Android Dosyalarını Bilgisayara Kopyalama Nasıl Yapılır?

Android telefon ve tabletlerinizden bilgisayarlarınıza dosya transferi yapabilmek için kullanabileceğiniz tüm yöntemlerin listesi ve açıklamaları yazımızda yer alıyor.

Android Dosyalarını Bilgisayara Kopyalama Nasıl Yapılır?

Android telefon ve tabletlerinizdeki bir fotoğrafı, müziği yada videoyu bilgisayarınıza atarken kullanabileceğiniz pek çok yöntem olmasına rağmen bunların bazıları hem zamanınızı alır hem de daha çok uğraştırır. Yakın çevremdeki tanıdıklarımdan gördüğüm kadarıyla pek çok kullanıcı güvenilir ve kolay yöntemler kullanmak yerine e-posta atmaya kadar varan zorlu seçenekleri tercih ediyor. Hal böyle olunca sizler için pratik şekilde Android'den bilgisayara dosya transferi nasıl yapılır? başlıklı bir blog yazmaya karar verdim.

İlk cümlede belirttiğim gibi Android cihazlardan bilgisayara dosya göndermek için bir çok farklı yol mevcut. Hatta bu yolları kullanırken belirli uygulama ve araçlar ile işlemlerinizi daha pratik hale bile getirebiliyorsunuz. Aslında oldukça kolay bir işlem olmasına rağmen pek çok kullanıcı beğendiği müziği yada bir videoyu mobil cihazınıza transfer işlemini ya erteliyor yada yapmaya üşeniyor ve sonraya erteliyor. Sizler için hazırladığım listedeki methodlardan sizin için en pratik olanını seçerek Android dosya transferi işlemlerinizi kolayca yapabilirsiniz. Hemen Android Dosyalarını Bilgisayara Kopyalama Nasıl Yapılır? başlıklı yazımızın yöntemlerini anlatmaya başlayalım.

USB Kablosu ile Dosya Transferi

Eğer bir Android mobil cihazınız ve bir bilgisayarınız varsa, Android telefon yada tabletinizdeki dosyalarını bilgisayarınıza atmanın en hızlı ve güvenilir ilk yöntemi cihaz ile birlikte gelen orijinal USB kabloyu kullanarak iki cihazı birbirine bağlamak. Orijinal kablo dememin sebebi sonradan aldığınız ikinci yada orijinal olmayan kabloların istenmeyen problemler çıkarabiliyor olması. Bu nedenle hem şarj hem de dosya transfer işlemlerinde orijinal USB kablosunu kullanmaya çalışırsanız sizin yararınıza olacaktır.

En basit ve kolay dosya transferi yöntemi olan USB kablosu, WiFi üzerinden dosya transferi yapmak kadar hızlı olmayabilir fakat en güvenli ve kolay uygulanabilir methodlardan bir tanesi.

USB kablosunu takarak bilgisayar ve Android cihazınızı bağladıktan sonra bilgisayarınızdan Android cihazı bulmanız yeterli. Daha sonra ister Android cihazınızdan bilgisayarınıza isterseniz de bilgisayarınızdan Android cihazınıza kolayca dosya transfer edebiliyorsunuz. Bilgisayar ve Android cihazınızı ilk defa bağladığınızda Windows ilgili sürücüleri yüklemeye çalışacaktır. Eğer dosya transferi yaparken bir program kullanmak istemiyorsanız Windows'un bu işlemini iptal edebilirsiniz.

BlueTooth ile Dosya Transferi

Hemen hemen her Android mobil cihazda BlueTooth bulunuyor. Eğer bilgisayarınızda da Bluetooth varsa, iki cihaz arasındaki dosya transferlerinizi kolayca yapabiliyorsunuz. Diğer yöntemlere göre biraz daha yavaş kalan BlueTooth ile dosya gönderimleri yinede alternatifler arasında yer alıyor.

