Android İçin En İyi 12 Korku Oyunu

Android için en iyi korku oyunu hangisi sorusunu soruyorsanız doğru yerdesiniz. Hazırladığımız korku oyunları listesi ile merak ettiğiniz soruyu yanıtladık.

Android cihazlarda oynanabilecek en iyi korku oyunu hangisi? Bu yazıda birbirinden başarılı oyunların yer aldığı bir liste hazırladık. Hazırladığımız listede en iyi korku oyunları yer alıyor. Listeden bir oyunu indirip hemen oynamaya başlayabilirsiniz.

Tıpkı izlediğimiz filmler gibi, oynadığımız oyunlar da hayatımıza heyecan katmak ve renklendirmek adına bize yardımcı oluyorlar. Gerçek hayattan kaçmak istediğimizde, sıkıldığımızda bunaldığımızda bize bambaşka dünyalar sunan filmler izliyoruz ya da oyunlar oynuyoruz.

Arkadaşlarınızla Oynayabileceğiniz Online Oyunlar
OYUN

Arkadaşlarınızla Oynayabileceğiniz Online Oyunlar

Arkadaşlarla oynanabilecek online oyunlar neler? Bu yazıda arkadaşlarınızla birlikte keyifli vakit geçirebileceğiniz yapımları bir arada topladık.

Kalbinizi daha hızlı attıran, size adrenalin salgılatan bu filmler ile gerçek yaşantınızda bulamadğınız heyecanı hissediyor olabilirsiniz fakat filmlerin size tattıracağı heyecan bir yere kadar olabilir çünkü herhangi bir etkileşiminiz olmuyor fakat oyunlar öyle değil.

Korku tarzı oyunları oynamak hakikaten cesaret gerektiren bir iş çünkü filmde olduğu gibi tek yaptığınız oturup izlemek olmuyor, karakterlerle etkileşime giriyor, onları yönlendiriyor, adeta onların başına gelen her şeye siz sebep oluyor ve onlarla birlikte yaşıyorsunuz. Bu da daha fazla heyecan ve daha fazla eğlence anlamına geliyor.

Android'deki En İyi 12 Korku Oyunu Listesi

  • Bloody Mary Ghost Adventure
  • Curse Breakers Horror Mansion
  • Dark Meadow: The Pact
  • Dead Trigger 2
  • Eyes: The Horror Game
  • Into The Dead
  • Murder Room
  • Slender Man Origins
  • The Abandoned School
  • The Walking Dead Season One-Two
  • You Are Surrounded
  • Dead Effect 2

Artık mobil cihazlarınızda da oynayabileceğiniz pek çok korku temalı oyun var. Biz de bugün sizler için Tamindir ekibi olarak korku temalı en iyi 12 Android oyununu derledik.

1. Bloody Mary Ghost Adventure

Bloody Mary bildiğiniz gibi şehir efsaneleri arasında en korkunçlarından bir tanesi. Elbette bu yüzden pek çok oyuna da konu olmuş durumda. Bloody Mary: Ghost Adventure da bunlardan bir tanesi.

Oyunu benzer oyunalrdan ayıran en önemli özelliklerinden birisi seçimlerinizin oyunun gidişatını etkiliyor olması ve size özel kişiselleştirilmiş bir oyun deneyimi sunması. Diğeri de oyunun gerçek zamanlı ilerliyor olması diyebilirim. Yani gece ve gündüz olarak oyun değişiyor, olaylar da buna göre farklılaşıyor.

Oyunun etkileyici grafikleri de yine bir diğer artısı. Farklı ve orijinal bir oyun olduğunu söyleyebilirim. Ayrıca her ay yeni bir bölüm ekleniyor.

2. Curse Breakers Horror Mansion

Curse Breakers: Horror Mansion, adından da anlayabileceğiniz gibi lanetli bir köşkü konu alan point and click tarzı macera oyunu. Bulmaca oyunu olarak da tanımlayabileceğimiz oyunda pek çok mini oyun sizi bekliyor.

Oyunda temel amacınız lanetli bir kristal küre tarafından parçalanmış bir ailenin üzerindeki laneti kaldırmak. Bunun için de size verilen farklı görevleri yerine getirerek oyunda ilerlemeniz gerekiyor. Ayrıca çeşitli eşyaları toplayıp doğru yerlerde kullanmanız gerekiyor.

