Android İçin En İyi 10 Müzik Oyunu

Hepimiz kabul etmeliyiz ki, müzik hayatımızın her alanında bizimle. Hele de günümüzde herkesin cebinde bir mobil cihaz olduğunu düşünürsek. Bir yerden bir yere giderken, canımız sıkıldığında müzik en iyi dostumuz oluyor.

Android İçin En İyi 10 Müzik Oyunu

Hepimiz kabul etmeliyiz ki, müzik hayatımızın her alanında bizimle. Hele de günümüzde herkesin cebinde bir mobil cihaz olduğunu düşünürsek. Bir yerden bir yere giderken, canımız sıkıldığında müzik en iyi dostumuz oluyor.

Bazılarımız, müzik için olsa da olur olmasa da olur derken bazılarımız müziksiz yaşayamam diyor. Peki ya siz hangi kategoriye giriyorsunuz? Eğer siz de müziksiz yaşayamam diyenlerdenseniz, müziği oyunlarla birlikte hayatınıza yeniden sokmaya ve ona bambaşka bir bakış açısıyla yaklaşmaya ne dersiniz?

Oyun oynarken aynı anda müzik dinlemekten ve hatta müzik yapmaktan bahsediyorum. Bu çok eğlenceli bir şey olmaz mıydı sizce de? Eğlenceli olmasının yanında artık bu gayet mümkün. Artık Android cihazlarınızda oynayabileceğiniz pek çok müzik oyunu var. Biz de sizler için bugün bu müzik oyunlarını derledik. Eğer müzik sizin için de çok önemli bir yer teşkil ediyorsa, listemize göz atmanızı tavsiye ederiz.

Beats

Bildiğiniz gibi Guitar Hero'dan sonra bu tarz oyunlarda bir patlama yaşandı. Beats de Android cihazlarınızda oynayabileceğiniz benzer oyunlardan bir tanesi. Fakat oyunu diğerlerinden ayıran düz çizgide akan farklı renklere değil, farklı yönlerdeki oklara basmanız gerekiyor.

Çok daha kafa karıştırıcı ve zorlayıcı bir oyun olan Beats de yine Guitar Hero gibi oynuyorsunuz fakat bu kez yalnızca farklı renklere değil farklı yönlere göre de tuşlara basmanız gerekiyor.

Oyunda 10 adet örnek şarkı bulunuyor. Fakat oyunu beğenirseniz ve yenilerini indirmek isterseniz yüzlerce başka şarkı da oyunda sizleri bekliyor.

Cha-Ching Band Manager

Cha-Ching Band Manager da bir diğer Guitar Hero tarzına sahip müzik oyunu diyebilirim. Fakat bu oyunda farklı olarak yalnızca müzik yapmıyorsunuz, aynı zamanda grubunuzun finansal ve yönetimsel kısımlarıyla da siz ilgileniyorsunuz.

Oyunda öncelikle grubunuzla kendi şarkılarınızı yazmalı, ve çalıp söylemelisiniz. Bunun için de stüdyoda, Guitar Hero tarzında ekranda akan notalara doğru zamanlarda basarak şarkıları doğru çalmalısınız.

Bununla birlikte oyunun bir de yönetimsel kısmı var. Yani oyunda yerine getirmeniz gereken bir diğer görev de grubunuzun gideceği konserleri, çalacağı şarkıları planlamak ve grubunuzun finansal taraflarını da yönetmek. Bu açıdan da diğer oyunlardan ayrılıyor.

Cytus

Müzik severlerin beğeneceği bir diğer eğlenceli oyun da Cytus. Android cihazlarınızda oynayabileceğiniz en başarılı müzik oyunlarından birisi olan Cytus size çok fazla sayıda farklı şarkı sunuyor.

Oyunda şarkıları çalmak için ritimle uyumlu olarak farklı hareketler yapmanız gerekiyor. Kilit ekranı açmak için yaptığımız hareketler gibi farklı hareketlerle şarkıları çalabildiğiniz oyunda reflekslerinizi test edebiliyorsunuz.

Oyunda yüzden fazla farklı parça ve her parça için farklı oynanış tarzları bulunuyor. Ayrıca bu şarkılara sürekli yenileri ekleniyor. Bununla birlikte oyunda 9 farklı zorluk seviyesi bulunduğunu da söylemeliyim.

Djmax Technika Q

Djmax Technika Q de Android cihazlarınıza ücretsiz olarak indirip oynayabileceğiniz bir diğer müzik oyunu. Oyunun özellikle retro tarzı ve 80'lerden kalma görüntüsüyle dikkat çektiğini söyleyebilirim.

Guitar Hero benzeri bir oyun olan Djmax Technika Q de oyunu oynamak için, benzerlerinde olduğu gibi, ekranda akan notalara doğru zamanda dokunmanız gerekiyor.

Oyunda fever moduna ulaştığınızda maksimum puanlar alabiliyor, şans bonusu ile puanlarınızı ikiye katlayabiliyor, arkadaşlarınızla birlikte oynayabiliyor, oyun içi satın almalarla oyunu istediğiniz gibi kişiselleştirebiliyorsunuz.

