Android İçin En İyi 10 Uçak Bileti Ve Otel Uygulaması

Seyahate çıkmayı kim sevmez ki? Herhalde kime sorarsak soralım gezmeyi çok sevdiğini söyleyecektir. Yeni yerler görmek, keşfetmek, gezmek bütün insanların ortak tutkularından bir tanesidir sanırım.

Android İçin En İyi 10 Uçak Bileti Ve Otel Uygulaması

Seyahate çıkmayı kim sevmez ki? Herhalde kime sorarsak soralım gezmeyi çok sevdiğini söyleyecektir. Yeni yerler görmek, keşfetmek, gezmek bütün insanların ortak tutkularından bir tanesidir sanırım.

Fakat seyahat etmek, gezmek, yolculuklara çıkmak ve yeni yerler keşfetmek söylendiği kadar basit değil elbette ki. Bütün bunlar için öncelikli olarak para gerekiyor. Bu yüzden de bir gezi planlarken bütçemizi en etkili biçimde kullanmaya bakarız. Artık bu konuda teknolojiden de faydalanma şansına sahipsiniz. Teknolojiden faydalanma derken mobil uygulamalardan bahsediyorum elbette. Seyahatlerinizi planlayabileceğiniz, en ucuza uçak bileti, otel gibi imkanları arayıp bulabileceğiniz pek çok uygulama mevcut.

Biz de bugün sizlere, yolculuklarınızı ucuza çıkarabilmeniz için bu Android uygulamaları içinden en iyi 10 seyahat uygulamasını derledik. Hem uçak bileti hem otel hem de araba kiralama seçeneklerini bulabileceğiniz bu uygulamalar çok işinize yarayacaktır diye düşünüyorum.

Aerobilet

Bilet bulma uygulamaları arasındaki ilk uygulamamız olan Aerobilet'i Android cihazlarınıza ücretsiz olarak indirip kullanabiliyorsunuz. Hem çok kolay bir kullanıma sahip hem de tüm dünyayı kapsıyor diyebilirim.

Uygulama ile dünya çapındaki en ekonomik uçak biletlerini bulabiliyor ve en ucuz otel odalarına göz atabiliyorsunuz. Bununla birlikte bu seçenekleri kendi aralarında karşılaştırma imkanınız da bulunuyor.

Ayrıca uygulama üzerinden direk olarak satın alma şansına sahipsiniz. SSL güvenlik sistemi olduğu için kredi kartınızı gönül rahatlığı ile kullanabiliyorsunuz.

Bavul.com

Bir diğer uygulamamız olan Bavul.com listedeki tek Türk yapımı uygulama diyebilirim. Turkcell tarafından geliştirilmiş bu uygulamayı da Android cihazlarınıza ücretsiz olarak indirip kolayca kullanabiliyorsunuz.

Uygulama ile ile ve dış hatlara onlarca havayolu firması üzerinden uçak bileti bulma, rezervasyon yapma ve satın alma şansına sahipsiniz. Bunlardan bazılarını  Türk Hava Yolları, Pegasus, AnadoluJet, Atlasjet, SunExpress, Onur Air, KLM, Lufthansa şeklinde sayabiliriz.

Bununla birlikte gideceğiniz şehrin hava durumu, gezilecek yerleri gibi bilgilere de uygulama üzerinden kolayca erişebiliyorsunuz. Uygulamanın bunlar dışında da çok kapsamlı işinize yarayacak özellikleri mevcut.

Booking.com

Bir diğer seyahat uygulaması olan Booking.com dünyanın her yerinde 600 binden fazla otel ve kalacak yer imkanı sağlıyor. Booking.com uçak bileti sunmamakla birlikte yalnızca otel hizmeti sunuyor.

Uygulama ile dünya çapında 70 binden fazla seyahat noktasında otel, villa, hostel gibi kalacak yerleri inceleyebilir, onlarla ilgili detaylı bilgilere ve fotoğraflara bakabilir ve kolayca istediğiniz seçebilirsiniz.

Otellere uygulama üzerinden rezervasyon yapabiliyorsunuz. Ayrıca uygulamanın Türkçe desteği olması ise bir diğer artısı diyebilirim.

eDreams

Bir diğer seyahat uygulaması olan eDreams de benzerlerinde olduğu gibi öncelikle web sitesiyken daha sonra mobil uygulamaları çıkmış olanlardan. 1 milyona yakın kullanıcı sayısı ile dikkat çektiğini söyleyebilirim.

eDreams uygulamasının amacı en ucuz uçak biletini ve otelleri size bulmak. Adının da önerdiği gibi bu sayede hayallerinizi gerçekleştirerek gezmek istediğiniz yerleri çok daha rahat bir şekilde gezebiliyorsunuz.

Uygulamada 197 ülkede 400 binden fazla otel bilgisi bulunuyor. Ayrıca uygulama üzerinden rezervasyon yapabileceğiniz gibi direk olarak satın alabiliyorsunuz. Türkçe desteği olması ise bir diğer artısı.

