Android İçin En İyi 10 Dosya Paylaşma Uygulaması

Bildiğiniz gibi tarih boyunca insanlık her döneme belli bir çağ adı vermişlerdir. Şu anda bulunduğumuz çağın adı da yakın çağ olmasına rağmen artık bambaşka bir devre girdiğimizi de inkar edemeyiz.

Android İçin En İyi 10 Dosya Paylaşma Uygulaması

Bildiğiniz gibi tarih boyunca insanlık her döneme belli bir çağ adı vermişlerdir. Şu anda bulunduğumuz çağın adı da yakın çağ olmasına rağmen artık bambaşka bir devre girdiğimizi de inkar edemeyiz.

Belki de bu çağa yeni bir ad verecek olsalar "Paylaşım çağı" en uygun isim olurdu. Zira hayatımız sürekli bir şeyleri paylaşmakla geçiyor. Facebook'ta ne yaptığımızı paylaşıyor, Twitter'da düşüncelerimizi paylaşıyor, Instagram'da fotoğraflarımızı paylaşıyoruz. Bununla birlikte artık çok hızlı ve hafif yaşıyoruz. Yani yanımızda fotoğraf makinası, kamera gibi araçlar taşımıyoruz çünkü bütün bunları mobil cihazlarımızla yapabiliyoruz. Her an neler yaptığımızı fotoğraflıyor, bütün anlarımızı ölümsüzleştiriyoruz. Tabi birlikte fotoğraf çekildiğimiz arkadaşlarımız da bu fotoğrafları bizden istiyorlar haliyle. Aynı şekilde biz de onlardan istiyoruz. Peki bu tür dosyaları birbirinize göndermek için ne tür yollar tercih ediyorsunuz?

Biz size Android için geliştirilmiş uygulamaları öneriyoruz. Büyük küçük boyutu ne olursa olsun hızlı bir şekilde arkadaşlarınıza veya diğer insanlara dosya göndermek için yapılmış pek çok mobil uygulama var. Bizler de bugün sizin için bu uygulamalar arasından en iyilerini derledik.

Box

Elbette günümüzün dosya paylaşım için kullanılan en popüler yöntemlerinden birisi bulut depolama sistemlerini kullanmak. Bulut depolama sistemleri arasında en iyilerinden birisi de Box desek yanlış olmaz sanıyorum.

Box ile bütün dosyalarınızı bulut bir depolama sistemi üzerinde tutabiliyor ve gerektiğinde bunları kolayca paylaşabiliyorsunuz. Üstelik bu sayede dosyalarınız ve bilgileriniz güvenli bir şekilde saklanıyor.

Box ile dosya paylaşımı yapmak için tek yapmanız gereken paylaşmak istediğiniz dosyaları Box'a atarak bir paylaşım linki oluşturmak. Ardından da bu linki arkadaşlarınızla ve diğerleriyle paylaşmak, hepsi bu.

Dropbox

Yine bulut depolama denilince akla gelen ilk servislerden bir diğeri de Dropbox. Dosyalarınızı kolayca ve güvenli bir şekilde saklayabileceğiniz bir servis olan Dropbox'un da mobil uygulamaları elbette ki mevcut.

Dropbox belki de şu anda en popüler dosya saklama servislerinden birisi. Hesabınızı oluşturduktan sonra direk olarak 3 GB alana sahip oluyorsunuz. Daha sonra isterseniz daha fazla alana sahip olma şansınız da var.

Dropbox ile fotoğraf, video, belge, klasör aklınıza gelebilecek her şeyi kolay bir şekilde saklayabiliyorsunuz. Ayrıca paylaşmak istediğiniz zaman da paylaşım linki ile hızlıca paylaşabiliyorsunuz.

Fast File Transfer

Eğer dosya paylaşmak için bulut bilişim sistemlerini kullanmak istemiyorsanız direk dosya paylaşımına özel olarak geliştirilmiş uygulamalardan da faydalanabilirsiniz. Fast File Transfer de bunlardan birisi.

Uygulama ile büyük boyuttaki dosyaları bile çok hızlı bir şekilde gönderebiliyorsunuz. Bunu da basit, hızlı ve kolay bir şekilde yapabiliyorsunuz. 1 GB'lık dosyayı 4 dakikanın altında paylaştığını da ekleyelim.

Uygulama ile birden çok dosyayı zipleyerek gönderebiliyor, cihazları QR kodu ile hızlıca eşleyerek daha hızlı erişim sağlayabiliyor, wi-fi olmasına gerek bile olmadan dosyaları gönderebiliyorsunuz.

Hightail

Bir diğer dosya paylaşım uygulaması olan Hightail de bulut depolama sistemlerinden faydalanan bir sistem. Kullanıcı dostu arayüzü, kolay kullanımı ve hızlı olması ile dosyalarınızı kolayca paylaşabiliyorsunuz.

Uygulama ile arkadaşlarınız veya diğer insanlarla örneğin birlikte çalıştığınız dökümanları paylaşabileceğiniz gibi aynı anda üzerinde değişiklik de yapabiliyorsunuz. Böylece ortak çalışma çok daha kolay bir hale geliyor.