Music Hero

Guitar Hero benzeri başarılı oyunlardan birisi de Music Hero. Android cihazlarınızda ücretsiz olarak oynayabileceğiniz Music Hero ile ekranda akan notalara doğru anlarda basarak şarkıyı çalmanız gerekiyor.

Oyunun içerisinde standart olarak gelen bazı şarkılar bulunuyor fakat oyunun en güzel taraflarından bir tanesi de kendi cihazınızdaki istediğiniz şarkıları seçerek onlarla oynama şansına sahip olmanız diyebilirim.

Oyunda üç farklı zorluk seviyesi bulunuyor ve hepsinde basmanız gereken nota sayısı artıyor. Grafikleri de hayli başarılı olan oyunu severek oynayacaksınız.

Piano Tiles

Piano Tiles, bildiğiniz gibi son dönemlerde çok popüler olmuş ve ardından pek çok benzer uygulama geliştirilmiş müzik oyunlarından bir tanesi. Reflekslerinizi test ederken aynı zamanda klasik müzik dinleyebileceğiniz çok eğlenceli bir oyun olduğunu söyleyebilirim.

Oyunda siyah ve beyaz renklerden oluşan kutucukların olduğu bir ekran var. Ekrandaki akan kutucuklardan beyaz kutucuklara değil siyahlara dokunmanız ve bu şekilde müziği doğru olarak çalmanız gerekiyor.

Oyunda 5 farklı oyun modu bulunuyor: Classic, Arcade, Zen, Rush ve Relay. Oyun, tam konsantrasyon isteyen bir oyun ve en iyi sonucu kulaklık ile alacağınızı da söylemeliyim.

Pinball Rocks

Adından da anlayabileceğiniz gibi eskiden oynadığımız klasik Pinball oyununu Rock müzik ile birleştiren çok eğlenceli bir oyun olan Pinball Rocks'ı, Android cihazlarınıza ücretsiz olarak indirip oynayabilirsiniz.

Pinball Rocks oyununda yapmanız gereken aslında yine eskisi gibi pinball oynamak. Fakat oyunda Bullet For My Valentine, Slayer, AC/DC, Slayer gibi sanatçılara özel masalar hazırlanmış ve bu masalarda farklı özellikler mevcut.

Oynarken aynı zamanda Judas Priest, For Today, Kyng, Chevelle, KONGOS gibi sanatçıların da şarkılarını dünleyebileceğiniz oyunun grafikleri fazlasıyla etkileyici ve rock müzik ruhunu yansıtır türden diyebilirim.

Santa Rockstar

Bir diğer müzik ve ritim oyunu da Santa Rockstar. Eğlenceli bir oyun olan Santa Rockstar, adından da anlaşılabileceği gibi Noel temalı bir Guitar Hero diyebilirim.

Oyunda aynı zamanda bütün dünyayı dolaşıp çocuklara hediyelerini dağıtırken bir yandan da müzik yapmanız gerekiyor. Bunu yapmak için de ekranda akan notalara doğru zamanlarda basmanız gerekiyor.

Oyunda 5 farklı sahne, etkileyici müzikler, farklı gitar ve ekipmanlar, 4 farklı karakter, güçlendiriciler ve Facebook ile bağlanarak arkadaşlarınızla yarışma seçeneği de sizleri bekliyor.

The Rhythm of Fighters

The Rhythm of Fighters, en iyi müzik oyunları listemizdeki en ilginç oyunlardan birisi olabilir. Eskiden oynadığımız Street Fighter tarzı oyunları hatırlıyorsunuzdur eminim. Bu oyun da 90'ların popüler oyunu King of Fighters'ın yeniden can verilmiş hali diyebilirim.

Yalnız bu oyunda 90'lara geri dönerken bunu ritim ve müzik eşliğinde yapıyoruz. Bu oyunda amacınız dövüşen karaktereleri dansettirmek. Bunun için de iki karakterin üzerinde durduğu şekilde beliren şekillere basmanız gerekiyor. Böylece başarılı kombinasyonlar yaparak rakibinizi döeviliyorsunuz

Oyunun grafikleri retro severlerin beğeneceği türden diyebilirim. Müzik, ritim ve dansı dövüşle birleştiren bir oyun olan The Rhythm of Fighters, Android marketlerdeki en iyi müzik oyunlarından birisi diyebilirim.

TunesHolic

TunesHolic de Guitar Hero akımından etkilenerek geliştirilmiş başarılı oyunlardan bir tanesi diyebilirim. Ritim ve müziği birleştiren oyunda da parmaklarınızla doğru anda doğru renkteki notaya basmanız gerekiyor.

Oyunda 4 farklı zorluk seviyesi bulunuyor. Ayrıca yine burada da kendi cihazınızdan istediğiniz herhangi bir şarkıyı oyuna ekleyip çalabiliyorsunuz. Oyun mp3, mp4, acc, wav, mp1, mp2, m4a, 3g2, 3gp formatlarını destekliyor.

Oyunda farklı modlar ve ödüllendirme sistemi bulunuyor. Yine oyunda 3'ten 8'e kadar farklı çizgi modları, 10 farklı hız, 12 farklı karakter sizleri bekliyor.

YORUMLAR