BlueTooth ile dosya gönderimi yapabilmek için hem Android cihazınızın hem de bilgisayarınızın BlueTooth'larını aktif etmeniz gerekiyor. Daha sonra göndermek istediğiniz dosyayı seçerek hangi cihaza gönderileceğini seçmeniz ile transfer işlemi başlıyor. Aslında bu yöntemi bir çoğunuz biliyordur. Geçtiğimiz yıllarda polifonik melodi yada şarkıları arkadaşlarımıza gönderirken BlueTooth en büyük yardımcımızdı.

BlueTooh ile yaptığınız dosya transfer işlemi bittikten sonra işlemin tamamlandığını belirten bir bildirim alırsınız. Bu bildirimi gördükten sonra transferini istediğiniz dosyayı gönderdiğiniz cihaz üzerinde açabilirsiniz. Günümüzde biraz eski kalan BlueTooth ile dosya gönderimi yöntemini kişisel olarak tavsiye etmememe rağmen zor durumlarda kullanabileceğiniz alternatiflerden bir tanesi olduğunu unutmamalısınız.

WiFi Direct ile Dosya Transferi

Android telefon üreticilerinin bir çoğu son yıllarda ürettikleri telefonlara WiFi Direct desteği ekliyorlar. ''Kablosuz Doğrudan'' olarak bildiğiniz seçenek aynı WiFi ağında olduğunuz cihazlar ile hızlı dosya transferi yapabilme imkanı sunuyor. BlueTooth'a benzer bir veri transferi yöntemi olan WiFi Direct, BlueTooth'a göre çok daha hızlı.

WiFi Direct ile dosya transferi yapabilmek için ilk olarak hem bilgisayarınızı hem de Android mobil cihazınızı aynı WiFi bağlantısına bağlamanız gerekiyor. Daha sonra mobil cihazınızın Ayarlar menüsünden WiFi'a girerek Seçenekler yada 3 nokta işereti altından WiFi Direct yada Kablosuz Doğrudan bölümüne girerek transfer işlemi yapmak istediğiniz cihazı listeden seçmelisiniz. WiFi üzerinde sadece telefonunuz ve bilgisayarınız bağlıysa listede sadece bilgisayarınız olacaktır. Bilgisayarınıza dokunarak bağlanmalı ve sonrasında transfer etmek istediğiniz dosyaları seçerek göndermelisiniz.

AirDroid Uygulaması ile Dosya Transferi

Telefonlarınızdan bilgisayarınıza hızlı ve kolayca dosya göndermek için kullanabileceğiniz pratik yöntemlerden bir tanesi de AirDroid uygulaması. Android kullanıcıları arasında kullanımı gittikçe artan AirDroid'in ücretsiz olmasına rağmen en kötü yanı kullanabilmek için root işleminin gerekiyor olması. Eğer sadece AirDroid için cihazınızı rootlamak isterseniz buna değmeyeceğini düşünüyorum. Fakat Android cihazınız yeni değilse ve garanti süresi dolmuşsa rootlayabilirsiniz.

Facebook, Google+ veya Twitter hesabınız ile giriş yapabileceğiniz uygulama üzerinde dilerseniz yeni bir hesap da oluşturabiliyorsunuz. AirDroid temek olarak WiFi bağlantınızı kullanarak bilgisayarınız ile telefonunuzun bağlanmasını sağlıyor. Fakat dosya transfer işlemlerini çok daha kolay gerçekleştirebileceğiniz bir arayüz sunuyor. Bu uygulama ile telefondan bilgisayarınıza yada tam tersi işlem için uygulamanın mobil versiyonunu telefonunuza, PC versiyonunu da bilgisayarınıza indirmelisiniz.

Bilgisayar ve Android mobil cihazlar arasındaki bağlantı ve dosya transferleri için mükemmel bir uygulama olan AirDroid'i kullanarak dosya göndermek için, göndermek istediğiniz dosyayı seçerek paylaşım seçenekleri arasından AirDroid'i bulmalı ve dosyayı göndermelisiniz. Eğer AirDroid'i daha önce denemediyseniz mutlaka bir göz atmanızı tavsiye ederim. Uygulamanın mobil ve PC versiyonlarını aşağıdaki bağlantı adreslerine tıklayarak indirebilirsiniz.