Bununla birlikte uygulama dosyalarınıza erişen kişileri ve kaç kere erişildiği gibi bilgileri size sunuyor böylece güvenlik ile ilgili bir sıkıntı yaşamıyorsunuz. Hightail, kolay dosya paylaşımı için kullanabileceğiniz uygulamalardan bir diğeri.

Send Anywhere

Bir diğer dosya paylaşım uygulaması olan Send Anywhere de basit fakat güçlü ve kapsamlı bir uygulama. Kayıt olmanıza veya giriş yapmanıza gerek olmaması uygulamanın en büyük artılarından birisi diyebilirim.

Uygulama ile dosya göndermek için iki farklı cihazı  6 haneli dijital anahtar ile eşlemek. Bundan sonra istediğiniz gibi dosyaları hızlı bir şekilde gönderme şansına sahip oluyorsunuz.

Uygulamanın bir diğer artı özelliği çapraz platform desteği. Böylece Android, iOS ve Web üzerinden farklı cihazlarınıza dosya gönderip alabiliyorsunuz. Bu sayede bir dosyayı göndermek için uzun dakikalar boyunca beklemek zorunda kalmıyorsunuz.

SendSpace

Bir diğer dosya gönderme servisi olan SendSpace'i de ücretsiz olarak indirip kullanabiliyorsunuz. Ücretsiz kullandığınızda dosya başına 300 mb gönderebiliyorken pro versiyonda 4 gb gönderme şansına sahipsiniz.

Uygulama ile büyük boyutlu dosyaları kolayca arkadaşlarınıza ve diğerlerine göndermeniz amaçlanmış. Fotoğraf, video gibi medya dosyalarını hızlı bir şekilde göndermeniz öncelik halinde sunulmuş.

Bununla birlikte kullanıcı dostu arayüzü ve basit kullanımı ile dikkat çekiyor. Gönderdiğiniz dosyaları karşı taraftakinin alması için tek ihtiyacı ise bir web browser.

Sunshine

Bir diğer dosya gönderme ve paylaşma uygulaması olan Sunshine'ı da ücretsiz olarak indirip kullanabiliyorsunuz. Özellikle büyük boyutlu dosyaları hızlı bir şekilde göndermeniz için geliştirilmiş olduğunu söyleyebilirim.

Fotoğraf, video gibi büyük boyutlu dosyaları kolayca paylaşmanızı ve göndermenizi sağlayan bir uygulama olan Sunshine herhangi bir bulut depolama sistemi kullanmıyor ve direk olarak cihaza gönderiyor.

Uygulamanın en güzel özelliklerinden birisi de bu sayede fotoğraf ve videoları doğrudan akıllı televizyon, Playstation ya da Xbox cihazlarınıza göndererek büyük ekran keyfi yaşamanızı sağlaması diyebilirim.

SuperBeam

Bir diğer dosya paylaşım uygulaması olan SuperBeam'i de Android cihazlarınıza ücretsiz olarak indirip kullanabiliyorsunuz. Yine özellikle büyük boyutlu dosyalar için geliştirilmiş olduğunu söyleyebilirim.

SuperBeam ile büyük boyutlu dosyaları WiFi ile diğer cihazlara paylaşabiliyorsunuz. Cihazları da QR kod veya NFC ile eşleyebiliyorsunuz. Uygulamanın ücretsiz versiyonu pek çok özellik sunuyor fakat yetersiz gelirse pro versiyonu da var.

Uygulama birden fazla dosyayı zipleyerek kolayca paylaşabiliyor, paylaşım geçmişinize göz atabiliyorsunuz. Uygulamanın şık tasarımı ve farklı temaları olması da bir diğer artısı diyebilirim.

WeTransfer

Bir diğer dosya paylaşım uygulaması olan WeTransfer ile arkadaşlarınıza, iş arkadaşlarınıza, ailenize kolayca fotoğraf, video ve dosya yollayabiliyorsunuz. Ayrıca bu uygulama da tamamen ücretsiz.

Uygulamanın kolay erişim sağlayan kısayolları ve kolay kullanımı sayesinde hiç bir sıkıntı yaşamadan kullanabileceğinizi düşünüyorum. Uygulama 10 GB'lık bir depo alanı sunuyor ve paylaşmak istediğiniz dosyaları bu alana atıyorsunuz.

Daha sonra linkini paylaşmak istediğiniz insanlara gönderiyorsunuz. Dosyalar indirildikten sonra ise bu linkler siliniyor, böylece kişisel güvenliğiniz de sağlanmış oluyor.

WiFi File Transfer

WiFi File Transfer uygulaması da ücretsiz olarak kullanabileceğiniz uygulamalardan. Adı üzerinde uygulama Wifi aracılığıyla dosyalarınızı bir Android cihazdan diğerine aktarmanıza yardımcı oluyor.

Uygulama kolay kullanımı, yenilikçi tasarımı ve basit tarzı ile dikkat çekiyor. Böylece kolay bir şekilde kullanabiliyorsunuz. Uygulama ile çok sayıda dosyayı aynı anda ister zipleyerek ister ziplemeden gönderebiliyorsunuz.

Uygulama ile fotoğraf, video ve müzik dosyalarını kısayol kullanarak gönderebiliyorsunuz. Bununla birlikte parola doğrulaması kullanarak kişisel güvenliğinizi de koruma şansına sahipsiniz.

YORUMLAR