Hostelworld

Hostelworld, Android cihazlarınıza ücretsiz olarak indirip kullanabileceğiniz bir diğer seyahat uygulaması. Hostelworld adından da anlaşılacağı gibi daha çok sırt çantalılara yönelik bir pansiyon bulma uygulaması diyebilirim.

İlk olarak web sitesi olan ve daha sonra mobil uygulamaları çıkan uygulama ile dünya çapında pek çok şehirde kalacak yer bulabiliyorsunuz. Uygulamada 30 binden fazla kalma yeri ve 6 binden fazla seyahat noktası bulunuyor.

Uygulamanın en önemli özelliklerinden birisi de son dakikada kalacak yer bulma imkanlarının yüksek olması. Bununla birlikte kapsamlı özellikleri ve kolay kullanımı ile de dikkat çekiyor diyebilirim.

Momondo

Momondo ile Android cihazlarınızda en uygun fiyatlı ve ekonomik uçak biletlerini bulabiliyorsunuz. Yani kısacası Momondo sık sık seyahat edenlere yönelik bir uçak bileti uygulaması diyebilirim.

Uygulama ile  farklı bilet ve uçuşlar arasında karşılaştırma yapabiliyor, böylece sadece en ucuz değil aynı zamanda en rahat uçuş imkanlarını da bulabiliyorsunuz.

Uçuş bilgilerinizi direk olarak e-mailinize gönderebiliyor,  arkadaşlarınızla paylaşabiliyor ve seyahat planlarınızı uygulama içerisinde saklayabiliyorsunuz.

Orbitz

Bir diğer seyahat uygulaması olan Orbitz, biraz arka planda kalmış olsa da aslonda çok başarılı bir uygulama diyebilirim. Kapsamlı özellikleri ile kolayca uçak bileti ve otel arayıp bulma şansına sahipsiniz.

Yine bir websitesiyken mobil uygulamaya dönüşmüş olan Orbitz şık tasarımı ve kolay kullanımı ile dikkat çekiyor. En ucuz uçak bileti ve otelleri bu uygulama üzerinden hızlı bir şekilde bulabiliyorsunuz.

Uygulamanın en güzel özelliklerinden birisi son dakika rezervasyonları. Yakınlardaki otelleri uygulama üzerinden bulup son dakikada açılan yerleri çok ucuza rezerve edebiliyorsunuz. Ayrıca otellerin fotoğrafları ile birlikte detaylı bilgilerine erişebiliyorsunuz.

Skyscanner

Android cihazlarınıza ücretsiz olarak indirip kullanabileceğiniz bir diğer seyahat uygulaması olan Skyscanner da gayet kullanışlı. Bu uygulama üzerinden yurtiçi ve yurtdışı uçuş bilgilerine erişebiliyorsunuz.

Uygulama ile tüm dünyadaki havayollarını tarayabiliyor ve gitmek istediğiniz rotadaki en ekonomik uçak biletlerini bulabiliyor, direk olarak uygulama üzerinden bilet satın alabiliyorsunuz.

Ayrıca uygulama uçuş bilgilerinizi size e-posta ile gönderiyor, siz de istediğiniz kişilerle uçuş bilgilerinizi kolayca paylaşabiliyorsunuz.

Tripadvisor

Tripadvisor aslında adından da anlaşılabileceği gibi bir seyahat öneri servisi. Gezmek istiyor fakat nereye gideceğinize ne yapacağınıza karar veremiyorsanız TripAdvisor çok işinize yarayabilecek uygulamalardan birisi.

Nereye gideceğinize karar verdikten sonra da uygulama size en ucuz uçak biletlerini, en iyi otelleri, düzgün restoranları ve yapılacak eğlenceli aktiviteleri sunuyor. Şu anda dünyada en popüler seyahat uygulamalarından birisi diyebilirim.

Uygulama üzerinden uçak biletlerini karşılaştırabiliyor, otellerle ilgili fotoğraflı ve detaylı bilgilere ulaşabiliyor ve kolayca rezervasyon yapabiliyorsunuz.

Trivago

En son uygulamamız olan Trivago'nun ismini son zamanlarda çok duymaya başladık. Uygulamanın dünyaca ünlü gazeteler ve inceleme siteleri tarafından da olumlu yorumlar ve yüksek puanlar almış olduğunu söylemeliyim.

Trivago şu anda marketlerde bulabileceğiniz en iyi otel bulma uygulamalarından birisi. Her zaman en iyi otelleri en ucuz fiyatlara bu uygulama üzerinden bulabiliyorsunuz.

Otellerin fotoğraflı yorumlarını görebiliyor, geniş filtreleme seçenekleri ile kendi istediğiniz bilgileri girerek kendinize en uygun otelleri bulabiliyor ve otellere yorumlar ve puanlar bırakabiliyorsunuz.

YORUMLAR