PushBullet Uygulaması ile Dosya Transferi

PushBullet uygulamasıda bilgisayarınız ve Android mobil cihazlarınız arasında bağ kurarak hem mobil cihazınıza gelen mesajları ve bildirimleri bilgisayar ekranı üzerinden görebilmenizi sağlıyor, hem de istediğiniz dosyaları transfer etme imkanı sunuyor.

Google hesabı ile giriş yapabileceğiniz PushBullet'ın uygulamasını Android telefon ve tabletinize indirdikten sonra servisin internet sitesi olan www.pushbullet.com adresine bilgisayarınızdaki tarayıcı ile giriş yapmanız gerekiyor. Tarayıcı üzerinden de aynı Google hesabınız ile giriş yaparsanız cihazlarınız bağlanıyor ve paylaşım ayarlarını görebiliyorsunuz.

Eğer cihazlarınız aynı ağ üzerindeyse yani aynı internet bağlantısını kullanıyorsa dosya transferleriniz ışık hızında gerçekleşiyor. Değilse de göndreceğiniz dosyanın büyüklüğüne göre değişiklik gösterebilir. Uygulama üzerinden göndermek istediğiniz fotoğrafı, videoyu yada herhangi bir dosyayı seçerek paylaşma seçeneklerinden PushBullet ile istediğiniz dosyayı paylaşabilirsiniz.

PC ve Android cihazlar arasında dosya transferi yapabileceğiniz etkili yöntemlerden bir tanesi olan PushBullet'in uygulamasını indirmek için aşağıdaki bağllantı adreslerini kullanabilirsiniz. Kullanabilmeniz için her 2 uygulamayı da indirmeniz gerekiyor.

SD Kart ile Dosya Transferi

Eğer uygulamalarla yada WiFi internet bağlantılarıyla uğraşmak istemiyorum bana basit bir yöntem lazım diyorsanız, telefonunuza takacağınız SD karta transfer etmek istediğiniz dosyaları yükleyerek bilgisayarınıza aktarabilirsiniz.

Tabi bu işlem için bir MicroSD kart adaptörüne sahip olmanız gerekiyor. Diğer yöntemler sizin için uygun değilse, SD kart seçeneği de alternatif yöntemler arasında ve açıkcası efektif olduğunu da söyleyebilirim. Hem çok fazla zahmet gerektirmeye hem de kısa sürede yapabileceğiniz işlem sayesinde fotoğraflarınızı, müziklerinizi, videolarınızı ve dökümanlarınızı Android cihazınızdan bilgisayarınıza yada bilgisayarınızdan Android cihazınıza rahatlıkla transfer edebilirsiniz.

Bulut Depolama Servisleri ve E-Posta ile Dosya Transferi

Listemizdeki yöntemler sizin için pratik değilse yada uygun şartlar yoksa, son çare olarak bulut depolama servisleri ve e-posta servislerini kullanabilirsiniz.

Google Drive, Dropbox, Box, OneDrive vb. bulut depolama servislerinin uygulamalarını Android mobil cihazlarınıza indirerek transfer etmek istediğiniz dosyaları internet üzerine yükleyebilir ve bilgisayarlarınızdan bulut depolama servisi hesabınıza erişim sağlayarak bu dosyaları indirebilirsiniz.

Bulut depolama servislerinin şüphesiz en iyi özelliği kamera çekimlerinizi otomatik olarak senkronize ederek çektiğiniz tüm fotoğrafların bilgisayarınızdan erişilebilir olması. Böylelikle mobil cihazınız ile çektiğiniz tüm fotoğrafları bilgisayar üzerinden hemen açabiliyorsunuz. Tabi bunun için bilgisayarınızda da eşleme yaptığınız bulut depolama servisi uygulaması olması gerekiyor.

E-posta servisleri ise son çare olarak görülmesine rağmen tüm bu çözümlerden önce dosya transferi için kullanılan ilk yöntemlerden bir tanesi. Basit olarak e-postanıza transfer etmek istediğiniz dosyayı eklemeniz ve göndermeniz yeterli. Bu işlemi ister telefonunuzdan isterseniz de bilgisayarınızdan yapabilirsiniz.

Android Hakkında Aklınızı Başınızdan Alacak 5 Gerçek

YORUMLAR