Oyunun grafikleri de korku temasını yansıtacak şekilde ve gayet başarılı geliştirilmiş. Oyunda mezarlık, perili köşk gibi ortamlar ve çok sayıda bulmaca oyunda bizleri beklemekte.

3. Dark Meadow: The Pact

Dark Meadow: The Pact gayet profesyonel ve neredeyse bir konsol oyunu kadar başarılı tasarlanmış bir korku oyunu. Birinci şahıs gözünden oynadığınız bir rol yapma oyunu olarak da tanımlayabiliriz.

Oyunda bir hastanede uyanıyorsunuz ve kendinizi oraya hapsedilmişi buluyorsunuz. Oradan kaçabilmenizin tek yolu ise, çeşitli yaratıkları da kontrol eden kötü cadıyı bulup öldürebilmekten geçiyor.

Etrafınızdaki eşyaları doğru bir şekilde kullanmanız, kapıları açmanız, ipuçlarını takip etmeniz gerekiyor. Fakat bu esnada size saldıran yaratıklara karşı da dikkatli olmalısınız. Oyun özellikle etkileyici senaryosuyla dikkat çekiyor.

4. Dead Trigger 2

Dead Trigger 2, zaten çok popüler ve başarılı bir zombi oyunu olan ve milyonlarca kişi tarafından indirilen Dead Trigger'ın devam oyunu. Bir hayli kaliteli ve etkileyici grafikleri ile dikkat çeken oyun neredeyse bir bilgisayar oyunu kalitesinde.

Oyun, insanlığın zombi kıyametine karşı olan savaşını anlatıyor ve siz de hayatta kalanlardan birisi olarak neslinizin devamı için orduya katılmalı ve zombilerle savaşmalısınız. Ayrıca kendinize güvenli bir sığınak bulmalı ve gerekli silah ve eşyaları edinmelisiniz.

Oyunu isterseniz dokunmatik olarak isterseniz de sanal gamepad modeli ile oynama şansına sahipsiniz. Oyunun en önemli özelliklerinden birisi ise gerçek zamanlı hikaye gelişimi. Yani oyunun hikayesi dünya çapındaki oyuncuların performanslaırna göre değişiyor.

5. Eyes: The Horror Game

Eyes da yine ücretsiz olarak indirip oynayabileceğiniz en başarılı korku oyunlarından bir tanesi. Paranormal aktiviteler, gizemli olaylar ve bu dünyadan olmayan yaratıklar sizin ilgi alanınıza giriyorsa bu oyuna göz atmalısınız.

Bu oyunda gözüpek bir ödül avcısını oynuyorsunuz, kimsenin giremediği bir hayaletli eve giriyor ve evdeki değerli eşyaları toplamaya çalışıyorsunuz. Fakat bu evde değerli eşyalardan çok daha fazlası sizi bekliyor.

Oyunu birinci şahıs gözünden oynuyorsunuz ve değerli eşyaları toplarken çeşitli ipuçlarını da topluyor, kapıları açıyor ve bu evin gizemini çözmeye çalışıyorsunuz.

6. Into The Dead

Into the Dead yine Android cihazlarınıza ücretsiz olarak indirip oynayabileceğiniz eğlenceli ve heyecanlı bir korku oyunudur.

Oyunu aslında bir koşu oyunu olarak tanımlayabiliriz çünkü koşarak hayatta kalmaya çalışıyorsunuz. Fakat diğer koşu oyunlarından farklı olarak bu oyunda birinci şahsın gözünden oynuyorsunuz ve karşınıza sürekli zombiler çıkıyor.

Android için en iyi 12 korku oyunu listesinde yer alan Into The Dead'deki amacınız telefonunuzu sağa sola yatırarak karşınıza çıkan zombilerden kaçarak koşabildiğiniz kadar uzağa koşmak.

7. Murder Room

Murder Room da korku temalı bir odadan kaçış oyunu olarak tanımlayabileceğimiz heyecan dolu ve sürükleyici bir oyun. Oyunda, uyandığınızda kendinizi bir seri katille birlikte bir odada buluyorsunuz.

Amacınız ise eşyaları ve diğer ipuçlarını kullanarak tehlikeden kaçabilmek. Eşyaları alabiliyor, diğer eşyalarla birleştirebiliyor ve kullanabiliyorsunuz. Ilerlemek içinse tek yapmanız gereken parmağınızı sağa sola ve ileri kaydırmak.

