Android Cihazlarınızdaki Videolar Nasıl Sıkıştırılır?

Android cihazlarınızdaki videolar çok yer kaplıyorsa, anlattığımız yöntemi uygulayarak videonun boyutunu ve çözünürlüğünü daha uygun hale getirebilirsiniz.

Android Cihazlarınızdaki Videolar Nasıl Sıkıştırılır?

Android cihazlarınızdaki videoların boyutu çok fazla ise ve bu videoları saklamak için yeterli alanınız yoksa, en mantıklı çözüm videoyu sıkıştırarak boyutunu küçültmek olacaktır. Biz de bu işlemi nasıl yapabileceğinizi anlattık, mutlaka göz atmanızı tavsiye ediyoruz.

Video Compressor adlı uygulama, videolarınızı istediğiniz boyutlara kadar küçülterek cihazda çok fazla yer kaplamasının önüne geçiyor. Sıkıştırmak istediğiniz videoyu, telefonunuzla uyumlu çözünürlüğe küçülterek herhangi bir sorun olmadan izlemeye devam edebiliyorsunuz. Örnek olarak kullandığımız; 1920 x 1280 çözünürlük ve 114 MB boyutundaki videoyu, 640 x 360 piksel çözünürlüğe ve 10 MB boyutuna kadar küçülten uygulama, videoya herhangi bir logo vs eklemeden başarılı bir sonuç verdi. İsterseniz uygulamanın nasıl kullanıldığına kısaca göz atalım.

Uygulamayı başlattığınızda karşınıza çıkan ekranda, üst kısımdaki Browser butonuna tıklayarak videoyu seçiyoruz.

Videoyu seçtikten sonra isterseniz Output Name kısmını doldurarak videoya isim verebilirsiniz. Hemen altında yer alan Compressed File Size (MB) bölümüne de videonun kaç MB’a sıkıştırılacağını yazmalısınız.

Bu kısımları düzenledikten sonra Convert butonuna basabilir, bildirim çubuğundan ilerlemeyi takip edebilirsiniz. Bir videoyu sıkıştırmak işte bu kadar kolay. Sıkıştırılan videonun, telefonda rahatlıkla izlenebildiğini ve herhangi bir logo eklenmeden orijinal haliyle kaldığını bilmenizde fayda var.

Video Compressor uygulamasını aşağıdaki bağlantıdan indirebilirsiniz:

Telefonlarınızı Nasıl Daha Hızlı Şarj Edersiniz?

Android'de Uygulamalar Nasıl Kaldırılır?

YORUMLAR