Android'de Müzikler Nasıl Zil Sesi Yapılır?

Android'de müzikler nasıl zil sesi yapılır? Bu rehberimizde Android'de müzikleri zil sesi yapma işleminin nasıl yapıldığına daha yakından göz atacağız.

Eskisi kadar yaygın olmasa da pek çok kişi halen müzikleri zil sesi yapmaktan keyif alıyor. Özellikle klasik zil seslerini geride bırakmak isteyen ve daha özel, kişiselleştirilmiş seslere öncelik veren kitle oldukça geniş. Peki ama Android'de müzikler nasıl zil sesi yapılır ve bunun için nelere ihtiyacınız var? Bu rehberimizde Android'de müzikleri zil sesi yapma işleminin nasıl yapıldığına daha yakından göz atacağız.

Cihaz Ayarlarından Zil Sesi Belirleme

Her ne kadar karışık bir işlem gibi gözüküyor olsa da, Android işletim sistemine sahip akıllı telefonunuzda herhangi bir müziği zil sesi olarak ayarlamak, oldukça basit bir işlem. Eğer telefonun mevcut zil seslerini merak ediyorsanız listeye şu şekilde bakabilirsiniz:

  • Ayarlar > Ses Ayarları'na (Ses Sistemleri) girin.
  • Açılan sayfada Zil Sesi > Zil Sesi Yöneticisi adımlarını izleyin.
  • Açılan pencerede Telefon Zil Sesleri listesi çıkacak. 
  • Listedeki sesleri dinleyerek, aralarından seçim yapabilirsiniz.

Herhangi Bir Şarkıyı Zil Sesi Yapma

Eğer telefonun mevcut listesinin dışına çıkarak herhangi bir ses dosyasını telefona yükleyerek ayarlama yapmak istiyorsanız doğru yerdesiniz. Android'de müzikleri zil sesi yapma şu adımları takip edebilirsiniz:

  • Ayarlar > Ses > Zil Sesi
  • Açılan sayfada ''Zil Sesi Ekle'' seçeneğine dokununca otomatik olarak Varsayılan Dosya Yönetici yönlendirilir.
  • Dosya Yönetici içinden istediğiniz müziği seçin.
  • Seçilen müzik, mevcut listenin sonuna eklenir ve buradan seçim yapılır.

Seçtiğiniz müziğin istediğiniz bir bölümünü ayarlamak istiyorsanız bunun için uygun bir ses düzenleme yazılımı/aracı kullanabilirsiniz.

Android Zil Sesini Eski Haline Getirme

Eğer kullandığınız zil sesini daha sonrasında eski haline getirmek isterseniz, bunu ayarlar menüsü üzerinden kolay bir şekilde yapabilirsiniz. Bu noktada yapmanız gerekenler cihazdan cihaza ve sürümden sürüme değişiklik gösterebilir ancak genellikle benzer yolları takip etmeniz gerekiyor.

  1. Ayarlar uygulamasına girin.
  2. Sesler sekmesini bulun ve üzerine dokunun.
  3. Zil Sesi seçeneğine basın.
  4. İstediğiniz bir zil sesini seçin ve üzerine dokunun.

Tüm bu adımların ardından da zil sesiniz eski varsayılan zil seslerinden birisine dönmüş olacak. Ufak bir hatırlatma olması adına yine üstteki adımları takip ederek zil sesinizi herhangi bir müzikle değiştirebilir ve hemen altındaki adımları takip ederek de eski haline getirebilirsiniz.

Peki siz bu rehberimizde yer verdiğimiz bilgiler hakkında ne düşünüyorsunuz? Konu hakkındaki görüşlerinizi hemen aşağıda yer alan yorumlar sekmesinden bizlerle ve diğer okurlarımızla paylaşmayı ihmal etmeyin.

iPhone Şarkıyı / Müziği Zil Sesi Yapma
NASIL YAPILIR

iPhone Şarkıyı / Müziği Zil Sesi Yapma

iPhone şarkıyı / müziği zil sesi yapma nasıl yapılır? Android bir cihaz kullanırken zil sesini dilediğiniz gibi özelleştirmek çok kolay ancak bu durum iOS tarafında daha kısıtlı bir yapıya sahip.

YORUMLAR