Ayrıca oyunda çeşitli görevler bulunuyor ve bu görevleri yerine getirerek ilerleyebiliyorsunuz. Eğer takılırsanız da kazandığınız paralarla ipuçları satın alabiliyorsunuz.

8. Slender Man Origins

Slender Man, son yıllarda popüler olmuş bir diğer korku şehir efsanesi karakteri. Uzun ince bir vücut ile suratı olmayan bir yüze sahip olan bu karakter temel alınarak geliştirilmiş bu oyun da tüylerinizi diken diken edecek.

Bu oyunda 4 farklı mekanda maceraya atılıyorsunuz ve elinizde fenerle ilerliyorsunuz fakat her an dikkatli olmalısınız çünkü Slender Man hemen arkanızda olabilir.

Oyunun korkutucu atmosferi ve müziklerinin yanında sizi sürekli yönlendiren bir hikayesi de bulunuyor, böylece oyuna daha iyi adapte olabiliyorsunuz. Ayrıca oyunun kontrolleri de gayet başarılı.

9. The Abandoned School

Bir diğer korku dolu macera oyunu olan The Abandoned School'da terkedilmiş eski ve korkutucu bir okulda dolaşıyor ve karakterin hayatındaki anılara ortak oluyorsunuz.

Oyunda bir çocuğa kardeşi ve kız arkadaşının ölümü hakkındaki gerçekleri ortaya çıkarmasında yardımcı oluyorsunuz. Bunun için terkedilmiş bu okulda odalar boyunca ilerliyor ve eşyalarla etkileşime geçiyorsunuz.

Bulduğunuz objelere birden fazla kez ve doğru sırayla dokunmanız gerekiyor. Ayrıca gerektiğinde de telefonunuzu sallayarak ya da eğerek engellerden kurtulmalısınız. Oyunun etkileyici senaryosu da sizi içine çekiyor ve daha anlamlı bir hal alıyor.

10. The Walking Dead Season One-Two

Başarılı oyunların yapımcısı Telltales firması tarafından geliştirilmiş The Walking Dead oyunu, iki sezon ve iki ayrı oyun olacak şekilde tasarlanmış. Android cihazlarınızda bulabileceğiniz en iyi zombi oyunlarından birisi olduğunu söyleyebilirim.

Oyun Robert Kirkman'ın pek çok ödül kazanmış serisinden uyarlanarak geliştirişmiş ve oyunda amacınız zombilerin istial ettiği dünyada hayatta kalmaya çalışmak. Birinci oyunda eski bir suçlu olan Lee Everett'in maceralarına konuk oluyorsunuz ve 5 bölümden oluşan oyunu bitirmeye çalışıyorsunuz.

İkinci oyunda ise yine zombi istilası yüzünden tüm dünyası değişen ve alt üst olan fakat hayatta kalmaya çalışan küçük bir kıza yardım ediyorsunuz. Fakat konusu birinci oyundan tamamen farklı değil. Birinci oyundan sonra aylar geçmiş olsa da birinci oyundaki hareketleriniz, ikinci oyunu da etkiliyor.

Yine bu oyunda da tam 5 adet bölüm var ve küçük çocukla birlikte pek çok farklı karakterle tanışıyor, yeni mekanlar keşfediyor ve zor kararlar vermek zorunda kalıyoruz.


11. You Are Surrounded

You Are Surrounded da yine bir başka zombi temalı korku oyunu. Fakat bu oyunda elinizde silahınızla, birinci şahsın gözünden oynayarak size doğru gelen zombilere saldırmanız gerekiyor.

Özellikle kontrolleri ile dikkat çeken oyunda 360 derece etrafınıza, aşağı ve yukarı bakabiliyorsunuz. Bunun için tek yapmanız gereken cihazınızı sağa sola aşağı yukarı çevirmek. Bu esnada da diğer elinizle zombilere ateş etmeniz gerekiyor.

Detaylı grafikleri ile de dikkat çeken oyun zombi temalı aksiyon oyunları arasında en başarılılarından birisi diyebilirim.

12. Dead Effect 2

Mobil platformdaki en başarılı korku oyunlarından bir tanesi olan Dead Effect 2'yi ücrestiz olarak indirebilir ve hemen oynamaya başlayabilirsiniz. Oyunda zombilere karşı mücadele etmeniz gerekiyor. Çeşitli silahların yer aldığı yapımda korku dolu dakikalar geçirebilirsiniz.

Bu yazıda Android için en iyi 12 korku oyunu sıraladık. Konuya dair düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın.

YORUMLAR