen oyunlarından bir diğeri. Bu alanda başarılı oyunlara imza atmış olan Peak Games tarafından geliştirilmiş olan Tavla Plus, Android cihazlardaki en iyi tavla oyunlarından birisi.

Oyuna ister Facebook hesabınızla arkadaşlarınızla birlikte ister misafir olarak giriş yaparak oynayabilirsiniz. Ayrıca oyun içinde insanlarla sohbet ederek yeni arkadaşlar edinebilirsiniz.

Ayrıca oyun içerisinde oynarken müzik dinleme seçeneği ile müzik keyfinizden de mahrum kalmamış olursunuz.

Bu yazıda en iyi 12 masa oyunu listesi hazırladık. Hazırladığımız liste ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın.

YORUMLAR